Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PROFESOR PMF-A DANILO MRDAK SA SARADNICIMA OBIŠAO LIM, BISTRICU I LJUBOVIĐU
Rijeke mrtve, ribe nema Stanje je više nego loše, odnosno zabrinjavajuće i alarmantno. Apelujem da neko ko treba da brine o ribljem fondu, ali i o ekologiji i zdravlju ljudi počne da preduzima konkretne korake. Bojim se da smo možda debelo zakasnili, kazao je prof. dr Mrdak
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – Da je ri­blji fond u ri­je­ka­ma na pod­ruč­ju bje­lo­polj­ske op­šti­ne u ka­ta­stro­fal­nom sta­nju, po­ka­zao je i obi­la­zak prof. dr Da­ni­la Mr­da­ka s Pri­rod­no-ma­te­ma­tič­kog fa­kul­te­ta iz Pod­go­ri­ce. On se sa sa­rad­ni­ci­ma na jed­nom svom pro­jek­tu isto­vre­me­no upo­znao se sta­njem ri­je­ka Lim, Bi­stri­ca i Lju­bo­vi­đa. Ka­ko ka­že, utvr­dio je da ri­be sko­ro vi­še i ne­ma, što će i na­pi­sa­ti u svom iz­vje­šta­ju, ko­ji će ura­di­ti na za­htjev Sport­sko-ri­bo­lov­nog dru­štva ,,Si­nja­vac”.
– Sta­nje je vi­še ne­go lo­še, od­no­sno za­bri­nja­va­ju­će i alar­mant­no. Ape­lu­jem da ne­ko ko tre­ba da bri­ne o ri­bljem fon­du, ali i o eko­lo­gi­ji i zdra­vlju lju­di poč­ne da pred­u­zi­ma kon­kret­ne ko­ra­ke. Bo­jim se da smo mo­žda de­be­lo za­ka­sni­li. Sva­ki dan je dra­go­cjen – ka­zao je Mr­dak.
Pro­fe­sor do­da­je da Lim svo­jim to­kom kroz pod­ruč­je bje­lo­polj­ske op­šti­ne ni vi­zu­el­no ni­je isti.
– Lim pri­je i po­sli­je Bi­je­log Po­lja ni­je isti. Od Ri­ba­re­vi­na, pa niz­vod­no, kroz grad­sko pod­ruč­je i da­lje kroz Ne­da­ku­se i Su­ti­van pre­ma Do­bra­ko­vu, od­no­sno Bro­da­re­vu i gra­ni­ci sa opš­tinom Pri­je­po­lje, ri­je­ka je tam­no­ze­le­ne bo­je, za raz­li­ku od to­ka do Ri­ba­re­vi­na, od­no­sno od Pla­va, An­dri­je­vi­ce i Be­ra­na, gdje vo­da ima pla­vu bo­ju – ob­ja­šnja­va prof. Mr­dak.
Pro­fe­sor je sa sa­rad­ni­ci­ma utvr­dio da je u ri­je­ci osta­la sa­mo sit­ni­ja ri­ba, ali ne­ma one ple­me­ni­te, po ko­joj je ovo pod­ruč­je bi­lo po­zna­to. Ne­ma sko­ba­lja ko­jim je Lim bio bo­gat, kao ni pa­strm­ke. Ka­ko na­vo­di, ima ne­što ma­lo sit­ni­jih ko­ma­da mre­ne i li­plja­na.
Pro­blem je, is­ti­če Mr­dak, ne­raz­vi­je­na eko­lo­ška svi­jest. Za­ga­đi­va­ča ima mno­go. Na­bra­ja vla­sni­ke de­se­tak me­sa­ra i far­mi ko­ko­ša­ka, ali i ve­li­ki broj ci­je­vi iz po­ro­dič­nih ku­ća oda­kle se uli­va fe­kal­na ka­na­li­za­ci­ja. I sve je to vi­dio sop­stve­nim oči­ma.
Za­bri­nja­va­ju­će sta­nje i kad je Bi­stri­ca u pi­ta­nju.
Obi­la­ze­ći njen tok, Mr­dak je sa sa­rad­ni­ci­ma utvr­dio da je ona sko­ro mr­tva ri­je­ka, i da je pot­pu­no oči­šće­na od pa­strm­ke.
– La­ko smo utvr­di­li da ri­be ne­ma is­klju­či­vo zbog ljud­skog fak­to­ra. U Bi­stri­ci ne­ma ri­be zbog kri­vo­lo­va stru­jom i pod­vod­nim pu­ška­ma. Sve se vi­di go­lim okom, ob­ja­šnja­va on. Da je sta­nje lo­še, po­tvr­đu­je ve­li­ka ko­li­či­na ri­be peš.
– Ima je u ogrom­nim ko­li­či­na­ma. Peš se ja­vlja sa­mo kad ne­ma pre­da­to­ra, od­no­sno pa­strm­ke – is­ti­če naš sa­go­vor­nik.
Mr­dak na­vo­di da si­tu­a­ci­ja ni­je pu­no bo­lja ni sa Lju­bo­vi­đom.
On do­da­je da na ovaj na­čin sa­mo že­le da po­mog­nu da se ko­li­ko-to­li­ko sa­ču­va ri­blji fond.
– Ne­pri­hva­tlji­vo je i ža­lo­sno da grad ima ova­ko li­je­pu ri­je­ku, a da je ona pra­va po­kret­na de­po­ni­ja. Bru­ka i sra­mo­ta. Ovo je sve od­raz na­še ne­kul­tu­re i na­ra­vi i pred­sta­vlja ve­li­ki pro­blem za lo­kal­no sta­nov­ni­štvo – upo­zo­rio je pro­fe­sor Mr­dak.M.N.

Po­bje­gle
od zu­lu­ma

Mr­dak na­vo­di da je pro­blem zbog sma­nje­nog vo­do­sta­ja eska­li­rao i vi­dljiv je go­lim okom.
– Ri­be su se, ka­ko smo i utvr­di­li, skraj­nu­le, od­no­sno po­bje­gle niz­vod­no, pre­ma Pri­je­po­lju. Po­bje­gle su od ovog zu­lu­ma – za­klju­čio je pro­fe­sor Mr­dak.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"