Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo DIRK LANGE PORUČIO DA DRŽAVA MORA ČUVATI ZAŠTIĆENA PODRUČJA Tužilaštvo da ispita divlju gradnju
Dan - novi portal
Ne­le­gal­nom grad­njom na pod­ruč­ju na­ci­o­nal­nih par­ko­va tre­ba da se ba­ve pra­vo­su­đe i tu­ži­la­štvo, ka­ko bi se ta pod­ruč­ja za­šti­ti­la i bi­la pri­vlač­na za tu­ri­ste i ti­me se po­bolj­ša­la pri­vre­da i stan­dard gra­đa­na, oci­je­nio je šef Odje­lje­nja za Cr­nu Go­ru u Evrop­skoj ko­mi­si­ji (EK) Dirk Lan­ge. Od­go­va­ra­ju­ći na pi­ta­nje „Da­na” ka­ko ko­men­ta­ri­še na­ja­vu da će se u Na­ci­o­nal­nom par­ku Ska­dar­sko je­ze­ro gra­di­ti oko 30 vi­la, 50 apart­ma­na, 600 tu­ri­stič­kih smje­štaj­nih je­di­ni­ca i 30 ve­zi­šta za bro­do­ve, Lan­ge je iz­ja­vio da se za­šti­će­na pod­ruč­ja mo­ra­ju šti­ti­ti, jer će­mo uko­li­ko iz­gu­bi­mo pri­rod­ne lje­po­te osta­ti bez tu­ri­sta.
Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma, dok je njim ru­ko­vo­dio Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić, iz­da­lo je gra­đe­vin­sku do­zvo­lu kom­pa­ni­ji „Mo­ne­te­ne­gro ri­zort kom­pa­ni” iz Pod­go­ri­ce za grad­nju tu­ri­stič­kog na­se­lja u zo­ni tri Na­ci­o­nal­nog par­ka Ska­dar­sko je­ze­ro (NPSJ), iako ne po­sto­ji stra­te­ška pro­cje­na uti­ca­ja ta­kvog pro­jek­ta na bi­o­di­ver­zi­tet ovog za­šti­će­nog pod­ruč­ja. U pi­ta­nju je pro­je­kat Por­to Ska­dar lejk.
Na­ja­vio je da bi pre­go­vo­ri o po­gla­vlju 27, ko­je se od­no­si na ži­vot­nu sre­di­nu, mo­gli da poč­nu u pr­voj po­lo­vi­ni na­red­ne go­di­ne, do­da­ju­ći da je to za­htje­van po­sao ko­ji do­sta i ko­šta.
– Že­li­mo da se to­kom pre­go­vo­ra ne­što stvar­no i de­ša­va, da po­li­ti­ka i stan­dar­di EU po­ste­pe­no po­či­nju da se pri­mje­nju­ju, i da lju­di u Cr­noj Go­ri vi­de da po­sto­je ne­ki kon­kret­ni be­ne­fi­ti od tog pro­ce­sa. EU je kroz IPA fon­do­ve odvo­ji­la zna­čaj­na sred­stva za raz­voj i spro­vo­đe­nje po­li­ti­ka u obla­sti ži­vot­ne sre­di­ne u Cr­noj Go­ri. Mi će­mo, sva­ka­ko, na­sta­vi­ti sa tom po­dr­škom, a već je opre­di­je­lje­no 16 mi­li­o­na eura za pro­jek­te u obla­sti za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne. Ko­ji pro­jek­ti će se spro­vo­di­ti bi­će od­re­đe­no u na­red­nom pe­ri­o­du – iz­ja­vio je Lan­ge.
Ge­ne­ral­na di­rek­to­ri­ca Di­rek­to­ra­ta za ži­vot­nu sre­di­nu Iva­na Vo­ji­no­vić sma­tra da je po­gla­vlje 27 od su­štin­ske va­žno­sti za bu­du­ći sve­u­kup­ni, odr­ži­vi dru­štve­no-eko­nom­ski raz­voj Cr­ne Go­re. U to­me, ka­ko je is­ta­kla, na­ci­o­nal­ni par­ko­vi ima­ju jed­nu od ključ­nih ulo­ga.
Sa­op­šti­la je da za­šti­će­na pod­ruč­ja či­ne osam od­sto te­ri­to­ri­je Cr­ne Go­re, te da je to naj­vred­ni­ji pro­stor dr­ža­ve.M.S.


Va­žni za raz­voj sje­ve­ra

Di­rek­to­ri­ca Na­ci­o­nal­nih par­ko­va Azra Vu­ko­vić re­kla je da pred­u­ze­će na či­jem je če­lu ima ve­li­ku va­žnost u raz­vo­ju tu­ri­stič­ke po­nu­de Cr­ne Go­re, ali i za otva­ra­nje po­gla­vlja 27.
– Ka­da go­vo­ri­mo o raz­vo­ju tu­ri­zma, pri­je sve­ga mi­sli­mo na sje­ver, što mo­že do­pri­ni­je­ti eko­nom­skom osna­ži­va­nju tog kra­ja – za­klju­či­la je Vu­ko­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"