Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OTAC ALEKSANDRA MILJANIĆA TVRDI DA SU POLICAJCI PRIJETILI NJEGOVOM SINU JER IH JE PRIJAVIO ZA PREBIJANJE
Medicinska dokumentacija o povredama Miljanića Pobjegao iz države zbog straha od nove torture Miljanić je po izlasku iz zatvora zbog navodnog napada na policajce dobio prijetnje od policajca kojeg je optužio za prebijanje. Nakon ocjene ombudsmana da je policija nečovječno postupala prema Miljaniću, policajac je tražio da se pomire, tvrde roditelji ovog mladića
Dan - novi portal
Pod­go­ri­ča­nin Alek­san­dar Mi­lja­nić pre­ma ko­me su bar­ski po­li­caj­ci, po ocje­ni Za­štit­ni­ka ljud­skih pra­va i slo­bo­da, po­stu­pa­li ne­čo­vječ­no u apri­lu pro­šle go­di­ne, na­pu­stio je Cr­nu Go­ru zbog lič­ne bez­bjed­no­sti. Nje­go­vi ro­di­te­lji sa­op­šti­li su u iz­ja­vi za „Dan” da je Mi­lja­nić imao pro­ble­ma po iz­la­sku iz za­tvo­ra jer mu je po­li­ca­jac upu­ći­vao pri­jet­nje zbog op­tu­žbi ko­je je iz­nio u me­di­ji­ma, ka­da je tvr­dio da su ga po­li­caj­ci bru­tal­no pre­tu­kli bez raz­lo­ga. Mi­lja­nić je ta­da tvr­dio da su ga po­li­caj­ci iz Ba­ra pre­bi­li bez po­vo­da, a da bi to sa­kri­li pri­ja­vi­li su ga za na­pad. Zbog to­ga je ovaj Pod­go­ri­ča­nin u za­tvo­ru pro­veo po­la go­di­ne.
Po iz­la­sku iz za­tvo­ra, ka­ko tvr­di nje­gov otac Stan­ko Mi­lja­nić, Alek­san­dar je in­di­rekt­no do­bio pri­jet­nje od po­li­caj­ca da će mu se osve­ti­ti zbog na­vo­da ko­je je iz­nio u tek­stu ob­ja­vlje­nom u na­šem li­stu, ka­da je pri­ja­vio da su ga po­li­caj­ci pre­tu­kli. Me­đu­tim, ka­ko je ne­dav­no za­štit­nik utvr­dio da je po­stu­pa­nje slu­žbe­ni­ka bar­ske po­li­ci­je pre­ma ovom mla­di­ću bi­lo ne­čo­vječ­no, te da su mu na­ni­je­li 15 po­vre­da od ko­jih su ne­ke na­sta­le čak i na­kon hap­še­nja, Mi­lja­nić tvr­di da je ovaj po­li­ca­jac po­ku­šao da se po­mi­ri sa nji­ma. Ipak, ka­ko ne bi bio me­ta no­ve po­li­cij­ske tor­tu­re, Alek­san­dar je, ka­ko na­vo­di nje­gov otac, na­pu­stio Cr­nu Go­ru.
Ove pri­jet­nje, ka­ko na­vo­di Stan­ko Mi­lja­nić, ni­je­su pri­ja­vlji­va­li nad­le­žnim slu­žba­ma jer im na­kon ovog slu­ča­ja ne vje­ru­ju da će pred­u­ze­ti ijed­nu rad­nju ka­ko bi spri­je­či­li po­li­caj­ce u ne­za­ko­ni­tom po­stu­pa­nju. Mi­lja­nić tra­ži od nad­le­žnih da do­ka­žu da ne­ma ne­do­dir­lji­vih pred za­ko­nom i da pri­ve­du po­li­caj­ce ko­ji su pre­tu­kli nje­go­vog si­na i ko­ji su mu pri­je­ti­li.
Mi­lja­ni­će­vi ro­di­te­lji do­sta­vi­li su re­dak­ci­ji „Da­na” pi­smo u ko­jem na­vo­de da su po­li­caj­ci uhva­će­ni u la­ži, te da sa­da tra­že po­mi­re­nje ka­ko bi iz­bje­gli kri­vič­nu od­go­vor­nost. U pi­smu tvr­de i da je po­li­ca­jac M.R., ka­ko bi oprav­dao pri­ja­vu pro­tiv Mi­lja­ni­ća za na­pad, nad­le­žni­ma pri­ka­zao po­vre­du ko­ju je za­do­bio uda­ra­ju­ći ovog Pod­go­ri­ča­ni­na.
