Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-09-01 HRVATSKI PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ KATEGORIČAN Nastavljamo sa gradnjom Pelješačkog mosta
Dan - novi portal
Di­ja­log s BiH se na­sta­vlja, a Pe­lje­šač­ki most će bi­ti iz­gra­đen, re­kao je hr­vat­ski pre­mi­jer An­drej Plen­ko­vić.
Plen­ko­vić je po­ru­čio, ka­ko je re­kao, pri­ja­te­lji­ma u BiH da pro­je­kat grad­nje Pe­lje­šač­kog mo­sta ide da­lje.
„Još jed­nom po­ru­ču­jem na­šim pri­ja­te­lji­ma u BiH, ali i hr­vat­skoj jav­no­sti, da pro­jekt po­ve­zi­va­nja ju­ga Hr­vat­ske s ostat­kom ze­mlje, ali i po­ve­zi­va­nje evrop­ske te­ri­to­ri­je Pe­lje­šač­kim mo­stom ide da­lje. Most će bi­ti iz­gra­đen, di­ja­log s BiH se na­sta­vlja, o to­me smo raz­go­va­ra­li na sjed­ni­ci Sa­vje­ta mi­ni­sta­ra i Vla­de Hr­vat­ske po­čet­kom ju­la u Sa­ra­je­vu”, re­kao je on.
To je bio od­go­vor Plen­ko­vi­ća na ju­če­ra­šnju po­ru­ku mi­ni­stra ci­vil­nih po­slo­va BiH Adi­la Osma­no­vi­ća da će to mi­ni­star­stvo, uko­li­ko Hr­vat­ska na­sta­vi ak­tiv­no­sti na grad­nji Pe­lje­šač­kog mo­sta, pred­lo­ži­ti jed­no­stra­no pro­gla­še­nje su­ve­re­ni­te­ta BiH na u tom di­je­lu Ja­dra­na na na­čin ka­ko su to ura­di­le biv­še ju­go­slo­ven­ske dr­ža­ve.
Osma­no­vić ni­je is­klju­čio ni mo­guć­nost po­kre­ta­nja po­sup­ka pred nad­le­žnim pra­vo­sud­nim in­stan­ca­ma, upo­zo­riv­ši pi­smom Hr­vat­sku, od­no­sno svog hr­vat­skog ko­le­gu Ole­ga But­ko­vi­ća, o po­sto­ja­nju prav­nih smet­nji za grad­nju tog mo­sta.
Ko­men­ta­ri­šu­ći ar­bi­tra­žni spor sa Slo­ve­ni­jom, Plen­ko­vić je re­kao da slu­žbe ra­de na pri­pre­mi sa­stan­ka sa slo­ve­nač­kim pre­mi­je­rom Mi­rom Ce­ra­rom po­čet­kom sep­tem­bra i da su sprem­ni da raz­go­va­ra­ju o otvo­re­nom gra­nič­nom pi­ta­nju na kop­nu i na mo­ru.
(RTS)


Dodik: Izet­be­go­vić ima pra­vo na glas sa­mo u ime Bo­šnja­ka

RS ne že­li da ospo­ra­va pra­vo Hr­vat­skoj da gra­di Pe­lje­šač­ki most na svo­joj te­ri­to­ri­ji, ali da od zva­nič­nog Za­gre­ba oče­ku­je da isto ta­ko in­ten­zi­vi­ra an­ga­žman na ot­po­či­nja­nju ra­do­va na mo­stu na Sa­vi, re­kao je pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik.
Do­dik je re­kao da je Hr­vat­ska do sa­da vi­še pu­ta po­ka­za­la jav­ni in­te­res za most na Sa­vi, ali ni­šta vi­še od to­ga se ni­je do­go­di­lo, pre­ni­je­li su ba­nja­luč­ki me­di­ji.
Mi­ni­star ci­vil­nih po­slo­va u Sa­vje­tu mi­ni­sta­ra Adil Osma­no­vić upu­tio je ju­če pi­smo mi­ni­stru mo­ra, pro­me­ta i in­fra­struk­tu­re Hr­vat­ske Ole­gu But­ko­vi­ću u ko­jem ga oba­vje­šta­va da će Mi­ni­star­stvo ci­vil­nih po­slo­va pred­lo­ži­ti jed­no­stra­no pro­gla­še­nje su­ve­re­ni­te­ta BiH u tom di­je­lu Ja­dra­na uko­li­ko Hr­vat­ska na­sta­vi ak­tiv­no­sti na grad­nji Pe­lje­šač­kog mo­sta.
Do­dik je s tim u ve­zi po­no­vo op­tu­žio bo­šnjač­kog čla­na Pred­sjed­ni­štva BiH Ba­ki­ra Izet­be­go­vi­ća za kon­ti­nu­i­ra­no, ka­ko je re­kao, la­žno pred­sta­vlja­nje.
Izet­be­go­vić stal­no, ka­že Do­dik, po­ku­ša­va da svoj glas pred­sta­vi kao glas BiH.
„On za­i­sta ima pra­vo na glas, ali sa­mo u ime Bo­šnja­ka. Pod­sje­ćam ga da bez gla­so­va Sr­ba i Hr­va­ta ne­ma usa­gla­še­nog sta­va BiH, pa i te iz­ja­ve u ve­zi sa pro­gla­še­njem su­ve­re­ni­te­ta na pod­ruč­ju Ne­u­ma, ko­je do­la­ze iz SDA, tre­ba po­sma­tra­ti kao pu­canj u pra­zno”, po­ru­čio je Do­dik.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"