Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šaranović izbjegao naručenu likvidaciju * Bošnjaci blokirali Njegoša * SNP rizikuje sve * Licima sa potjernice otpisivali kredite * Šaranović izbjegao naručenu likvidaciju * Svaka riba smrdi od glave * Luckasta noć
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 29-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Sead Čirgić, direktor Fonda za zdravstvo:
- Biće nestašica zbog odluka Vlade.

Vic Dana :)

Kartale se dvije budale te jedan spusti karte i kaže:
- Šah-Mat, a na to će ovaj drugi:
- Uzmi karte budalo, ne igramo domine.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom VIŠI SUD DONIO PRESUDU U KORIST TRI PRIPADNIKA SLUŽBE ZAŠTITE ZBOG MANJE ISPLAĆIVANIH ZARADA Vatrogascima će isplatiti 13.529 eura
Dan - novi portal
Glav­ni grad is­pla­ti­će 13.529 eura tro­ji­ci va­tro­ga­sa­ca po osno­vu ma­te­ri­jal­ne šte­te na ime ma­nje is­pla­će­ne za­ra­de, pre­su­dio je Vi­ši sud. Dru­go­ste­pe­ni or­gan je po­tvr­dio pre­su­du Osnov­nog su­da ko­jom su Mi­lan An­đu­šić, ru­ko­vo­di­lac Dis­pe­čer­sko pre­ven­tiv­nog cen­tra u Slu­žbi za­šti­te, Dra­gan Sta­no­je­vić, vo­đa gru­pe- spa­si­lac i Mi­ha­i­lo Đu­kić, spa­si­lac va­tro­ga­sac, tra­ži­li na­dok­na­du šte­te za raz­li­či­te pe­ri­o­de.
Mi­la­nu An­đu­ši­ću je pri­pa­lo 7.572 eura kao na­kna­da šte­te od 23. av­gu­sta 2008. go­di­ne pa do 21. no­vem­bra 2011. go­di­ne, Dra­ga­nu Sta­no­je­vi­ću će bi­ti is­pla­će­no 2.080 eura kao na­kna­da šte­te za pe­ri­od od 23. av­gu­sta 2008. go­di­ne do 30. apri­la 2010. go­di­ne, dok će Mi­ha­i­lu Đu­ki­ću bi­ti is­pla­će­no 3.876 eura za pe­ri­od od 23. av­gu­sta 2008. go­di­ne do 10. av­gu­sta 2010. go­di­ne.
U pre­su­di ko­ju je pot­pi­sao Ran­ko Vu­kić, pred­sjed­nik vi­je­ća su­di­ja, pi­še da se Glav­ni grad ža­lio na pre­su­du Osnov­nog su­da, te da su u žal­bi na­ve­li da su va­tro­ga­sci pri­je pod­no­še­nja tu­žbe o na­kna­di šte­te pro­pu­sti­li da tra­že za­šti­tu pra­va pred nad­le­žnim or­ga­nom, kao i da ni­je­su vo­di­li uprav­ni spor. Glav­ni grad je u žal­bi uka­zao da sud ni­je nad­le­žan da od­lu­ču­je u ovom slu­ča­ju. Me­đu­tim, Vi­ši sud je utvr­dio da je žal­ba Glav­nog gra­da neo­sno­va­na.
U pre­su­di se po­ja­šnja­va da ako je Za­ko­nom o za­ra­da­ma dr­žav­nih slu­žbe­ni­ka i na­mje­šte­ni­ka iz­mi­je­nje­na vi­si­na ko­e­fi­ci­jen­ta, vi­si­na za­ra­de mo­ra se uskla­di­ti sa no­vim za­ko­nom i po slu­žbe­noj du­žno­sti do­ni­je­ti rje­še­nje o utvr­đi­va­nju fik­snog di­je­la za­ra­de po no­vom ko­e­fi­ci­jen­tu.
-Uko­li­ko za­ra­da ni­je usa­gla­še­na, za­po­sle­nom pri­pa­da pra­vo na na­kna­du šte­te zbog ne­za­ko­ni­tog ra­da op­štin­skog or­ga­na u vi­si­ni dje­li­mič­no us­kra­će­nog di­je­la za­ra­de. Ima­ju­ći u vi­du da na­kon stu­pa­nja na sna­gu Za­ko­na o za­ra­da­ma dr­žav­nih slu­žbe­ni­ka i na­mje­šte­ni­ka tu­že­ni ni­je uskla­dio svo­je op­šte ak­te sa ured­ba­ma Vla­de, od­no­sno va­tro­ga­sce ni­je raz­vr­stao u od­go­va­ra­ju­ći plat­ni raz­red, već im je u spor­nom pe­ri­o­du is­pla­ći­vao za­ra­du pre­ma ko­e­fi­ci­jen­tu od 2,90, ta­kvim po­stu­pa­njem tu­že­ni je tu­ži­o­ci­ma pri­či­nio šte­tu, ko­ju joj je du­žan na­dok­na­di­ti. To sve tre­ba ura­di­ti za­to što mi­ni­mal­na ci­je­na ra­da na ni­vou dr­ža­ve pred­sta­vlja mi­ni­mum ob­ra­čun­ske vri­jed­no­sti ko­e­fi­ci­jen­ta, što ne spre­ča­va po­slo­dav­ca da pre­ma mo­guć­no­sti­ma od­re­đu­je ve­ću vri­jed­nost ko­e­fi­ci­jen­ta od naj­ni­že, što je u kon­kret­nom slu­ča­ju tu­že­ni i uči­nio, pa se sa­da sa uspje­hom ne mo­že po­zi­va­ti da je raz­li­ka za­ra­de tre­ba­la bi­ti ob­ra­ču­na­va­na pre­ma mi­ni­mal­noj ci­je­ni ra­da, ka­ko je to vje­štak i ura­dio- na­vo­di se u pre­su­di.
U pre­su­di je na­zna­če­no da su neo­sno­va­ni na­vo­di Glav­nog gra­da da su se va­tro­ga­sci pri­je pod­no­še­nja tu­žbe tre­ba­li obra­ti­ti po­slo­dav­cu sa za­htje­vom za za­šti­tu pra­va.
A.D.-N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"