Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom UPRAVA ZA IMOVINU TRAŽILA I DOBILA PROMJENE RJEŠENJA U DUP-U NOVA VAROŠ
Učesnici javne rasprave Pored Vile Gorica gradiće ljetnjikovac
Dan - novi portal
Na ur­ba­ni­stič­koj par­ce­li na ko­joj je zgra­da Vi­le Go­ri­ca pred­vi­đe­na je iz­grad­nja ljet­nji­kov­ca od 400 kva­dra­ta, sa­dr­ža­no je u no­vom DUP No­va va­roš 2. Glav­ni pla­ner fir­me Ur­bi pro ko­ja je ra­di­la ovaj plan­ski do­ku­ment Ana Džu­do­vić sa­op­šti­la je da je ovim plan­skim do­ku­men­tom po­ve­ća­na gra­ni­ca ur­ba­ni­stič­ke par­ce­le na za­htjev Upra­ve za imo­vi­nu.
–Vi­la Go­ri­ca se za­dr­ža­va u po­sto­je­ćim ho­ri­zon­tal­nim i ver­ti­kal­nim ga­ba­ri­ti­ma sa mo­guć­no­šću te­ku­ćeg odr­ža­va­nja i da­je mo­guć­nost iz­grad­nje još jed­nog objek­ta. On će bi­ti u funk­ci­ji Vi­le u okvi­ru ur­ba­ni­stič­ke par­ce­le. U pi­ta­nju je nat­kri­ve­ni pla­to u funk­ci­ji sve­ča­nog pri­je­ma ljet­nji­kov­ca či­ja je bru­to gra­đe­vin­ska po­vr­ši­na 400 kva­dra­ta. Gra­ni­ca ove ubra­ni­stič­ke par­ce­le je po­ve­ća­na na za­htjev Upra­ve za imo­vi­nu i ona je po mi­šlje­nju Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost i Upra­ve po­li­ci­je neo­p­hod­na zbog obez­bje­đi­va­nja bez­bjed­no­sti po­sje­ti­la­ca Vi­la Go­ri­ca kao i sa aspek­ta bez­bjed­no­sti pri­li­kom odr­ža­va­nja sve­ča­no­sti i dru­gih po­seb­nih pri­li­ka – na­ve­la je Džu­do­vić.
Ši­re­nje par­ce­le za po­tre­be iz­grad­nje ljet­nji­kov­ca iza­zva­lo je ne­za­do­volj­stvo po­ro­di­ce An­dri­je Ra­do­ma­na. Njihov advo­kat Va­si­li­je Kne­že­vić sa­op­štio je da ši­re­nje ove par­ce­le ide na šte­tu imo­vi­ne po­ro­di­ce Ra­do­man.
– Ur­ba­ni­stič­ka par­ce­la se ši­ri sa do­nje stra­ne i to ide na šte­tu po­ro­di­ce Ra­do­man. Da li po­sto­ji mo­guć­nost da taj po­sao ide sa su­prot­ne stra­ne ka­ko ne bi išla na šte­tu po­ro­di­ce zbog nji­ho­vog eko­nom­skog in­te­re­sa, bez ob­zi­ra na to što ste do­bi­li za­htjev dr­žav­nog or­ga­na – na­veo je Kne­že­vić.
Pred­stav­nik fir­me Ur­bi pro San­dra Jok­si­mo­vić sa­op­šti­la je da su oni po­stu­pi­li po za­htje­vu ko­ji su do­bi­li od Upra­ve za imo­vi­nu. Advo­kat Va­si­li­je Kne­že­vić sa­op­štio je da će pod­ni­je­ti pri­mjed­bu jer se u ovom slu­ča­ju su­ko­blja­va­ju dva in­te­re­sa.
U okvi­ru zo­ne A u sklo­pu po­vr­ši­ne cen­tral­ne dje­lat­no­sti, ka­ko je sa­op­šti­la Ana Džu­do­vić, na­la­zi se i obje­kat ko­ji je gra­đen za po­tre­be CA­NU.
–Ovaj obje­kat je pla­ni­ran za iz­grad­nju i nad­grad­nju. Ta­ko­đe, da­je se mo­guć­nost iz­grad­nje no­vog objek­ta unu­tar par­ce­le. U okvi­ru zo­ne A pla­ni­ran je i Pri­rod­njač­ki mu­zej. On je tre­nut­no smje­šten u pri­vre­me­nom objek­tu ko­ji ima sta­tus kul­tur­nog do­bra. Za ovaj obje­kat pla­ni­ra­na je bru­to po­vr­ši­na od 11. 487 kva­dr­ta­ta, sprat­no­sti mak­si­mal­no P+2 – na­ve­la je Džu­do­vić
Sla­vi­ca Bra­jo­vić uka­za­la je da je ne­pri­jat­no iz­ne­na­đe­na ti­me što je pla­nom pred­vi­đen in­deks iz­gra­đe­no­sti ko­ji pred­vi­đa grad­nju objek­ta od 500 kva­dra­ta.
–Me­ne za­ni­ma da mi ob­ja­sni­te ka­ko vi kao ar­hi­tek­te gle­da­te na si­tu­a­ci­ju da po­red zgra­de Vol­vok­sa ko­ja ima šest spra­to­va, mi tre­ba da gra­di­mo zgra­du od dva spra­ta. Na­ša zgra­da će uz Vo­lo­vok­so­vu iz­gle­da­ti ako po­moć­na pro­sto­ri­ja. Da li po­sto­ji ne­ka dru­ga in­stan­ca da se ža­lim ako to osta­ne ta­ko ka­ko je pred­vi­đe­no pla­nom – na­ve­la je Bra­jo­vić.
San­dra Jok­si­mo­vić na­vo­di da je pa­ra­me­tre za iz­gra­đe­nost dik­ti­rao PUP, te da ih oni ne smi­ju mi­je­nja­ti.
Planski dokument predvidio je uklanjanje postojeće istočne tribine Gradskog stadiona i izgradnju nove koja će biti po standardima FIFE i UEF-a. Takođe, planom je predviđena sanacija stadiona malih sportova.
N.S.


