Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan GRČKI ŠEF DIPLOMATIJE U SKOPLJU
Priželjkuju Makedoniju u EU i NATO
Dan - novi portal
SKO­PLjE – Grč­ki šef di­plo­ma­ti­je Ni­kos Ko­zi­jas i ma­ke­don­ski mi­ni­star spolj­nih po­slo­va Ni­ko­la Di­mi­trov, ima­li su ju­če u Sko­plju vi­še­ča­sov­ni raz­go­vor u če­ti­ri oka. Raz­go­va­ra­lo se o raz­vo­ju pri­ja­telj­skih od­no­sa iz­me­đu dvi­ju ze­ma­lja i o pu­tu Ma­ke­do­ni­je ka pu­no­prav­nom član­stvu u NA­TO-u.
– Mi že­li­mo da ovaj naš dra­gi sje­ver­ni su­sjed po­sta­ne čla­ni­ca NA­TO-a i EU, ali će sve to mo­ra­ti da se ostva­ri uz po­što­va­nje pra­vi­la ko­ja na­la­žu NA­TO i EU. Dra­ža­va u ko­joj se da­nas na­la­zim ima evrop­sku per­spek­ti­vu i evrop­sko li­der­stvo i vla­du, ali je va­žan ele­ment evrop­ske per­spek­ti­ve po­što­va­nje od­lu­ka i pra­vi­la ko­je na­me­ću EU i NA­TO, iz­ja­vio je Ko­zi­jas.
On je na­gla­sio da po­sto­ji od­lu­ka sa sa­mi­ta NA­TO-a u Bu­ku­ru­štu i da od re­a­li­zovanja te od­lu­ke za­vi­si ula­zak Ma­ke­do­ni­je u NA­TO, a to je pro­na­la­že­nje kom­pro­mi­snog ime­na za na­ziv sje­ver­nog su­sje­da. Ka­ko će se ta od­lu­ka re­a­li­zo­va­ti ne za­vi­si od Grč­ke ne­go od ze­mlje ko­ja tre­ba da je spro­ve­de. Na sa­mi­tu NA­TO-a u Bu­ku­re­štu čla­ni­ce Ali­jan­se su po­zdra­vi­le re­for­me ko­je je Ma­ke­do­ni­ja spro­ve­la za pu­no­prav­no član­stvo, ali je ostao da vi­si pro­blem sa ime­nom ko­ji Ma­ke­do­ni­ja i Grč­ka mo­ra­ju bi­la­te­ral­no da ri­je­še. Po­sli­je sa­stan­ka sa še­fom grč­ke di­plo­ma­ti­je, ma­ke­don­ski mi­ni­star spolj­nih po­slo­va Ni­ko­la Di­mi­trov je iz­ja­vio da je nje­go­va ze­mlja sprem­na da pri­hva­ti pu­no­prav­no član­stvo u NA­TO-u pod pri­vre­me­nom re­fe­ren­com FI­ROM ko­ja se ko­ri­sti i u OUN.
– Ključ­no pi­ta­nje je sva­ka­ko bi­lo ka­ko ri­je­ši­ti spor oko ime­na, raz­go­va­ra­li smo o na­či­nu na ko­ji taj pro­ces tre­ba da se od­vi­ja. Raz­go­va­ra­li smo i o to­me ko­ji su tač­no in­te­re­si i za­bri­nu­tost obje stra­ne oko ovog pi­ta­nja sa ci­ljem da obje stra­ne ima­ju ve­će ra­zu­mi­je­va­nje i bo­lju per­cep­ci­ju oko pro­na­la­že­nja rje­še­nja, re­kao je Di­mi­trov.
Ko­zi­jas je na kon­fe­ren­ci­ji za štam­pu na­gla­sio da su Ma­ke­do­ni­ja i Grč­ka dva vr­lo bli­ska su­sje­da ko­ji su po­ve­za­ni mno­gim za­jed­nič­kim in­te­re­si­ma i da tre­ba na­sta­vi­ti sa mje­ra­ma iz­grad­nje po­vje­re­nja i rje­ša­va­nja svih spor­nih pi­ta­nja u in­te­re­su gra­đa­na dvi­ju ze­ma­lja. Dvo­ji­ca mi­ni­sta­ra su iz­ra­zi­li ne­skri­ven op­ti­mi­zam da će se otvo­re­na pi­ta­nja po­zi­tiv­no rje­ša­va­ti. Pr­vi ko­ra­ci će bi­ti na­pra­vlje­ni već na­red­nih mje­se­ci se­ri­jom bi­la­te­ral­nih do­go­vo­ra ko­ji će po­di­ći na vi­ši ni­vo sa­rad­nju u mno­gim obla­sti­ma: po­li­ti­ci, bez­bjed­no­sti, eko­no­mi­ji, obra­zo­va­nju i di­plo­ma­ti­ji.
Ova­kav raz­voj do­ga­đa­ja je i Ko­zi­jas oci­je­nio kao po­zi­ti­van, na­gla­siv­ši da je on mno­go bo­lji ne­go sa ne­kim dru­gim su­sjed­nim ze­mlja­ma. Ovo je dru­gi su­sret dvo­ji­ce mi­ni­sta­ra u to­ku ovog lje­ta. Uoči sa­sta­na­ka dvo­ji­ce mi­ni­sta­ra sa iz­ja­va­ma su iza­šli ame­rič­ki i nje­mač­ki am­ba­sa­dor u Sko­plju. Oni su kao po­zi­tiv­ne ko­ra­ke u ma­ke­don­skoj di­plo­ma­ti­ji oci­je­ni­li ne­dav­no pot­pi­sa­ni do­go­vor o pri­ja­telj­stvu sa Bu­ga­r­skom na­gla­siv­ši da je to do­bar pri­mjer re­gi­o­nal­ne sa­rad­nje.
A.Pi­sa­rev


Pro­test na­ci­o­na­li­sta

Grč­kog še­fa di­plo­ma­ti­je je is­pred ula­za u zgra­du Mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va u Sko­plju do­če­ka­la gru­pa pri­pad­ni­ka na­ci­o­na­li­stič­kih or­ga­ni­za­ci­ja „Svjet­ski Ma­ke­don­ski kon­gres“ i „Ma­ke­don­ski ma­ni­fest“. Oni su no­si­li pa­ro­le i tran­spa­ren­te pro­tiv pro­mje­ne ustav­nog ime­na Ma­ke­do­ni­je. A go­vor­ni­ci su zah­ti­je­va­li da se pre­ki­nu svi pre­go­vo­ri sa Grč­kom oko tog pi­ta­nja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"