Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Stav
POROBIĆ Liga šampiona Nevjerovatni fenomen Lige šampiona jeste činjenica da od kada se igra takmičenje pod tim nazivom, svake godine dobijamo novog šampiona Evrope
Dan - novi portal
Pi­še: LAZAR POROBIĆ


Kad se u uto­rak i sri­je­du ve­če opet bu­du za­ču­li do­bro po­zna­ti tak­to­vi en­gle­skog kom­po­zi­to­ra To­ni­ja Bri­te­na ko­ji je kraj­nje vje­što adap­ti­rao Hen­dlo­vog ,,Sve­šte­ni­ka Za­do­ka“ zna­će­mo da je po­če­la no­va se­zo­na fud­bal­ske Li­ge šam­pi­o­na. Ma­gič­na him­na ko­ja se iz­vo­di na tri UEFA-ina slu­žbe­na je­zi­ka: en­gle­skom, nje­mač­kom i fran­cu­skom uz ka­rak­te­ri­stič­ni pro­prat­ni ko­lo­rit ko­ji sa­či­nja­va ,,ta­la­sa­nje“ ve­li­ke mu­še­me sa cr­no-bi­je­lim zvi­je­zda­ma na cen­tru fud­bal­skog te­re­na, pred­sta­vlja je­din­stve­nu iko­no­gra­fi­ju ko­ju će­mo gle­da­ti i slu­ša­ti sve do jun­skog ve­li­kog fi­na­la u Kar­di­fu. Sre­br­ni pe­har ko­ji pod­sje­ća na am­fo­ru ili ka­ko se još po­pu­lar­no na­zi­va ,,ušo­nja“ (zbog neo­bič­no ve­li­kih ru­ko­hva­ta) bi­će sve­ti gral za 32 klu­ba ko­ji će u za­vi­sno­sti od am­bi­ci­ja i že­lja ali pri­je sve­ga svo­ga kva­li­te­ta, zna­nja i umi­je­ća i uz iz­vje­snu do­zu sre­će ju­ri­ša­ti od Atlan­ti­ka do Do­na, od Skan­di­na­vi­je do Ana­do­li­je u nje­go­vu po­tra­gu.
Ne­ka­da­šnji Kup evrop­skih šam­pi­o­na igra se od, sa­da već dav­ne 1956. go­di­ne. Kroz isto­ri­ju mu je mje­njan i for­mat tak­mi­če­nja i si­stem kva­li­fi­ka­ci­ja, kao i sam na­ziv (od 1992. go­di­ne no­si ime UEFA Li­ga šam­pi­o­na) ali draž i na­pe­tost nje­go­vog igra­nja i gle­da­nja osta­la je ne­pro­mije­nje­na. Ka­ko su go­di­ne pro­la­zi­le i ka­ko se mije­nja­la si­tu­a­ci­ja na fud­bal­skom tr­ži­štu ta­ko je i no­vac igrao sve ve­ću i ve­ću ulo­gu da bi on da­nas Li­gu šam­pi­o­na uči­nio kraj­nje luk­su­znim i bur­žo­a­skim sport­skim do­ga­đa­jem.
Moć­ni spon­zo­ri, pro­da­ja TV pra­va, kara­ta i dre­so­va re­zul­ti­ra­li su da klu­bo­vi uče­sni­ci pro­fi­ti­ra­ju i po vi­še mi­li­o­na eura a oni naj­u­spje­šni­ji i po ne­ko­li­ko de­se­ti­na pa čak i bli­zu 100 mi­li­o­na bri­sel­skih ko­va­ni­ca. Po­ma­lo gro­tesk­no ka­da se ima u vi­du da su klu­bo­vi pri­je šest de­ce­ni­ja, ka­da je i po­te­kla ide­ja od stra­ne no­vi­na­ra fran­cu­skog li­sta L’Eki­pa da se od­lu­či ko­ji je naj­bo­lji klub u Evro­pi, igra­li pri­je sve­ga za pre­stiž dok su se utak­mi­ce igra­le sre­di­nom ne­dje­lje u ve­čer­njim ča­so­vi­ma ka­ko bi rad­nič­ka kla­sa mo­gla da stig­ne da ih gle­da (isti­na taj ter­min i sat­ni­ca od­i­gra­va­nja osta­li su i do da­nas). Bi­lo ka­ko bi­lo, ne­vje­ro­vat­ni fe­no­men Li­ge šam­pi­o­na je­ste či­nje­ni­ca da od kada se igra tak­mi­če­nje pod tim na­zi­vom, sva­ke go­di­ne do­bi­ja­mo no­vog šam­pi­o­na Evro­pe!
