Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-09-02 IZASLANIK SAD ZA HOLOKAUST PONOVO U ZAGREBU Čisti Jasenovac od ustaških simbola
Dan - novi portal
Spe­ci­jal­ni ame­rič­ki iza­sla­nik za pi­ta­nja Ho­lo­ka­u­sta To­mas Jazd­gerd do­la­zi po­no­vo u Za­greb. Hr­vat­ski me­di­ji to po­ve­zu­ju sa za­huk­ta­va­njem ras­pra­ve o iz­na­la­že­nju rje­še­nja za pi­ta­nje spor­ne spo­men-plo­če HOS-a u Ja­se­nov­cu na ko­joj je uti­snut usta­ški po­zdrav „Za dom sprem­ni”.
Ovo će bi­ti dru­gi do­la­zak To­ma­sa Jazd­ger­da u Za­greb za po­la go­di­ne.
Jazd­gerd je, na­i­me, u Za­gre­bu bio u apri­lu ka­da je po­sje­tio Ja­se­no­vac u prat­nji mi­ni­star­ke kul­tu­re Ob­u­ljen Kor­ži­nek.
Hr­vat­ski T-por­tal pod­sje­ća da je on ta­da na pi­ta­nje no­vi­na­ra i spor­noj plo­či HOS-a pod­sje­tio da su SAD, kao i Hr­vat­ska, član Me­đu­na­rod­ne aso­ci­ja­ci­je za sje­ća­nje na Ho­lo­ka­ust (IHRA).
– To je or­ga­ni­za­ci­ja ko­ja oku­plja 31 dr­ža­vu i ko­ja bri­ne da se o Ho­lo­ka­u­stu na od­go­va­ra­ju­ći na­čin uči u ško­la­ma, i da se na od­go­va­ra­ju­ći na­čin obi­lje­ža­va­ju sje­ća­nja, lo­go­ri smr­ti u ko­ji­ma su ubi­ja­ni Je­vre­ji i pri­pad­ni­ci dru­gih na­ro­da, po­put Ja­se­nov­ca, re­kao je spe­ci­jal­ni iza­sla­nik.
Re­kao je i da mi­sli da su sim­bo­li va­žni, jer, ka­ko je uka­zao, zna­mo da je ta plo­ča po­seb­no uvre­dlji­va za pre­ži­vje­le Ho­lo­ka­u­sta i čla­no­ve nji­ho­vih po­ro­di­ca.
Hr­vat­ska je ne­po­sred­no pri­je to­ga osno­va­la Ko­mi­si­ju za su­o­ča­va­nje sa po­sle­di­ca­ma vla­da­vi­ne ne­de­mo­krat­skih re­ži­ma, a Jazd­gerd je tim po­vo­dom iz­ra­zio na­du da će se ona po­za­ba­vi­ti tim spor­nim i uvre­dlji­vim sim­bo­li­ma.
– Po­na­vljam, mi di­je­li­mo de­mo­krat­ske vri­jed­no­sti s Hr­vat­skom. Te­ško je, po­go­to­vo pre­ži­vje­li­ma Ho­lo­ka­u­sta da gle­da­ju te sim­bo­le, pod­sje­ća ovaj hr­vat­ski por­tal.
Jazd­gerd je ta­da go­sto­vao i u emi­si­ji Toč­ka na tje­dan, gdje je re­kao da se na­da da će usko­ro do­ći do po­ma­ka po pi­ta­nju po­vrat­ka imo­vi­ne i da se ma­ni­fe­sta­ci­je fa­ši­zma mo­ra­ju oštro osu­di­ti.
Hr­vat­ski pre­mi­jer An­drej Plen­ko­vić iz­ja­vio je pre­kju­če na sjed­ni­ci vla­de da oče­ku­je da se pi­ta­nje spor­ne spo­men-plo­če ri­je­ši u na­red­ne dvi­je sed­mi­ce na na­čin ko­ji ne­će bi­ti na šte­tu pri­pad­ni­ka HOS-a i ko­ji ne­će vri­je­đa­ti ja­se­no­vač­ke žr­tve i nji­ho­ve po­tom­ke.
Nad­le­žni mi­ni­stri uve­li­ko raz­go­va­ra­ju sa pri­pad­ni­ci­ma udru­že­nja HOS-a o na­či­nu na ko­je će ovo pi­ta­nje bi­ti ri­je­še­no, ali za sa­da ni­je po­zna­to ka­ko ti pre­go­vo­ri te­ku.
Su­de­ći pre­ma pi­sa­nju hr­vat­skih me­di­ja, mi­šlje­nja o ukla­nja­nju nat­pi­sa „Za dom sprem­ni” sa po­me­nu­te plo­če su po­di­je­lje­na. Na to će, či­ni se, te­ško pri­sta­ti HOS-ov­ci, a pro­tiv je i de­sno kri­lo vla­da­ju­ćeg HDZ-a.(RTS)


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"