Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-01-23 NAKON PRIZNANJA U VIŠEM SUDU, ČLANU „KAVAČKOG KLANA” ILIJI DEDOVIĆU UGROŽENA BEZBJEDNOST
Dedović Plaše se da ga ne ubiju bivši šefovi Policija strahuje da bi se Dedović mogao naći na meti svojih dojučerašnjih drugova i vođa klana. Dedović je ranije priznao da je pripadnik takozvanog kavačkog klana i da su mu zadaci bili da motri na pripadnike „škaljarskog klana” i da prati kretanje policije
Dan - novi portal
Zbog stra­ha od od­ma­zde, vi­še ope­ra­ti­va­ca taj­ne po­li­ci­je i pri­pad­ni­ka MUP-a mo­tri na Ko­to­ra­ni­na Ili­ju De­do­vi­ća, ko­ji je pred Vi­šim su­dom do de­ta­lja opi­sao ulo­ge čla­no­va „ka­vač­kog kla­na”. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, na osno­vu bez­bjed­no­sne pro­cje­ne, mje­re za­šti­te su po­dig­nu­te na naj­vi­ši mo­gu­ći ni­vo. Po­li­ci­ja stra­hu­je da bi se De­do­vić mo­gao na­ći na me­ti svo­jih do­ju­če­ra­šnjih dru­go­va i vo­đa kla­na. On je ra­ni­je pri­znao da je pri­pad­nik ta­ko­zva­nog ka­vač­kog kla­na i da su mu za­da­ci bi­li da mo­tri na pri­pad­ni­ke „ška­ljar­skog kla­na” i da pra­ti kre­ta­nje po­li­ci­je. U klan je ušao ka­da je u av­gu­stu 2015. go­di­ne upo­znao tje­lo­hra­ni­te­lja Slo­bo­da­na Ka­šće­la­na, vo­đe te kri­mi­nal­ne gru­pe.
Is­pri­čao je da ga je upra­vo on upu­tio na iz­vje­snog Mi­la­na Kne­že­vi­ća i da je pr­vo ču­vao zgra­du u ko­joj ži­vi Kne­že­vić, ka­ko bi mo­trio na nje­go­vu po­ro­di­cu i pa­zio da mu ne­ko ne za­pa­li auto.
Iako je tra­žio pla­tu od 300 eura mje­seč­no, do­bi­jao je 400 do 450 eura. Na­kon mje­sec da­na, Kne­že­vić mu je dao 2.500 eura za vo­zi­lo ko­jim je kru­žio po gra­du i pra­tio kre­ta­nje čla­no­va ri­val­skog „ška­ljar­skog kla­na”. Ka­ko je na­veo, Kne­že­vić mu je na­po­me­nuo da po­seb­no pa­zi na kre­ta­nje Jo­va­na Vu­ko­ti­ća,  vo­đe „ška­ljar­skog kla­na”, nje­go­vog tje­lo­hra­ni­te­lja Mar­ka Stan­či­ća, Lju­ba Kri­vo­ka­pi­ća i Bal­še Man­či­ća.
Na­kon to­ga je do­bio za­da­tak da ukrup­ni sit­ni no­vac, a Kne­že­vić mu je ob­ja­snio da to ra­di ka­ko bi no­vac pre­no­si­li pre­ko gra­ni­ce. Ubr­zo je iste po­slo­ve po­čeo da oba­vlja i za Ka­šće­la­na.
– Ka­šće­la­nu sam 10 do 15 pu­ta ukrup­nja­vao no­vac. Jed­nom pri­li­kom je ne­sta­lo 2.000 eura, zbog če­ga je na­stao pro­blem, a Ka­šće­lan me je tu­kao. Je­dan od nje­go­vih tje­lo­hra­ni­te­lja po­ku­šao je da mi po­mog­ne, ali vo­đa kla­na to ni­je do­zvo­lio – is­pri­čao je De­do­vić na su­đe­nju.
On je ka­zao da je od Kne­že­vi­ća do­bio krip­to­va­ni te­le­fon mar­ke „mo­to­ro­la” ko­ji po­li­ci­ja ni­je mo­gla da pra­ti. U tom te­le­fo­nu na­la­zi­la su se te­le­fon­ski bro­je­vi vi­še oso­ba ko­ji su uglav­nom bi­li me­mo­ri­sa­ni po ne­kim na­dim­ci­ma. Ta­ko je Go­ran Lenc, ko­ji je u me­đu­vre­me­nu ubi­jen, bio me­mo­ri­san kao „fud­ba­ler”, Tri­po Mo­škov kao „ge­ne­ral”, Igor An­drić kao „ka­po”, Mi­lan Kne­že­vić kao „no 1”, a nje­gov mla­đi brat Mi­loš kao „ma­li”.
De­do­vić je uhap­šen sa Tripom Mo­ško­vom i Igorom An­dri­ćem, ka­da su po­ku­ša­li da ski­nu ka­me­re ko­je su ne­le­gal­no po­sta­vlje­ne po Kne­že­vi­će­vom na­lo­gu. 
– Pri­li­kom iz­la­ska iz za­tvo­ra, sve je pla­tio Mi­lan Kne­že­vić. Ka­zao mi je: „Bo­lje što ni­si ni­šta pri­čao, ina­če bi ti Ame­ri­ka bi­la ma­la. Ne­ma po­tre­be ni­šta vi­še da ra­diš za nas” – ka­zao je De­do­vić.  
On je is­pri­čao i da mu je nje­go­va ta­da­šnja dje­voj­ka, a sa­da­šnja su­pru­ga op­tu­že­nog po­li­cij­skog ko­man­di­ra Zlat­ka Sa­mar­dži­ća, re­kla da Sa­mar­džić po­ma­že „ka­vač­kom kla­nu” ta­ko što im ja­va­lja ka­da je pla­ni­ra­na ne­ka ra­ci­ja. Ši­fra za to bi­la je „tre­ba mi ne­što iz apo­te­ke, ne­ka bo­či­ca, cuc­la”.
M.V.P.


Op­tu­žni­ca

Op­tu­žni­com Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva ob­u­hva­će­ni su Slo­bo­dan Ka­šće­lan i Igor Bo­žo­vić, ko­ji su ozna­če­ni kao or­ga­ni­za­to­ri kri­mi­nal­ne gru­pe, Alek­san­dar Đu­ri­šić, Vla­di­mir Bo­žo­vić, Si­ni­ša Vla­ho­vić, Igor Đu­ri­šić, Da­vor Pre­le­vić i Mi­loš Ra­do­njić, ko­ji se na­la­ze u bjek­stvu. Op­tu­že­ni i bra­ća Igor i Ni­ko­la An­drić, Go­ran Lju­ba­to­vić i Tri­po Mo­škov, ko­ji se na­la­ze u pri­tvo­ru. Đerđ Ca­maj, Alek­san­dra Bo­gi­će­vić i Ste­fan Br­no­vić se bra­ne sa slo­bo­de. Op­tu­žni­ca pro­tiv Zlat­ka Sa­mar­dži­ća i Ili­je De­do­vi­ća je ta­ko­đe spo­je­na sa ovim pred­me­tom.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"