Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FLEŠ
Usvo­je­na po­zi­ci­ja za pre­go­vo­re
Vla­da je usvo­ji­la pre­go­va­rač­ku po­zi­ci­ju za po­gla­vlje 27 (za­šti­ta ži­vot­ne sre­di­ne i kli­mat­ske pro­mje­ne), ko­ja će bi­ti pro­sli­je­đe­na bu­gar­skom pred­sjed­ni­štvu. Mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić ob­ja­snio je da Bu­gar­ska po­kre­će pro­ce­du­ru i da je sve na Evrop­skoj ko­mi­si­ji, ko­ja bi tre­ba­lo da pre­da svo­ju pre­go­va­rač­ku po­zi­ci­ju.
–Dr­ža­ve čla­ni­ce Evrop­ske uni­je (EU) raz­mo­tri­će u to­ku na­red­nih mje­se­ci na­šu pre­go­va­rač­ku po­zi­ci­ju i pre­go­va­rač­ku po­zi­ci­ju EU.
– Ali, to je sa­da u ru­ka­ma dr­ža­va čla­ni­ca i vi­dje­će­mo ka­kav će one tem­po ima­ti u raz­ma­tra­nju ovog do­ku­men­ta – sa­op­štio je Pe­jo­vić na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re na­kon ju­če­ra­šnje sjed­ni­ce Vla­de. M.V.

Ne­ma na­pret­ka
Ak­ti­vi­sta ne­vla­di­nog sek­to­ra Alek­san­dar Ze­ko­vić re­kao je da je vi­še ne­go ja­sno da Cr­na Go­ra ne ostva­ru­je su­štin­ski na­pre­dak u pro­ce­su evrop­skih in­te­gra­ci­ja, od­no­sno da ne­do­sta­je stvar­ni na­pre­dak u smi­slu pri­hva­ta­nja evrop­skih vri­jed­no­sti i evrop­skih pra­vi­la.
– Na ne­ki na­čin for­mal­no se ba­vi­mo pri­stu­pa­njem i tu bi­lje­ži­mo od­re­đe­ni na­pre­dak u smi­slu, re­ci­mo, usva­ja­nja po­treb­ne le­gi­sla­ti­ve i ta­ko da­lje. Me­đu­tim, im­ple­men­ta­ci­ja tih pro­pi­sa i no­vih stan­dar­da je i te ka­ko uspo­re­na ili ni­je ni po­če­la. Vi­di­mo da se taj pro­ces pri­stu­pa­nja po­ste­pe­no po­la­ko pro­du­ža­va, a, sa dru­ge stra­ne, mi vi­še ni­je­smo li­de­ri u re­gi­o­nu, ne­go po­la­ko, i to vr­lo po­u­zda­no, do­bi­ja­mo part­ne­re u tom pro­ce­su – ka­zao je Ze­ko­vić za RSE.M.V.

Re­for­me su da­le­ko
Ne­ka­da­šnji opo­zi­ci­o­ni po­sla­nik Sr­đan Pe­rić re­kao je da ne vi­di po­li­tič­ku vo­lju cr­no­gorskh vla­sti za su­štin­ske re­for­me. On je ka­zao za RSE da je ve­o­ma skep­ti­čan da će vlast ući u bi­lo ka­kve re­for­me ko­je ni­je­su ko­zme­tič­ke pri­ro­de za­to što upra­vo sa­da po­ka­zu­ju ot­por u od­no­su na sva­ko mo­gu­će otva­ra­nje.
– Po­sljed­nje de­ša­va­nja u jav­nom me­dij­skom ser­vi­su upu­ću­ju na za­klju­čak da vlast ima po­tre­bu da vra­ti svo­ju kon­tro­lu nad onim pro­sto­rom ko­ji se oslo­bo­di. I, da se ja­sno ra­zu­mi­je­mo, ni­je pro­blem u EU, pro­blem je u na­šem do­ži­vlja­ju EU, i u to­me što smo, mo­žda, ne­ke di­plo­mat­ske po­ru­ke­či­ta­li pot­pu­no po­gre­šno – re­kao je Pe­rić. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"