Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2018-01-24 DANSKI ARHITEKTA JAN GEL POSJETIO PODGORICU
Jan Gel
Dan - novi portal
Eko­lo­ški odr­živ raz­voj gra­da po­sti­že se raz­vo­jem pje­ša­če­nja, vo­žnje bi­ci­kla i jav­nog pre­vo­za, sa­op­štio je pro­fe­sor Jan Gel, dan­ski ar­hi­tek­ta, ur­ba­ni­sta i vi­zi­o­nar, ko­ji je bo­ra­vio u po­sje­ti Glav­nom gra­du. Naj­ve­ći pro­blem ur­ba­ni­zma XX vi­je­ka po Ge­lu su mo­der­ni­zam i in­va­zi­ja auto­mo­bi­la.
–Mo­der­nizm grad vi­di kao ma­ši­nu, uz ja­snu po­dje­lu na funk­ci­je. Osim to­ga, no­va gru­pa ko­ju či­ne sa­o­bra­ćaj­ni in­že­nje­ri je po­ste­pe­no do­bi­ja­la na zna­ča­ju iz­no­se­ći ide­je i te­o­ri­je o to­me ka­ko da se obez­bi­je­de naj­bo­lji uslo­vi za auto­mo­bil­ski sa­o­bra­ćaj – sa­op­štio je Gel.
Gel je na­veo da je ur­ba­ni­stič­ko pla­ni­ra­nje bi­lo pro­ble­ma­tič­no po­sljed­njih go­di­na sve dok gra­do­vi i sta­nov­ni­ci ni­je­su po­če­li gla­sno da zah­ti­je­va­ju da se pla­ni­ra­nje usred­sre­di na lju­de.
–U da­na­šnje vri­je­me je op­šte pri­hva­će­no da grad­ski ži­vot i bri­ga za lju­de mo­ra­ju ima­ti ključ­nu ulo­gu u pla­ni­ra­nju gra­do­va i iz­gra­đe­nih pod­ruč­ja. Sa­da ima­mo sa­zna­nja o to­me ko­li­ko je bri­ga o lju­di­ma u gra­do­vi­ma va­žna za to da gra­do­vi bu­du što ži­vlji, bez­bjed­ni­ji, odr­ži­vi­ji i zdra­vi­ji, što su sve ci­lje­vi od pre­sud­nog zna­ča­ja za 21. vi­jek – po­ru­čio je Gel.N.S.


Bel­gi­jan­ci pra­te pro­jek­te

Ka­pi­tal­ni pro­jek­ti ko­je je Glav­ni grad pri­pre­mio su kva­li­tet­ni i pra­ti­mo de­ša­va­nja na tom po­lju, oci­je­ni­li su iz Be­siks gru­pe, naj­ve­će bel­gij­ske kom­pa­ni­ja ko­ja se ba­vi iz­grad­njom in­fra­struk­tu­re, in­du­strij­skih obje­ka­ta i eko­lo­ških pro­jek­ta. Iz­vr­šni di­rek­tor Be­siks gru­pe Rik Van­der­berg, Lu­kas Ko­nings, za­mje­nik ge­ne­ral­nog me­na­dže­ra za me­đu­na­rod­nu sa­rad­nju i Ma­tju Ri­kva­ert, šef od­sje­ka za od­no­se s jav­no­šću, kao i pred­stav­ni­ci Be­sik­sa Cr­na Go­ra Džef De­svij­sen, To­ni­no Fan­tić i Na­đa Ra­du­lo­vić, raz­go­va­ra­li su sa Sla­vo­lju­bom Sti­je­po­vi­ćem, gra­do­na­čel­ni­kom Pod­go­ri­ce.
Sti­je­po­vić je oba­vi­je­stio pred­stav­ni­ke Be­sik­sa da je naj­pri­o­ri­tet­ni­ji pro­je­kat iz­grad­nja po­stro­je­nja za pre­či­šća­va­nje ot­pad­nih vo­da. Iz Be­siks gru­pe su ob­ja­sni­li da oni u Cr­noj Go­ri ra­de od 2013. go­di­ne, te da im je cilj da pro­ši­reo po­slo­va­nje.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"