Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-11-18 OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STUDENATA I SREDNJOŠKOLACA Nastavu kontrolisati, fakultete renovirati
Dan - novi portal
Vr­ši­lac funk­ci­je rek­to­ra Da­ni­lo Ni­ko­lić raz­go­va­rao je sa pred­stav­ni­ci­ma Stu­dent­skog par­la­men­ta Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re (SPUCG). Na sa­stan­ku odr­ža­nom po­vo­dom Me­đu­na­rod­nog da­na stu­de­na­ta oci­je­nje­no je da se stu­dent­ska pra­va mo­ra­ju uan­pri­je­di­ti, a pra­vi­la stu­di­ra­nja uskla­di­ti sa iz­mi­je­nje­nim Za­ko­nom o vi­so­kom obra­zo­va­nju.
Pred­sjed­ni­ca SPUCG Sa­ra Ari­an­na Ser­ha­tlić ka­za­la je da je iz­u­zet­no va­žno pri­stu­pi­ti eva­lu­a­ci­ji i pra­će­nju ka­ko se spro­vo­di struč­na prak­sa, ko­ja je od ove go­di­ne va­žan seg­ment svih stu­dij­skih pro­gra­ma, u če­mu je i Stu­dent­ski par­la­ment spre­man da po­mog­ne.
– Od upra­ve Uni­ver­zi­te­ta zah­ti­je­va­no je da prak­sa, ko­ja od te­ku­će stu­dij­ske go­di­ne po­sta­je zna­ča­jan či­ni­lac na svim stu­dij­skim pro­gra­mi­ma, bu­de te­melj­no kon­tro­li­sa­na ka­ko bi se spri­je­či­le sve mo­gu­će zlo­u­po­tre­be, te da se obez­bi­je­di si­stem nje­ne eva­lu­a­ci­je da bi se spo­zna­li nje­ni re­al­ni do­me­ti – ka­za­la je Ser­ha­tli­će­va.
Stu­den­ti su uka­za­li na neo­p­hod­nost uskla­đi­va­nja sta­tu­ta i pra­vi­la stu­di­ra­nja sa iz­mje­na­ma u Za­ko­nu o vi­so­kom obra­zo­va­nju, sa po­seb­nim ak­cen­tom na omo­gu­ća­va­nje pri­ja­ve 60 ECTS plus je­dan do­dat­ni is­pit po stu­dij­skoj go­di­ni.
– Na­gla­še­na je i neo­p­hod­nost ve­ćeg uti­ca­ja stu­de­na­ta pri ocje­ni pe­da­go­ških spo­sob­no­sti pro­fe­so­ra i sa­rad­ni­ka u na­sta­vi pri­li­kom pro­ce­du­ra iz­bo­ra u zva­nje. Osvi­je­tlje­ni su i broj­ni pro­ble­mi ko­ji se od­no­se na in­fra­struk­tur­nu ne­u­slov­nost je­di­ni­ca Uni­ver­zi­te­ta. Stu­dent­ski par­la­ment je od upra­ve zah­ti­je­vao da što vi­še uti­če na nad­le­žne dr­žav­ne or­ga­ne ka­ko bi se ubr­za­la re­a­li­za­ci­ja ve­li­kih in­fra­struk­tur­nih pro­je­ka­ta, i to: re­kon­struk­ci­ja zgra­de teh­nič­kih fa­kul­te­ta, iz­grad­nja na­uč­no-teh­no­lo­škog par­ka, iz­grad­nja zgra­de za fa­kul­te­te umjet­no­sti na Ce­ti­nju i iz­grad­nja fi­skul­tur­ne sa­le u Nik­ši­ću – re­kla je Ser­ha­tli­će­va.
Ni­ko­lić je obe­ćao Stu­dent­skom par­la­men­tu po­dr­šku u or­ga­ni­za­ci­ji 75. skup­šti­ne Evrop­ske stu­dent­ske uni­je, ko­ja će na­red­ne go­di­ne u Cr­noj Go­ri oku­pi­ti pred­stav­ni­ke 38 ze­ma­lja.
D.B.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"