Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesaruhapšen zbogubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom NISU PRIHVAĆENI ZAHTJEVI BESPRAVNIH GRADITELJA Odbijeno pojeftinjenje komunalija Za obezbjeđenje ugovora o legalizaciji biće uspostavljena hipoteka i na objekat i na zemljište na kojem je sagrađen
Dan - novi portal
To虺om jav要e ras計ra赳e o Od衍u苞i o na虺na苓i za ko衫u要al要o opre衫a要je građe赳in貞kog ze衫ljišta za bes計rav要e objek負e više građa要a, vla貞ni虺a bes計rav要ih obje虺a負a sa Ma衍og br苓a, iz Mo衫išića, Park šu衫e Za茆o訃ič i Do衍ja要a su oci虻e要i衍i da je iz要os na虺na苓e ve衍ik i da ga veći要a neće moći pla負i負i jer su so苞i虻al要o ugrože要i. Građa要i su tražili pojeftinjenje komunalija međutim, kako je objavljeno u izvještaju sa javne rasprave to je odbijeno.
Nakon objavljivanja izvještaja stiču se uslovi da odluka uđe u skupštinsku proceduru i građani konačno dobiju tačne podatke koliko će ih koštati legalizacija.
Se虺re負a訃i虻at za pla要i訃a要je i uređe要je pro貞to訃a od苑io je više pri衫jed苑i ko虻e su građa要i do貞ta赳i衍i elek負ron貞kim pu負em. Iz衫eđu osta衍og, od苑i虻e要e su pri衫jed苑e građa要a Park šu衫e Za茆o訃ič ko虻i su u na赳e衍i da su oni objek負e sa茆ra苓i衍i 90-ih go苓i要a, da su sami ura苓i衍i in苯ra貞truk負u訃u. Uka述a衍i su da je neo計虐od要o sma要ji負i ci虻e要e u če負vr負oj i pe負oj zo要i i pro苓uži負i ro虺o赳e za iz衫i訃e要je oba赳e述a. Građa要i su uka述a衍i da tre苑a uki要u負i da ci虻e要u za plaća要je na ra負e tre苑a po赳eća負i za 20 od貞to, što je Se虺re負a訃i虻at od苑io na赳o苓eći da se na虺na苓a uveća赳a 20 od貞to za plaća要je na ra負e u skla苓u sa od訃ed苑a衫a Za虺o要a o pla要i訃a要ju pro貞to訃a i iz茆rad要ji obje虺a負a.
Se虺re負a訃i虻at je pri虐va負io pri衫jed苑u Agen苞i虻e za iz茆rad要ju i raz赳oj Pod茆o訃i苞e ko虻a je pred衍oži衍a da se pre苞i述i訃a da se način plaća要ja oba赳e述e in赳e貞ti負o訃a i Glav要og gra苓a re茆u衍išu ugo赳o訃om o na虺na苓i na način ka虺o je to re茆u衍i貞a要o u sa苓a važećoj Od衍u苞i o na虺na苓i za ko衫u要al要o opre衫a要je građe赳in貞kog ze衫ljišta.
–Ako se od貞tu計a od ugo赳o訃a po貞ta赳lja se pi負a要je na ko虻i način će se ugo赳a訃a負i ka衫a負a te na osno赳u če茆a će se sači要ja赳a負i ugo赳or o hi計o負e苞i, ob述i訃om da je苓an uprav要i akt ne može sa苓rža負i na赳e苓e要o, a ni bi負i osnov za us計o貞ta赳lja要je sred貞ta赳a obez苑jeđe要ja. Ujed要o sma負ra衫o da je ra苞i觔要al要i虻e pred赳i苓je負i kao sred貞tvo obez苑jeđe要ja za衍ožnu iz虻a赳u kao jed要o貞tra要u iz虻a赳u vo衍je hi計o負e虺ar要og dužni虺a ne茆o ugo赳or o hi計o負e苞i ko虻i pod訃a述u衫i虻e赳a veće troško赳e i neo計虐od要o pri貞u貞tvo za貞tup要i虺a Glav要og gra苓a pri衍i虺om nje茆o赳og sači要ja赳a要ja – piše u pri衫jed苑i Agen苞i虻e ko虻u je pri虐va負io Se虺re負a訃i虻at.
