Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sarena strana MULTIMEDIJALNI UMJETNIK IZ BIJELOG POLJA ŽELJKO ĐUKIĆ OBIŠAO SELA NA SJEVERU CRNE GORE I PRIPREMIO NEOBIČNU IZLOŽBU
Psihologija sela
Dan - novi portal
Mul­ti­me­di­jal­ni umjet­nik iz Bi­je­log Po­lja Želj­ko Đu­kić pret­hod­nih mje­se­ci je in­te­ziv­no ra­dio obi­la­ze­ći ru­ral­na pro­druč­ja ka­ko bi kroz fo­to­gra­fi­ju pred­sta­vio ko­li­ko je mo­gu­će vi­še se­o­ski ži­vot, obi­ča­je, objek­te, lju­de, po­ljo­pri­vre­du i za­na­te. Na­ja­vio je iz­lo­žbu ko­ja će se odr­ža­ti u ja­nu­a­ru u Cen­tru za kul­tu­ru Vo­ji­slav Bu­la­to­vić Stru­njo u Bi­je­lom Po­lju.
-Već du­ži niz go­di­na kroz svoj gra­đan­ski i NVO ak­ti­vi­zam pra­tim, za­pa­žam i re­a­gu­jem ka­da je se­lo u pi­ta­nju. Im­pre­si­o­ni­ran sam na­šim bo­ga­stvom ru­ral­nih pod­ruč­ja, sta­rin­skom ar­hi­tek­tu­rom pri­ro­dom ali i obi­ča­ji­ma ko­ji se i da­lje ba­šti­ne. Že­lja mi je ovim pu­tem da do­ku­men­tu­jem tre­nut­no sta­nje na cr­no­gor­skim se­li­ma, da je za­bi­lje­žim za bu­du­će ge­ne­ra­ci­je, ka­ko je da­nas sta­nje na se­lu. Ka­ko ži­ve lju­di, ka­ko iz­gle­da se­lo, jer vje­ru­jem da će u bu­duć­no­sti si­tu­a­ci­ja bi­ti dru­ga­či­ja vje­ro­vat­no mno­go mo­der­ni­ja, ta­ko da će ovo što je da­nas na­ma nor­mal­no bu­du­ćim ge­ne­ra­ci­ja­ma ima­ti isto­rij­ski zna­čaj.
Od mar­ta ove go­di­ne pa do pri­je de­se­tak da­na obi­la­zio sam ru­ral­na pod­ruč­ja Bi­je­log Po­lja, Be­ra­na, Pla­va, Gu­si­nja, Ce­ti­nja, Ul­ci­nja, Ko­la­ši­na, Moj­kov­ca Ža­blja­ka, ka­ko bih po­ku­šao da kroz fo­to­graf­ski objek­tiv za­bi­lje­žim in­te­re­sant­ne de­ta­lje ko­ji će bi­ti pred­sta­vlje­ni na iz­lo­žbi ko­ja no­si na­ziv ,,Psi­ho­lo­gi­ja se­la”- ka­že on.
- To­kom ra­da na te­re­nu i ve­li­ke ko­li­či­ne pre­đe­nih ki­lo­me­ta­ra na­pra­vio sam oko de­set hi­lja­da fo­to­gra­fi­ja ko­je su tre­nut­no u fa­zi se­lek­ci­je, od če­ga će na iz­lo­žbi bi­ti pred­sta­vlje­no oko še­zde­set. Osta­le fo­to­gra­fi­je će bi­ti do­stup­ne u elek­tron­skom for­ma­tu na dru­štve­nim mre­ža­ma i mom veb saj­tu.
Is­ti­če da će iz­lo­žba „Psi­ho­lo­gi­ja se­la” bi­ti i dru­ga­či­ja od onih na ko­je smo na­vi­kli ali za sa­da ne­će da ot­kri­va de­ta­lje.
– Jav­nost će bla­go­vre­me­no bi­ti in­for­mi­sa­na o ter­mi­nu odr­ža­va­nja iz­lo­žbe. Ovu pri­li­ku ću is­ko­ri­sti­ti da za­hva­lim na od­lič­noj sa­rad­nji Aba­zu Di­zda­re­vi­ću di­rek­to­ru Cen­tra za kul­tu­ru i Ste­vu Va­si­lje­vi­ću pro­fe­so­ru fo­to­gra­fi­je ko­ji su da­li i da­lje da­ju svoj do­pri­nos u di­je­lu se­lek­ci­je fo­to­gra­fi­ja.
Na kra­ju na­po­mi­nje da je iz­ne­na­đen ko­li­ko se lju­di ba­vi po­ljo­pri­vre­dom i ko­li­ko je ob­ra­di­vih po­vr­ši­na sta­vlje­no u funk­ci­ju po­ljo­pri­vred­ne pro­iz­vod­nje.
- Sa dru­ge stra­ne pri­mije­tio sam i do­sta to­ga što ni­je do­bro i na če­mu će tre­ba­ti da se po­ra­di u bu­du­ćem pe­ri­o­du. Ali o sve­mu ovo­me ću op­šir­ni­je go­vo­ri­ti na iz­lo­žbi - za­klju­čio je Đu­kić.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"