Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika USVOJEN ZAHTJEV ZA UBRZANJE POSTUPKA U SLUČAJU OPTUŽENIH ZA SMRT IVANE ŠOĆ Šest godina nikako da presude
Dan - novi portal
Vr­hov­ni sud uva­žio je za­htjev Ce­ti­nja­ni­na Mi­la­di­na Šo­ća za ubr­za­nje po­stup­ka ko­ji se pred Vi­šim su­dom u Pod­go­ri­ci vo­di pro­tiv tro­je lje­ka­ra Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re, ko­ji­ma se vi­še od šest go­di­na su­di za ne­sa­vje­sno li­je­če­nje nje­go­ve kćer­ke Iva­ne (30). Iva­na je na­kon de­vet da­na pro­ve­de­nih na kli­ni­ci i po­gre­šnog li­je­če­nja pre­mi­nu­la dan na­kon ot­pu­sta iz bol­ni­ce. Za smrt tri­de­se­to­go­di­šnje kćer­ke otac je tu­žio dok­to­re Dra­ga­na Ob­ra­do­vi­ća i Bran­ki­cu Du­pa­no­vić, a po­tom pro­ši­rio op­tu­žni­cu i na dok­tor­ku Bog­dan­ku An­drić.
Na­red­ba za spro­vo­đe­nje is­tra­ge u ovom slu­ča­ju do­ni­je­ta je 30.5.2011. go­di­ne, a kri­vič­ni po­stu­pak još tra­je i ne­iz­vje­sno je ka­da će bi­ti okon­čan u pr­voj in­stan­ci. U Vi­šem su­du je do mo­men­ta ka­da je Vr­hov­ni sud uva­žio za­htjev ošte­će­ne po­ro­di­ce odr­ža­no 36 pre­tre­sa, od ko­jih je de­vet od­lo­že­no. U za­htje­vu, ko­ji je upu­tio Vr­hov­nom su­du, pred­stav­nik ošte­će­ne po­ro­di­ce je na­gla­sio da ni­je­dan od pre­tre­sa ni­je od­lo­žen nje­go­vom kri­vi­com i da slo­že­nost ovog slu­ča­ja ne oprav­da­va nje­go­vo do­sa­da­šnje pre­du­go tra­ja­nje, da je ne­kri­tič­ki pri­hva­tan sva­ki pred­log od­bra­ne za od­la­ga­nje su­đe­nja, da je sud po pro­te­ku od šest go­di­na ne­po­treb­no do­nio rje­še­nje o iz­dva­ja­nju pri­ba­vlje­nog na­la­za i mi­šlje­nja sa sve­u­či­li­šta u Za­gre­bu i „ti­me is­ka­zao ja­snu na­mje­ru da se pred­met raz­vu­če i oteg­ne u ne­do­gled”, te da je in­te­res ošte­će­ne po­ro­di­ce za okon­ča­nje po­stup­ka oči­gle­dan, jer je u pi­ta­nju smrt nje­go­ve kćer­ke. Pred­lo­žio je da se iz na­ve­de­nih raz­lo­ga nje­gov za­htjev usvo­ji i na­lo­ži pri­o­ri­tet­no okon­ča­nje po­stup­ka.
U iz­ja­šnje­nju su­de­ćeg su­di­je Ve­sne Mo­štro­kol da­ta je hro­no­lo­gi­ja po­stu­pa­nja, na­kon če­ga su spi­si pred­me­ta do­sta­vlje­ni pred­sjed­ni­ci Vr­hov­nog su­da na od­lu­či­va­nje – sa­gla­sno Za­ko­nu o za­šti­ti pra­va na su­đe­nje u ra­zum­nom ro­ku.
Vr­hov­ni sud je za­klju­čio, ci­je­ne­ći cje­lo­kup­ne spi­se pred­me­ta, a po­la­ze­ći od kri­te­ri­ju­ma za­kon­ske od­red­be, da je u kon­kret­nom slu­ča­ju pred­met slo­žen u či­nje­nič­nom i u prav­nom sli­slu, da ošte­će­ni ni­je do­pri­nio du­ži­ni tra­ja­nja po­stup­ka i da je nje­gov in­te­res za okon­ča­nje po­stup­ka ne­sum­njiv, jer po­sto­ji osno­va­na sum­nja da je nje­go­va kćer­ka umr­la zbog ne­sa­vje­snog po­stu­pa­nja okri­vlje­nih. Vr­hov­ni sud je kon­sta­to­vao i da pr­vo­ste­pe­ni sud u kon­ti­nu­i­te­tu za­ka­zu­je glav­ne pre­tre­se, ali da je, i po­red te či­nje­ni­ce do­šlo do po­vre­de pra­va na su­đe­nje u ra­zum­nom ro­ku.
– Sud na­vo­di da je pr­vo­ste­pe­ni sud go­di­nu, pet mje­e­ci i je­dan dan na­kon po­sta­vlje­nog pred­lo­ga za iz­dva­ja­nje iz spi­sa pred­me­ta iz­dvo­jio na­laz sa sve­u­či­li­šta u Za­gre­bu da bi na­kon to­ga to rje­še­nje bi­lo uki­nu­to od stra­ne dru­go­ste­pe­nog su­da. Tek na­kon to­ga, pr­vo­ste­pe­ni sud po­no­vo je po­čeo da pred­u­zi­ma mje­re za sa­slu­ša­nje vje­šta­ka iz Za­gre­ba. Sve to uka­zu­je da sud ni­je po­što­vao od­red­be ZKP-a – za­klju­či­li su u Vr­hov­nom su­du.VJ.D.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"