Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-09-02 U KIJEVU PREDSTAVLJEN HRVATSKI MODEL MIRNE REINTEGRACIJE Bez skrivenih agendi prema Moskvi
Dan - novi portal
-Čla­no­vi rad­ne gru­pe hr­vat­ske vla­de za sa­rad­nju Hr­vat­ske i Ukra­ji­ne su to­kom dvo­dnev­ne rad­ne po­sje­te Ki­je­vu pred­sta­vi­li „hr­vat­ski mo­del uspje­šne i mir­ne re­in­te­gra­ci­je ukra­jin­ske te­ri­to­ri­je”, pre­no­si Hi­na.
Hi­na na­vo­di da su čla­no­vi te rad­ne gru­pe na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re u Mi­ni­star­stvu spolj­nih i evrop­skih po­slo­va Hr­vat­ske re­kli da ta ze­mlja ni­šta ne či­ni mi­mo pro­ce­sa iz Min­ska i da „ne­ma ni­ka­kvu skri­ve­nu agen­du”.
– Pred­sta­vi­li smo na­ša is­ku­stva u spro­vo­đe­nju de­mi­li­ta­ri­za­ci­je pro­sto­ra, us­po­sta­vlja­nju pre­la­zne po­li­ci­je, pri­mje­ni am­ne­sti­je, odr­ža­va­nju lo­kal­nih iz­bo­ra, ukrat­ko – us­po­sta­vi nor­ma­li­za­ci­je ži­vo­ta, re­kla je pred­sjed­ni­ca rad­ne gru­pe Ve­sna Ška­re Ožbolt.
Član rad­ne gru­pe Jo­ško Mo­rić je na­veo da se po­sje­ta od­vi­ja­la u okvi­ru či­nje­ni­ca da je, „s jed­ne stra­ne, Ukra­ji­na su­bjekt me­đu­na­rod­no-prav­nih i po­li­tič­kih od­no­sa u svo­jim me­đu­na­rod­no pri­zna­tim gra­ni­ca­ma, a sa dru­ge stra­ne da su pred­sjed­ni­ci Ru­ske Fe­de­ra­ci­je, Ukra­ji­ne i Fran­cu­ske i kan­ce­lar­ka Nje­mač­ke po­tvr­di­li da po­štu­ju in­te­gri­tet i te­ri­to­ri­jal­ni su­ve­re­ni­tet Ukra­ji­ne i da čvr­sto vje­ru­ju da mir­no rje­še­nje pro­ble­ma ne­ma al­ter­na­ti­vu”.
– Mi ni­smo bi­li u Ki­je­vu sa skri­ve­nim na­mje­ra­ma... ono što smo ra­di­li i go­vo­ri­li u Ki­je­vu mo­že­mo da ra­di­mo i go­vo­ri­mo i u Do­njec­ku, Lu­gan­sku, Mo­skvi ili Ber­li­nu, re­kao je Mo­rić.
Dr­žav­na se­kre­tar­ka u mi­ni­star­stvu Zdrav­ka Bu­šić ta­ko­đe je ka­za­la da, ka­da se ra­di o od­no­si­ma Za­gre­ba i Mo­skve, Hr­vat­ska „ne­ma ni­ka­kvu skri­ve­nu agen­du” i da za hr­vat­ski mo­del mir­ne re­in­te­gra­ci­je Po­du­na­vlja vla­da ve­li­ko in­te­re­so­va­nje u UN u ci­lju rje­ša­va­nja pro­ble­ma od Gru­zi­je do Si­ri­je.(RTS)


Hr­vat­ski mo­del je eg­zo­dus Sr­ba iz Kra­ji­ne

Mi­ni­star­stvo spolj­nih po­slo­va Ru­si­je je sa­op­šti­lo da je ta ze­mlja za­bri­nu­ta zbog kon­ta­ka­ta hr­vat­skih i ukra­jin­skih zva­nič­ni­ka ka­da je ri­ječ o „po­vrat­ku te­ri­to­ri­ja ko­je ni­su pod kon­tro­lom” po mo­de­lu i is­ku­stvu Hr­vat­ske iz de­ve­de­se­tih go­di­na. Mo­skva na­vo­di da je hr­vat­ski mo­del ne­ga­ti­van, pod­sje­ća­ju­ći na ma­so­van eg­zo­dus Sr­ba iz Kra­ji­ne. U ru­skom MSP kon­sta­tu­ju da se iza pri­če o „do­brim na­mje­ra­ma” i „neo­p­hod­no­sti us­po­sta­vlja­nja uza­jam­nog po­vje­re­nja” u kon­flikt­nim zo­na­ma kri­ju opa­sne te­ze o po­tre­bi „ta­kvih me­to­da mir­ne in­te­gra­ci­je”.
– Ve­li­ku za­bri­nu­tost iza­zi­va to što u Ki­je­vu sprem­no pri­hva­ta­ju ta­kve sig­na­le, ig­no­ri­šu­ći sop­stve­ne ja­sno pred­vi­đe­ne oba­ve­ze u okvi­ru Min­skog spo­ra­zu­ma, na­vo­de u MIP, pre­no­si Tas.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"