Ka­ko tron još ni­ko ni­je od­bra­nio to lje­po­tu i atrak­tiv­nost Li­ge šam­pi­o­na či­ni još spek­ta­ku­lar­ni­jom. Pro­klet­stvo no­si­o­ca klup­skog šam­pi­on­skog pe­ha­ra Sta­rog kon­ti­nen­ta već sa­da na­go­vje­šta­va ka­kav đa­vol­ski te­žak po­sao če­ka Ro­nal­da i dru­go­ve u od­bra­ni na­slo­va. Pri­li­ka je to sva­ka­ko za ,,bla­u­gra­nu“, taj naj­do­mi­nat­ni­ji fud­bal­ski ko­lek­tiv u po­sled­njih de­set go­di­na, da ski­ne 11. re­kord­nu kru­nu Kra­lju. Za­stra­šu­ju­ći tro­zu­bac Me­si-Su­a­rez-Nej­mar ko­ji le­di krv u ži­la­ma sva­koj od­bra­ni na svi­je­tu da­je Ka­ta­lon­ci­ma za pu­no pra­vo da to mo­gu da ura­de. Ita­li­jan­ski šmek u kom­bi­na­ci­ji sa ger­man­skom or­ga­ni­zo­va­no­šću i upor­no­šću mo­gu da po­gu­ra­ju An­će­lo­ti­je­ve Ba­var­ce do sa­mog kra­ja. Iz alp­ske tvr­đa­ve sa­mo jed­na že­lja i jed­na ko­man­da – ,,sta­ra da­ma“ mo­ra bi­ti pr­vak Sta­rog kon­ti­nen­ta!
I u ovoj če­tvor­ci fud­bal­skih ,,te­ška­ša” i istin­skih fud­bla­skih gi­ga­na­ta tre­ba tra­ži­ti go­spo­da­ra Evro­pe za se­zo­nu 2016/17. Nji­hov ne­spor­ni kva­li­tet, ime­na igra­ča ko­ji na­stu­pa­ju i vr­hun­ski struč­nja­ci ko­ji ih pred­vo­de sa klu­pe po­sta­vlja­ju Bar­se­lo­nu, Ba­jern Min­hen, Re­al Ma­drid i Ju­ven­tus kao glav­ne fa­vo­ri­te ovo­go­di­šnje Li­ge šam­pi­o­na. Sva­ka­ko da ne tre­ba gu­bi­ti iz vi­da ni dru­ge klu­bo­ve ko­ji će iz pri­kraj­ka vre­ba­ti pri­li­ku da se pop­nu na krov Evro­pe a te (ne)real­ne aspi­ra­ci­je ima­ju Pa­ri Ser Žer­men, Pe­pe­ov Man­če­ster Si­ti i fa­na­tič­no bor­be­ni Si­me­no­nov Atle­ti­ko Ma­drid. Tu je još si­ja­set do­brih klu­bo­va ko­ji za­si­gur­no ne­će tek ta­ko la­ko spu­šti­ti štit pa nas sa­svim si­gur­no oče­ku­je to­pla i uz­bu­dlji­va fud­bal­ska je­sen u ko­joj će­mo sa­zna­ti ime­na 16 klu­bo­va ko­ji će pre­zi­mi­ti i na­sta­vi­ti pro­ljeć­ne okr­ša­je po no­ka­ut si­ste­mu.
Naj­ja­če i naj­pre­sti­žni­je evrop­sko klup­sko fud­bal­sko tak­mi­če­nje sva­ke se­zo­ne oku­plja naj­bo­lje što fud­bal­ska pla­ne­ta ima. Po kva­li­te­tu i gle­da­no­sti rav­no je Mun­di­ja­lu i Olim­pij­skim igra­ma. Pa­ra­fra­zi­ra­ju­ći kult­nu him­nu Li­ge šam­pi­o­na igra­ju je pr­va­ci, naj­bo­lji i naj­ve­ći ti­mo­vi ko­ji či­ne jed­no ve­li­ko oku­plja­nje ko­je iz­ra­sta u ve­li­ki i glav­ni sport­ski do­ga­đaj!

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"