– Po­vre­da ko­ju je na­vod­no za­do­bio u gru­di ni­je ni kon­sta­to­va­na ni­ti je po­li­ca­jac pri­ba­vio lje­ka­r­sko uvje­re­nje, već je ra­di kom­ple­ti­ra­nja la­žne pri­ja­ve na­veo da ga je Alek­san­dar ja­ko uda­rio u gru­di. Sve ovo de­man­tu­je vje­ro­do­stoj­nost pri­ja­ve na šte­tu Alek­san­dra Mi­lja­ni­ća – na­ve­de­no je u do­sta­vlje­nom pi­smu.
Tvr­de i da su uni­for­mi­sa­ni ba­ti­na­ši, da bi iz­bje­gli od­go­vor­nost, po­šli kod lje­ka­ra da im kon­sta­tu­je po­vre­de, a da su pre­gled oba­vi­li za dva mi­nu­ta. Ta­ko­đe, u pi­smu je na­ve­de­no i da je to­kom is­tra­ge de­man­to­va­na tvrd­nja ba­ti­na­ša da je od mje­sta pri­vo­đe­nja u na­se­lju Šu­šanj u Ba­ru do po­li­cij­ske sta­ni­ce do­šlo do in­ci­den­ta ko­ji je iza­zvao Mi­lja­nić. Ove na­vo­de po­li­ca­ja­ca, tvr­de, de­man­to­vao je Mi­lja­ni­ćev pri­ja­telj, ko­ji je kri­tič­ne pri­li­ke bio sa njim, kao i po­li­caj­ci iz dru­gog vo­zi­la ko­ji ni­je­su uspje­li da pri­stig­nu vo­zi­lo u ko­jem je Mi­lja­nić pri­vo­đen i na­pad­nut.
– Po­li­cij­ski slu­žbe­nik M.R. uči­nio je da kon­tro­la i pre­gled ne pro­đu po za­ko­nu, već je od­mah na­stu­pio dr­sko i si­le­džij­ski. Sve to je pra­će­no za­da­va­njem uda­ra­ca u pred­je­lu do­njih eks­tre­mi­te­ta i gla­ve. Alek­san­dro­vo pi­ta­nje: „Za­što me uda­raš, ko­man­di­re” kva­li­fi­ko­va­no je kao oma­lo­va­ža­va­nje i na­pad na slu­žbe­no li­ce – pi­še u pi­smu.
Na ovaj na­čin po­li­caj­ci su, na­vod­no, kom­ple­ti­ra­li pri­ja­vu pro­tiv Mi­lja­ni­ća, gdje je on „ko­ji je ošte­će­na stra­na pri­ka­zan kao na­pa­dač”. U pi­smu se na­po­mi­nje i da su iz­ja­ve po­li­ca­ja­ca ko­ji su kri­tič­ne pri­li­ke po­stu­pa­li pre­ma Mi­lja­ni­ću bi­le kon­tra­dik­tor­ne, što, pre­ma nji­ho­voj ocje­ni, po­tvr­đu­je da je pri­ja­va pro­tiv ovog Pod­go­ri­ča­ni­na neo­sno­va­na.
M.V.P.


Po­sle­di­ce od po­vre­da

U pi­smu ko­je su ro­di­te­lji Mi­lja­ni­ća do­sta­vi­li re­dak­ci­ji „Da­na” na­ve­de­no je da ovaj Pod­go­ri­ča­nin i da­lje ima zdrav­stve­ne pro­ble­me ko­ji su po­sle­di­ca ba­ti­na­nja po­li­ci­je. Za­štit­nik ljud­skih pra­va i slo­bo­da oci­je­nio je da su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci za­ko­ni­to spro­vo­di­li re­dov­nu kon­tro­lu sa­o­bra­ća­ja, ali da je na­kon do­la­ska in­ter­vent­ne je­di­ni­ce i pri­li­kom pri­vo­đe­nja jed­nog za­u­sta­vlje­nog li­ca do­šlo do pri­mje­ne pre­ko­mjer­ne fi­zič­ke si­le, ko­ja je ima­la za po­sle­di­cu te­šku tje­le­snu po­vre­du.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"