Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom SINDIKALCI TRAŽE SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM ZBOG MANJKAVIH REZULTATA NADLEŽNIH SLUŽBI U BORBI SA „DIVLJACIMA”
Taksisti su protestima već upozoravali na nedostatke u sistemu Mnogi taksisti i dalje rade „na kvaku” Ne budu li se preduzele sve mjere zakonom propisane mi ćemo na demokratski način da ispoljimo ono što nas muči, najvjerovatnije protestima, poručuje potpredsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore
Dan - novi portal
Stru­kov­ni sin­di­kat tak­si­sta Cr­ne Go­re za­tra­žio je sa­sta­nak sa Sla­vo­lju­bom Sti­je­po­vi­ćem, gra­do­na­čel­ni­kom Pod­go­ri­ce, ka­ko bi od nje­ga do­bi­li ob­ja­šnje­nje za­što ni­je ri­je­šen pro­blem ne­le­gal­nih tak­si­sta ko­ji na pod­go­rič­kim uli­ca­ma ra­de „na kva­ku”. Pot­pred­sjed­nik SSTCG Ve­sko Bje­lić ka­že da su za go­di­nu da­na, ko­li­ko tra­je obe­ća­nje gra­do­na­čel­ni­ka Pod­gro­i­ce da će bi­ti ri­je­šen pro­blem tak­si­sta, in­spek­cij­ski or­ga­ni ura­di­li ma­lo.
– Za­tra­ži­li smo sa­sta­nak sa gra­do­na­čel­ni­kom Pod­go­ri­ce ka­ko bi­smo su­mi­ra­li re­zul­ta­te. Za go­di­nu da­na, od ka­ko nam je gra­do­na­čel­nik obe­ćao da će in­spek­cij­ski or­ga­ni pred­u­ze­ti sve ka­ko bi se sma­njio broj ne­le­gal­nih tak­si­sta ni­šta ni­je ura­đe­no. Sa­mo­stal­ni pred­u­zet­ni­ci su pre­va­re­ni jer na uli­ca­ma i da­lje sa­o­bra­ća­ju ne­le­gal­ni tak­si­sti. Sti­je­po­vić ni­je is­pu­nio obe­ća­nja ko­ja je dao, ta­ko da smo pre­va­re­ni pa će­mo od nje­ga tra­ži­ti ob­ja­šnje­nje ko je za­ka­zao, da li su se or­ga­ni Glav­nog gra­da ko­ji­ma je iz­dao na­re­đe­nje da se ri­je­ši pro­blem, oglu­ši­li o to­me ili je ne­što dru­go u pi­ta­nju – na­veo je Bje­lić.
Bje­lić uka­zu­je da je za ovih go­di­nu da­na iz­o­sta­la asi­sten­ci­ja In­spek­ci­je ra­da, te da Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj ni­je ura­dio kva­li­tet­nu ana­li­zu bro­ja tak­si­sta.
–Po­red na­po­ra Ko­mu­nal­ne is­pek­ci­je da se sma­nji broj ne­le­gal­nih tak­si­sta mi ni­je­smo do­bi­li re­zul­ta­te. Iz­o­sta­la je in­ter­ven­ci­ja In­spek­ci­je ra­da, a Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj ni­je ura­dio kva­li­tet­nu ana­li­zu bro­ja tak­si­sta. Ta­ko­đe, ne po­sto­je kri­te­ri­ju­mi za iz­da­va­nje li­cen­ci, pa zbog to­ga mi­sli­mo da i da­lje u Pod­go­ri­ci ima ve­li­ki bro­je ne­le­gal­nih tak­si­sta – na­veo je Bje­lić.
Zbog ve­li­kog bro­ja „di­vlja­ka”, ka­ko uka­zu­je Bje­lić, u pi­ta­nje je do­ve­de­na eko­nom­ska odr­ži­vost sa­mo­stal­nih pred­u­zet­ni­ka. Uko­li­ko ne do­bi­ju kon­kret­ne od­go­vo­re od Sti­je­po­vi­ća pred­u­zet­ni­ci su pri­pre­mi­li i sce­na­rio.
– U pi­ta­nju je na­ša eg­zi­sten­ci­ja pa ne bu­du li se pred­u­ze­le sve mje­re ko­je su za­ko­nom pro­pi­sa­ne mi će­mo na de­mo­krat­ski na­čin da is­po­lji­mo ono što nas mu­či naj­vje­ro­vat­ni­je pro­te­sti­ma. Mi gu­bi­mo svo­ja rad­na mje­sta. Zbog ve­li­kog bro­ja tak­si­sta na­ma su sve ma­nje šan­se da do­đe­mo da za­ra­de ka­ko bi smo op­sta­li u bran­ši – na­vo­di Bje­lić.
Ve­sko Bje­lić da na za­ra­du uti­če i to što u ja­nu­a­ru ima po­sla s ob­zi­rom da je vri­je­me ka­da su pra­zni­ci i od­mo­ri.
N.S.


Star­tu­ju re­gi­star ka­se

Ve­sko Bje­lić na­vo­di da bi od 1. fe­bru­a­ra tre­ba­lo da star­tu­ju i fi­skal­ne ka­se ka­ko bi sva­ko mo­rao da iz­mi­ru­je oba­ve­ze.
–Sa­mo­stal­ni pred­u­zet­ni­ci su po­ka­za­li do­bru vo­lju ti­me što su kre­nu­li da pla­ća­ju re­pro­gram du­ga. Na taj na­čin do­ka­za­li smo da že­li­mo da uđe­mo u le­gal­ne to­ko­ve pa oče­ku­je­mo od svih su­bje­ka­ta da pla­ća­ju ona­ko ka­ko za­kon na­la­že – po­ru­ču­je Bje­lić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"