Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom MJEŠTANI DIJELA MAHALE MALO-POMALO OSTAJU I BEZ MAKADAMA
Ograde zauzele put
Dan - novi portal
Tri­de­se­tak do­ma­ćin­sta­va u di­je­lu Ma­ha­le, iza gro­blja, ni dan da­nas ne­ma­ju as­falt. Put je za­ra­stao u tra­vu, a sa obje stra­ne plo­to­vi od ko­ji se ne mo­že pro­ći. Dva vo­zi­la se ne mo­gu mi­mo­i­ći. Mje­šta­ni se sje­ća­ju da su tu­da ne­ka­da pro­la­zi­li ka­mi­o­ni, a da­nas se vo­zi­lo sa pje­ša­kom ne mo­že mi­mo­i­ći. Za to kri­ve nad­le­žne ko­ji su do­zvo­li­li da ne­sa­vje­sni mje­šta­ni za­u­zmu dio pu­ta. Sto­ga i po­zi­va­ju nad­le­žne da utvr­de šta je či­je, a šta je put. Njim se sa­da ne mo­že pro­ći jer su se otvo­ri­le ru­pa na ru­pu. Uleg­nu­će je na sva­kom ko­ra­ku.
Mje­šta­ni tvr­de da ih iz Grad­ske opšt­ne Go­lu­bov­ci ni­ka­da ni­je­su po­sje­ti­li. Jed­ne go­di­ne do­la­zi­li su Pu­te­vi i na­su­li uli­cu šljun­kom. Tu se sve za­vr­ši­lo. Na­da­ju se as­fal­tu, jer od pra­ši­ne lje­ti pro­zo­re ne mo­gu da otvo­re, a zi­mi se od bla­ta ne mo­že pro­ći. Zbog ova­kvog sta­nja u se­lu kri­ve do­sko­ra­šnjeg pred­sjed­ni­ka Mje­sne za­jed­ni­ce Ma­ha­la i Mo­ja­no­vi­ći Ja­go­ša Ša­ta Kli­kov­ca ko­ji se ni­je do­volj­no za­la­gao.
Ži­telj ove uli­ce Vi­o­le­ta Mi­ku­lić po­zi­va ge­o­de­te iz ka­ta­sta­ra da do­đe u Ma­ha­lu i pre­mje­re dr­žav­nu imo­vi­nu od­no­sno put.
-Ov­dje mo­ra ka­ta­star da do­đe, da se vi­di šta je či­je i ko­li­ko su uze­li od pu­ta. Ako je mo­ja ogra­da cen­ti­me­tar na uli­cu iza­šla, ne­ka je od­mah ru­še. Tu­da su ne­kad ka­mi­o­ni pro­la­zi­li, a sa­da ne mo­že auto ko­je se sa pje­ša­kom ne mo­že mi­mo­i­ći. Ne tra­ži­mo da bu­de ma­gi­stra­la, ali da bu­de nor­mal­ne ve­li­či­ne da se mo­že­mo mi­mo­i­ći. Uska je od plo­to­va o ko­ji­ma ni­ko ne vo­di ra­ču­na. Plo­to­vi su tu­đi i ne mo­že­mo ih di­ra­ti. To nad­le­žni mo­ra­ju re­gu­li­sa­ti. Obra­ća­li smo se nad­le­žni­ma za po­moć. Do­šli su i ma­lo na­su­li ka­me­nja, a bo­lje da ni­su. To je od­mah pro­pa­lo. Ju­če mi je sin vo­zio bi­cikl i pao, na­gra­dio se na ka­me­nje – re­kla je Vi­o­le­ta Mi­ku­lić.
Da će ko­nač­no do­bi­ti as­falt na­da se Rat­ko Mar­taš, mje­šta­nin.
-Ov­dje ži­vim 65 go­di­na i ni­ka­da ni­je­smo ima­li as­falt. A ni­ti će­mo ka­ko stva­ri sto­je. Ovo je ve­li­ko na­se­lje, ali nam je bio loš preds­jed­nik MZ bio pa se ni­šta ra­di­lo ni­je. As­fal­ti­ra­ju po br­di­ma uli­ce, a ov­dje ne­će. Sva­ki so­kak do naj­u­da­lje­ni­jih ku­ća je as­fal­ti­ran, a ovo­li­ku uli­cu ne­će. Jed­nom su je tam­po­ni­ra­li i to je ta­ko osta­lo. Sa­da je sve ru­pa do ru­pe – ka­že Ma­raš.
Uli­com se kad je ki­ša, ka­ko ka­že Dra­go­mir Kli­ko­vac, ne mo­že pro­ći.
-Ova uli­ca vo­di od jed­nog glav­nog pu­ta do dru­gog. Ni­je as­fal­ti­ra­na ni­ti osvi­je­tlje­na. Bla­to je na sve stra­ne. Kad pad­ne ve­ća ki­ša, na­pu­ni se vo­dom i po­pla­vi. Ne mo­že se pro­ći. Jed­no­stav­no put je ni­ka­kav – re­kao je Kli­ko­vac.
Kli­ko­vac sma­tra da bi je tre­ba­lo što pri­je as­fal­ti­ra­ti.
-Ova­kvim pu­tem ne mo­že­mo pro­la­zi­ti. Mo­ra­ju ne­što pred­u­ze­ti, ma­kar zbog dje­ce ko­ja tu­da pro­la­ze. Na­dam se da će ga usko­ro pre­svu­ći as­fal­tom – ka­že Kli­ko­vac.
A.D.

Na­se­lje bez rasvjete
Ovaj dio Ma­ha­le ne­ma ni ra­svje­tu. Ka­ko je ka­za­la Vi­o­le­ta Mi­ku­lić kad se dje­ca vra­ća­ju zi­mi iz ško­le ni­je bez­bjed­no pro­la­zi­ti uli­com.
-Zbog dje­ce se mo­ra po­sta­vi­ti ra­svje­ta. Zi­mi mrak pa­da u če­ti­ri sa­ta, a ta­da dje­ca do­la­ze iz ško­le. Pla­še se, a ni na­ma baš ni­je sve­jed­no – ka­že Mi­ku­lić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"