Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NAKON ODLUKE DA IM SE U KORIST BS-A ODUZME MANDAT Forca se žali Ustavnom sudu
Odluka Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je ko­jom je For­ci od­u­ze­to jed­no od­bor­nič­ko mje­sto ne­ma ute­me­lje­nje u Usta­vu Cr­ne Go­re i iz­bor­nom za­ko­no­dav­stvu Cr­ne Go­re, jer ta od­lu­ka ni­je u skla­du sa prin­ci­pom afir­ma­tiv­ne ak­ci­je pro­pi­sa­nim čl.79 Usta­va CG, sa­op­štio je ju­če na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re funk­ci­o­ner te par­ti­je Gzim Ha­dži­be­ti. On je ka­zao da ova od­lu­ka pred­sta­vlja pre­se­dan u iz­bor­noj prak­si jer se njo­me iz­bor­ni za­kon tu­ma­či u ko­rist jed­ne ma­njin­ske na­ci­o­nal­ne za­jed­ni­ce, a na šte­tu dru­ge.
– Ra­di se o po­li­tič­koj od­lu­ci ko­jom se že­li osla­bi­ti pre­go­va­rač­ka po­zi­ci­ja al­ban­skih na­ci­o­nal­nih par­ti­ja u po­sti­zbor­nom pro­ce­su for­mi­ra­nja vla­sti u op­šti­ni Ul­cinj, što ni­je u skla­du sa vo­ljom bi­ra­ča, ko­ji su svo­ju ubje­dlji­vu po­dr­šku za upra­vlja­nje ovim gra­dom da­li upra­vo al­ban­skim na­ci­o­nal­nim par­ti­ja­ma, a naj­vi­še For­ci, kao na­ci­o­nal­noj par­ti­ji ko­ja go­di­na­ma ima sta­bil­no bi­rač­ko ti­je­lo, dje­lu­je bez ika­kvih unu­tra­šnjih su­ko­ba i po­dje­la, zbog če­ga i uži­va ve­li­ku po­dr­šku gra­đa­na, i u na­red­nom pe­ri­o­du će bi­ti ključ­ni po­li­tič­ki su­bje­kat u for­mi­ra­nju no­ve vla­sti i upra­vlja­nju op­šti­nom Ul­cinj – ka­zao je Ha­dži­be­ti.
Ka­ko je do­dao, zbog ve­li­kog po­vje­re­nja ko­je su joj uka­za­li gra­đa­ni op­šti­ne Ul­cinj i za­šti­te nji­ho­vog bi­rač­kog pra­va, For­ca je u oba­ve­zi da is­ko­ri­sti sva prav­na sred­stva ra­di pro­vje­re za­ko­ni­to­sti od­lu­ke Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je.
– To će­mo uči­ni­ti pod­no­še­njem ustav­ne žal­be Ustav­nom su­du pro­tiv od­lu­ka ko­ji­ma se ide na šte­tu al­ban­skog na­ro­da kao ma­njin­skog na­ro­da u Cr­noj Go­ri. For­ca će pre­ko svo­jih ovla­šće­nih pred­stav­ni­ka u Op­štin­skoj iz­bor­noj ko­mi­si­ji in­si­sti­ra­ti da se is­pi­ta­ju i sve osta­le iz­bor­ne ne­re­gu­lar­no­sti na ko­je je uka­za­no i to­kom iz­bor­nog da­na, a ko­je su pred­met pri­go­vo­ra od stra­ne raz­li­či­tih po­li­tič­kih su­bje­ka­ta, a sve u ci­lju za­šti­te pra­va slo­bod­nog gla­sa gra­đa­na, ko­je je to­kom iz­bor­nog da­na bi­lo ozbilj­no ugro­že­no od stra­ne po­je­di­nih po­li­tič­kih su­bje­ka­ta i po­je­di­na­ca oko njih, ko­ji su ra­zno­ra­znim pri­ti­sci­ma po­ku­ša­li da uti­ču i uti­ca­li su na slo­bod­nu iz­bor­nu vo­lju gra­đa­na – re­kao je Ha­dži­be­ti.M.K.


Od­bi­je­ni pri­go­vo­ri De­mo­kra­ta i SDP-a

Op­štin­ska iz­bor­na ko­mi­si­ja (OIK) od­lu­či­la je na sjed­ni­ci u če­tvr­tak da od­bi­je pri­go­vo­re De­mo­kra­ta za po­na­vlja­nje iz­bo­ra na dva bi­rač­ka mje­sta u op­šti­ni Ul­cinj. Od­bi­jen je i pri­go­vor So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je da se po­ni­šti gla­sa­nje na bi­rač­kom mje­stu broj 1.Od­lu­ke OIK-a do­ni­je­te su ve­ći­nom gla­so­va. Oče­ku­je se da će žal­be na da­na­šnje od­lu­ke OIK-a bi­ti upu­će­ne Dr­žav­noj iz­bor­noj ko­mi­si­ji.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"