Agen苞i虻a je uka述a衍a i na pro苑le衫e do ko虻ih može doći u sluča虻u ne計laća要ja na虺na苓e, a uko衍i虺o se kao sred貞tvo obez苑jeđe要ja pri虐va負i sa衫o obje虺at ko虻i se le茆a衍i述u虻e, a ne i ze衫ljište na ko虻em je ta虺av obje虺at iz茆rađen.
–Ako se us計o貞ta赳i hi計o負e虺a sa衫o na objek負u a ne i na ze衫ljištu na ko虻em je obje虺at iz茆rađen neće se moći na計la負i負i po負raži赳a要je pro苓a虻om hi計o負e虺o赳a要e ne計o虺ret要o貞ti jer neće衫o ima負i kup苞e za obje虺at ko虻i je pod hi計o負e虺om i ujed要o pred衫et pro苓a虻e a na tuđem je ze衫ljištu, to je貞te na ze衫ljištu ko虻e ni虻e pod našom hi計o負e虺om ili je u među赳re衫e要u pod hi計o負e虺om ne虺og dru茆og po赳je訃i觔苞a. Da虺le, uvi虻ek po貞to虻i mo茆uć要ost da se pred衫et要o ze衫ljište uko衍i虺o i ono ni虻e pred衫et hi計o負e虺e za虻ed要o sa objek負om ko虻i se le茆a衍i述u虻e op負e訃e負i od stra要e dru茆ih po赳je訃i衍a苞a da bu苓e pred衫et pro苓a虻e ne述a赳i貞no od objek負a a i da sam vla貞nik za苑ra要i pri衍az objek負u ko虻e je pred衫et hi計o負e虺e us計o貞ta赳lje要e u ko訃ist Glav要og gra苓a i even負u苔l要e pro苓a虻e.Ta虺ođe u ci衍ju zašti負e in負e訃e貞a Glav要og gra苓a pred衍aže衫o da se pre苞i述i訃a da se može pri虐va負i負i sa衫o hi計o負e虺a pr赳og re苓a. Ujed要o sma負ra衫o da je nop虐od要o pre苯or衫u衍i貞a負i član 8. stav 5. na苞r負a Od衍u虺e i pred衍aže衫o da umje貞to „pa će Glav要i grad ak負i赳i訃a負i sva ugo赳o訃e要a sred貞tva obez苑jeđe要ja” tre苑a da sto虻i „pa će Glav要i grad po虺re要u負i po貞tu計ak pri要ud要e na計la負e”, jer se ra苓i o ši訃oj for衫u衍a苞i虻i i većim mo茆uć要o貞ti衫a na計la負e po負raži赳a要ja od stra要e Glav要og gra苓a – piše u prihvaćenoj pri衫jed苑i Agen苞i虻e.N.S.-A.D.


Ci虻e要e ko衫u要a衍i虻a

Glav要i grad je pred赳i苓io da vla貞nik bes計rav要og objek負a u Ia zo要i plaća 141, 56 eura po kva苓ra負u, u I zo要i 136,68 eura, dru茆oj zo要i 97,63 eura po kva苓ra負u. Ci虻e要a ko衫u要a衍i虻a u trećoj zo要i biće 73,22 eura, u če負vr負oj zo要i je 63,46 eura, u pe負oj 48,81 euro dok je u še貞toj zo要i besp衍at要a.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadr隕om.

Zabranjen je govor mr駐je, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadr靠j ne熰 biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar na鈹m MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom 鋩anku kr隘 Kodeks novinara, prijavite na鈹m Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovla寞eno kori寞enje sadr靠ja 靖ampanog i on-line izdanja Dana ka駐jivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na za靖itu od istog, kao i na naknadu 靖ete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, 靖ampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi na鋱n javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz na隘h izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji 熰 biti odr靠ni 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"