Su­ge­sti­je do 2. fe­bru­a­ra

Pred­stav­nik Se­kre­ta­ri­ja­ta za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne Zo­ri­ca Rak­če­vić sa­op­šti­la je da je na­crt DUP-a No­va va­roš 2 na jav­noj ras­pra­vi do 2. fe­bru­a­ra do ka­da se mo­gu do­sta­vlja­ti pri­mjed­be i su­ge­sti­je. DUP No­va va­roš 2 po­kri­će pro­stor od 43, 80 hek­ta­ra. Gra­ni­ce no­vog pla­na sa is­toč­ne stra­ne de­fi­ni­sa­ne su Uli­com Ri­sta Sti­jo­vi­ća, na sje­ver­noj stra­ni pod­nož­jem br­da Go­ri­ca, na za­pad­noj stra­ni Uli­com Va­ka Đu­ro­vi­ća (od Ve­zi­ro­vog mo­sta do Uli­ce Stan­ka Dra­go­je­vi­ća) i ko­ri­tom ri­je­ke Mo­ra­če u sje­ve­ro­za­pad­nom di­je­lu, dok je na ju­žnom di­je­lu ogra­ni­če­na tra­som Bu­le­va­ra Iva­na Cr­no­je­vi­ća.


Po­po­vić: Gim­na­zi­ja za­tr­pa­na objek­ti­ma

Ar­hi­tek­ta Pa­vle Po­po­vić uka­zao je da je Gim­na­zi­ja „Slo­bo­dan Ške­ro­vić” za­tr­pa­na objek­ti­ma.
–Uz sa­mi zid ove usta­no­ve na­la­zi se Is­pit­ni cen­tar. Re­pe­ri ko­ji či­ne op­šte do­bro su pot­ci­je­nje­ni. To­li­ko je na­pa­da in­ve­sti­to­ra na pro­stor da ta­kve gre­ške pra­vi­mo. Ono što su na­pra­vi­li na za­pad­noj stra­ni su ne­pri­klad­ni ga­ba­ri­ti – re­kao je Po­po­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"