Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2016-09-10 NVO BANKA HRANE ZABRINUTA ZBOG SASTAVA JELOVNIKA I NEMOGUĆNOSTI PLAĆANJA OBROKA DIJELA UČENIKA Užinu dati đacima iz ugroženih porodica
Dan - novi portal
NVO Ban­ka hra­ne po­zva­la je Mi­ni­star­stvo prosvjete da obez­bi­je­di bes­plat­ne uži­ne iz Đač­ke ku­hi­nje za dje­cu iz so­ci­jal­no ugro­že­nih po­ro­di­ca. Iz Ban­ke hra­ne na­vo­de da obez­bje­đi­va­nje uži­ne u ško­la­ma po­zi­tiv­no uti­če na kva­li­tet pra­će­nja na­sta­ve, bez­bjed­nost dje­ce i pod­sti­če osje­ćaj za­jed­ni­štva. Mi­ni­star­stvo pro­svje­te na­ja­vi­lo je pre­kju­če da će Đač­ka ku­hi­nja po­če­ti sa ra­dom od 15. sep­tem­bra i da će mje­seč­ni obrok za uče­ni­ke ko­šta­ti 12 eura. Iz Ban­ke hra­ne is­ti­ču da su upu­ti­li za­htjev da obro­ci za dje­cu iz so­ci­jal­no ugro­že­nih po­ro­di­ca bu­du bes­plat­ni, ali ni­je­su do­bi­li od­go­vor.
– Ne zna­mo da li je oda­bir uži­ne nu­tri­ci­o­ni­ste u vi­du le­pi­nje, kro­a­sa­na, ki­fle. Pi­ta­mo se, da li se mo­gao ma­lo zdra­vi­ji je­lov­nik sa­sta­vi­ti. Dje­ca uglav­nom je­du ne­kva­li­tet­nu hra­nu ka­da su u ško­li. Ku­pu­ju br­zu hra­nu na ta­kvim mje­sti­ma, pro­dav­ni­ca­ma i pe­ka­ra­ma u bli­zi­ni ško­le. Hra­na ko­ju kon­zu­mi­ra­ju ne po­go­du­je nji­ho­vom ra­stu i raz­vo­ju. Na­pu­šta­ju škol­sko dvo­ri­šte i na taj na­čin ugro­ža­va­ju svo­ju bez­bjed­nost i iz­la­žu se raz­li­či­tim vre­men­skim ne­pri­li­ka­ma – is­ti­ču iz Ban­ke hra­ne
Iz te NVO ob­ja­šnja­va­ju da ih po­seb­no bri­ne što dje­ca iz so­ci­jal­no ugro­že­nih po­ro­di­ca idu glad­na u ško­lu zbog če­ga iz­o­sta­ju že­lje­ni re­zul­ta­ti u po­ha­đa­nju gra­di­va, što do­vo­di do od­u­sta­ja­nja u obra­zo­va­nju i stva­ra­nja ci­klič­nog si­ro­ma­štva.
– Ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti ni ka­ko uti­če na dje­cu iz ugro­že­nih po­ro­di­ca da gle­da­ju ka­ko im dru­ga­ri uži­na­ju, a oni ne mo­gu. Po­seb­na je va­žnost uti­ca­ja ne­do­stat­ka hra­ne na zdra­vlje dje­ce. Da­li smo jav­nu po­dr­šku na­ja­vi mi­ni­stra pro­sve­te o uvo­đe­nju uži­ne u ško­la­ma sa na­dom da će bi­ti kva­li­tet­na i da će dje­ca iz so­ci­jal­no ugro­že­nih po­ro­di­ca obrok do­bi­ja­ti bes­plat­no – ka­žu iz Ban­ke.
Iz Ban­ke hra­ne ka­žu da na­pla­ći­va­nje obro­ka 12 eura, za dje­cu iz ugro­že­nih po­ro­di­ca, pred­sta­vlja ve­li­ki nov­ča­ni iz­da­tak.
– Ima­mo ve­li­ki broj po­ro­di­ca ko­je ne pri­ma­ju so­ci­jal­nu po­moć, jer su ne­ri­je­še­ni imo­vin­ski spo­ro­vi sa ro­đa­ci­ma, pa su li­še­ni bi­lo ka­kve vr­ste po­mo­ći. Mno­go­broj­ni ne­za­po­sle­ni ne pri­ma­ju čak ni dje­či­je do­dat­ke za svo­ju dje­cu. Po­sto­je po­ro­di­ce ko­je ko­ri­ste pen­zi­ju ko­ja je iz­u­zet­no ni­ska i ko­ja ne omo­gu­ća­va nor­ma­lan ži­vot. Sko­ro sve dr­ža­ve iz okru­že­nja ima­ju bes­plat­ne obro­ke u ško­la­ma za dje­cu ko­ja do­la­ze iz so­ci­jal­no ugro­že­nih po­ro­di­caD.B.


Po­treb­ne i knji­ge

Iz Ban­ke hra­ne ka­žu da je po­hval­no što su pr­va­ci u ve­ći­ni gra­do­va do­bi­li bes­plat­ne udž­be­ni­ke, ali da bi tre­ba­lo da bu­du pri­o­ri­tet dje­ca či­ji ro­di­te­lji to ne mo­gu da pri­u­šte.
– Da li bi bi­lo pra­ved­ni­je obez­bi­je­di­ti po­moć u vi­du knji­ga oni­ma ko­ji to ne mo­gu pri­u­šti­ti, a od pre­o­sta­log nov­ca obez­bi­je­di­ti dje­ci iz ma­te­ri­jal­no ugro­že­nih po­ro­di­ca bes­pla­tan obrok – sma­tra­ju u toj NVO.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"