Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan INCIDENT U ZAGREBU: SPALILI ,,NOVOSTI” SRPSKOG NARODNOG VIJEĆA
Incident u Zagrebu Proustaše prijete Plenkoviću
Dan - novi portal
ZA­GREB – Gru­pa čla­no­va kraj­nje de­sni­čar­ske Autoh­to­ne hr­vat­ske stran­ke pra­va iza­zva­la je te­žak in­ci­dent u Za­gre­bu – otvo­re­no su pri­je­ti­li pre­mi­je­ru An­dre­ju Plen­ko­vi­ću, ako ski­ne plo­ču ,,Za dom sprem­ni” u Ja­se­nov­cu i na pro­te­stu za­pa­li­li srp­ski ne­djelj­nik ,,No­vo­sti”. Skup je odr­žan is­pred pro­sto­ri­ja Srp­skog na­rod­nog vi­je­ća (SNV) u cen­tru Za­gre­ba.
– Plen­ko­vi­ću, ne igraj se ši­bi­ca­ma, ne ski­daj plo­ču HOS-a, po­ru­čio je pred­sjed­nik te stran­ke Dra­žen Ke­le­mi­nec, uz usta­ški po­zdrav ,,Za do­mo­vi­nu sprem­ni”, pre­no­se hr­vat­ski me­di­ji. To­kom pro­te­sta pod slo­ga­nom ,,Za­u­sta­vi­li smo vas 1991, za­u­sta­vi­će­mo vas opet”, Kele­mi­nec je oti­šao to­li­ko da­le­ko da je za­pa­lio pri­mje­rak ne­djelj­ni­ka ,,No­vo­sti”, či­ji je iz­da­vač Srp­sko na­rod­no vi­je­će.
– Do­šli smo is­pred sje­di­šta SNV-a Mi­lo­ra­da Pu­pov­ca da se su­prot­sta­vi­mo nji­ho­voj ve­li­ko­srp­skoj po­li­ti­ci u Hr­vat­skoj, za­u­sta­vi­li smo ih 1991, za­u­sta­vi­će­mo ih i sa­da”, iz­ja­vio je Ke­le­mi­nec u za­gre­bač­koj Ga­je­voj uli­ci, okru­žen sa 20-ak pri­sta­li­ca i isto to­li­ko pred­stav­ni­ka me­di­ja. Pro­test je nad­zi­ra­la i sni­ma­la in­ter­vent­na po­li­ci­ja sa, ot­pri­li­ke, dvo­stru­ko vi­še pri­pad­ni­ka, pre­no­si Hi­na. Pri­sta­li­ce na sku­pu no­si­le su za­sta­vu sa stra­nač­kim gr­bom na ko­joj je bio i nat­pis ,,Za dom sprem­ni”. Ke­le­mi­nac je u „go­vo­ru” is­ta­kao da se taj po­zdrav ne smi­je mi­ca­ti sa spo­men-plo­ča, po­ru­ču­ju­ći da su uz nje­ga mno­gi bra­ni­te­lji da­li ži­vo­te za Re­pu­bli­ku Hr­vat­sku. On tvr­di da se nov­cem iz hr­vat­skog dr­žav­nog bu­dže­ta po­di­žu čet­nič­ki spo­me­ni­ci.
– Ako vi ski­ne­te plo­ču HOS-a, mi će­mo ski­nu­ti sve čet­nič­ke plo­če po Hr­vat­skoj i čet­nič­ki spo­me­nik u Sr­bu, re­kao je Ke­le­mi­nec. Po­na­vlja da je po­zdrav „Za dom, u boj” ko­ri­stio i ban Jo­sip Je­la­čić, a za­jed­no s pri­sta­li­ca­ma u vi­še je na­vra­ta to­kom pro­te­sta uz­vik­nuo „Za do­mo­vi­nu sprem­ni”, te li­de­ra SNV-a iro­nič­no po­zvao: „Aj­de Mi­lo­ra­de, pi­ši po­nov­no pri­ja­ve pro­tiv nas jer smo vik­nu­li da smo sprem­ni bra­ni­ti do­mo­vi­nu. Jer Mi­lo­rad Pu­po­vac je pred­sjed­nik Vla­de i fi­nan­si­ja, on je dr­žav­ni advo­kat. Mi­lo­rad Pu­po­vac vla­da hr­vat­skim me­di­ji­ma, on je kralj u Hr­vat­skoj. Mi­sli da je kralj Alek­san­dar”, re­kao je Ke­le­mi­nec. On je pro­zvao Pu­pov­ca i da do­bi­ja mi­li­o­ne ku­na iz hr­vat­skog dr­žav­nog bu­dže­ta, a on­da, ka­že, ide u svi­jet i tvr­di da je Re­pu­bli­ka Hr­vat­ska „ge­no­cid­na, fa­ši­stič­ka i usta­ška dr­ža­va”. Na­veo je i da „No­vo­sti” iz bu­dže­ta go­di­šnje do­bi­ja­ju 3,2 mi­li­o­na ku­na, te po­ka­zao na­slov­ni­cu ne­djelj­ni­ka s na­slo­vom „Ža­ri­mo i pa­li­mo” i upi­tao: „Zar ni­je to pod­sti­ca­nje da se pa­li Hr­vat­ska usred tu­ri­stič­ke se­zo­ne, zar ni­je to pod­sti­ca­nje zbog ko­jeg po­sla tre­ba da ima Dr­žav­no tu­ži­la­štvo? Po­što li­je­po go­ri, sa­da će li­je­po go­re­ti ove no­vi­ne”, po­ru­čio je i spa­lio pri­mje­rak ne­djelj­ni­ka „No­vo­sti”, ko­ji iz­da­je SNS.
Pre­mi­je­ru Plen­ko­vi­ću je po­ru­čio da ne skla­nja nat­pis „Za dom sprem­ni”. Ako za­bra­ni u de­mo­krat­skoj dr­ža­vi „do­mo­ljub­ni po­zdrav” ko­jim se ka­že da si spre­man bra­ni­ti svoj dom i do­mo­vi­nu, on­da je Plen­ko­vić uveo dik­ta­tu­ru, uki­nuo de­mo­krat­ski si­stem i uči­nio od Hr­vat­ske to­ta­li­tar­nu dr­ža­vu, oci­je­nio je Ke­le­mi­nec.
– Ne­moj­te se, Plen­ko­vi­ću, s ti­me igra­ti, to je opa­sno i za vas i za va­šu stran­ku i za one ko­je vi po­dr­ža­va­te. Jer, vi po­dr­ža­va­te one ko­ji su pa­li­li i ubi­ja­li hr­vat­sku dr­ža­vu i bi­li pro­tiv Hr­vat­ske 1991. go­di­ne i htje­li ve­li­ku Sr­bi­ju na te­ri­to­ri­ji Hr­vat­ske ili ne­ka­kvu Ju­go­sla­vi­ju, ka­zao je Ke­le­mi­nec.
(N1)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"