Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-08-22 UHAPŠENI U AKCIJI „BOSFOR” PRIZNALI KRIVICU
Prošvercovali 93 Sirijca Međunarodna kriminalna grupa čiji su članovi i četvorica državljana Crne Gore priznala je da su za naknadu od oko 5.000 eura po osobi, preko teritorije Crne Gore u Hrvatsku i Albaniju, prokrijumčarila 93 Sirijca, čime je stekla protivpravnu imovinsku korist od oko 450.000 eura
Dan - novi portal
Ne­ko­li­ci­na uhap­še­nih u me­đu­na­rod­noj ak­ci­ji sprovedenoj na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re, Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne i Hr­vat­ske, pod kod­nim na­zi­vom „Bos­for”, pri­zna­li su da su pro­kri­jum­ča­ri­li vi­še sto­ti­na mi­gra­na­ta iz Si­ri­je. Čla­no­vi me­đu­na­rod­ne kri­mi­nal­ne gru­pe u ko­joj su i če­tvo­ri­ca dr­ža­vlja­na Cr­ne Go­re pri­zna­li su da su za na­kna­du od oko 5.000 eura po oso­bi, pre­ko te­ri­to­ri­je Cr­ne Go­re u Hr­vat­sku i Al­ba­ni­ju, pro­kri­jum­ča­ri­li 93 Si­rij­ca, či­me su ste­kli pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist od oko 450.000 eura
Ak­ci­ja „Bos­for” je tra­ja­la osam mje­se­ci, a uhap­še­no je oko 60 oso­ba osum­nji­če­nih za kri­jum­ča­re­nje ile­gal­nih mi­gra­na­ta s pod­ruč­ja Tur­ske na pod­ruč­je EU. U po­sled­njih de­vet mje­se­ci pre­ba­ci­li su, ka­ko se sum­nja, naj­ma­nje 100 ile­gal­nih mi­gra­na­ta.
– Ci­je­na pre­ba­ci­va­nja je bi­la od 3.000 do 5.000 eura po oso­bi, a pre­ba­ci­va­ne su i ci­je­le po­ro­di­ce, čak i s vr­lo ma­lom dje­com, kao i po­je­din­ci, i nji­hov put od Tur­ske do od­re­di­šta tra­jao je de­se­tak da­na. Vr­bo­va­li su lju­de na pod­ruč­ju Tur­ske i pre­ba­ci­va­li pre­ko ze­ma­lja ko­je su ima­le bez­vi­zni re­žim s Tur­skom, a to su Al­ba­ni­ja, Cr­na Go­ra, Sr­bi­ja i BiH. Da­lje su ile­gal­no od­la­zi­li u Hr­vat­sku i ze­mlje EU – sa­op­šte­no je iz Od­sje­ka za krim-oba­vje­štaj­ne, ana­li­tič­ke i po­slo­ve ana­li­ze ri­zi­ka Cen­tral­nog is­tra­žnog ure­da GP BiH.
Ra­ni­je je ob­ja­vlje­no da je u ope­ra­ci­ju bi­lo uklju­če­no de­vet ze­ma­lja, i to: Tur­ska, Ru­mu­ni­ja, Bu­gar­ska, Ma­đar­ska, Al­ba­ni­ja, Sr­bi­ja, Cr­na Go­ra, Hr­vat­ska i BiH. Ak­ci­ja u Cr­noj Go­ri, BiH i Hr­vat­skoj no­si­la je na­ziv „Bos­for”, a u dru­gim ze­mlja­ma „Ka­ba­taš”.
Ak­ci­ja je po­če­la u sep­tem­bru pro­šle go­di­ne, a pr­va hap­še­nja su bi­la na pod­ruč­ju Sa­ra­je­va, Ve­li­ke Kla­du­še i Ča­plji­ne. Pre­ma zva­nič­nim po­da­ci­ma u BiH je uhap­še­no šest oso­ba, od če­ga če­ti­ri dr­ža­vlja­ni­na BiH i dva Tur­ske. Za tri oso­be je od­re­đen pri­tvor. U Hr­vat­skoj je uhap­še­no se­dam hr­vat­skih dr­ža­vlja­na na pod­ruč­ju po­li­cij­skih upra­va Split­sko-dal­ma­tin­ske i Za­gre­bač­ke i pro­tiv njih je pod­ne­se­na ka­zne­na pri­ja­va, a osim njih pri­ja­vljen je još je­dan dr­ža­vlja­nin Bu­gar­ske, ko­ji je tre­nut­no ne­do­stu­pan i za njim je ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca. Or­ga­ni­zo­va­na kri­mi­nal­na gru­pa se na­la­zi­la na pod­ruč­ju Tur­ske i ima­li su lju­de u ze­mlja­ma re­gi­o­na me­đu ko­ji­ma i u Cr­noj Go­ri. M.V.R.

Kri­jum­ča­ri­li pre­ko
gra­nič­nih pre­la­za

Osum­nji­če­ni su za ula­zak u BiH ko­ri­sti­li kop­ne­ne gra­nič­ne pre­la­ze na gra­ni­ci pre­ma Sr­bi­ji i Cr­noj Go­ri, a u jed­nom bro­ju slu­ča­je­va su do­la­zi­li avi­o­nom pre­ko sa­ra­jev­skog aero­dro­ma. Po­go­do­vao im je bez­vi­zni re­žim BiH i Tur­ske ta­ko da su le­gal­no pre­la­zi­li.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"