Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi IZBORNA KOMISIJA PRIHVATILA JEDINU KANDIDATURU ZA REKTORA UCG Senat o Nikoliću glasa u petak
Dan - novi portal
Ko­mi­si­ja za spro­vo­đe­nje po­stup­ka iz­bo­ra rek­to­ra Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re (UCG) ve­ri­fi­ko­va­la je ju­če kandidaturu vr­ši­o­ca du­žno­sti Da­ni­la Nikolića na toj funk­ci­ji. Ko­mi­si­ja je za­klju­či­la da je Ni­ko­lić pre­dao kom­plet­nu do­ku­men­ta­ci­ju o is­pu­nje­no­sti uslo­va i pro­gra­mu raz­vo­ja UCG. Ko­mi­si­ja će iz­vje­štaj pro­sli­je­di­ti Se­na­tu na od­lu­či­va­nje, na sjed­ni­ci ko­ja će se odr­ža­ti u pe­tak, 24. no­vem­bra.
Pre­ma Sta­tu­tu UCG, Se­nat do­no­si od­lu­ku ve­ći­nom gla­so­va od ukup­no 36 čla­no­va ko­ji ima­ju pra­vo da uče­stvu­ju u od­lu­či­va­nju. O pred­lo­gu Se­na­ta od­lu­ču­je Uprav­ni od­bor UCG.
UO UCG je 3. ok­to­bra ime­no­vao Ni­ko­li­ća za vr­ši­o­ca du­žno­sti na­kon što je smi­je­nje­na Rad­mi­la Voj­vo­dić, na za­htjev Vla­de zbog su­ko­ba oko sje­di­šta Vi­so­ke me­di­cin­ske ško­le u Be­ra­na­ma.
UO je pri­je de­set da­na ime­no­vao ko­mi­si­ju za spro­vo­đe­nje po­stup­ka iz­bo­ra no­vog rek­to­ra, ko­ju či­ne pred­sjed­ni­ca Gor­da­na Pa­o­vić Jek­nić, čla­no­vi Mi­ran Be­gić (pred­stav­nik aka­dem­skog oso­blja), pred­stav­ni­ci osni­va­ča Mi­len­ko Da­mja­no­vić, Vla­dan Jo­ko­vić i pred­stav­nik stu­de­na­ta Va­si­li­je Iva­no­vić.
Sta­tu­tom UCG je pro­pi­sa­no da Iz­bor­na ko­mi­si­ja do­sta­vlja Se­na­tu na mi­šlje­nje pro­gra­me kan­di­da­ta či­je pri­ja­ve su oci­je­nje­ne kao bla­go­vre­me­ne i pot­pu­ne.
– Iz­bor­na ko­mi­si­ja do­sta­vlja Uprav­nom od­bo­ru iz­vje­štaj o pri­ja­vlje­nim kan­di­da­ti­ma i mi­šlje­nje Se­na­ta. Taj­no gla­sa­nje na Uprav­nom od­bo­ru spro­vo­di Iz­bor­na ko­mi­si­ja – pi­še u Sta­tu­tu.
Su­kob iz­me­đu Vla­de i biv­še rek­tor­ke Rad­mi­le Voj­vo­dić tra­jao je pet mje­se­ci, na­kon što je UCG do­nio od­lu­ku da se Vi­so­ka me­di­cin­ska ško­la pre­se­li iz Be-ra­na u Pod­go­ri­cu, ka­ko bi se una­pri­je­dio kva­li­tet na­sta­ve. Voj­vo­di­će­va je na-kon ra­zr­je­še­nja sa funk­ci­je rek­to­ra pod­ni­je­la tu­žbu Uprav­nom su­du, ko­ji se ogla­sio ne­na­dle­žnim i upu­tio po­stu­pak Osnov­nom su­du.
Ni­ko­lić je do­sko­ra­šnji de­kan Po­mor­skog fa­kul­te­ta u Ko­to­ru i re­dov­ni pro­fe­sor na toj usta­no­vi.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"