Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NA SKUPŠTINI RAZMATRAN IZVJEŠTAJ ODBORA ZA BEZBJEDNOST I ODBRANU Ni riječi o terorizmu
Dan - novi portal
Iz­vje­štaj o ra­du Od­bo­ra za bez­bjed­nost i od­bra­nu raz­ma­tran je ju­če na sjed­ni­ci Skup­šti­ne. Tom pri­li­kom kon­sta­to­va­no je da u ovom iz­vje­šta­ju ne­ma pri­če o te­ro­ri­zmu, te da ovim po­vo­dom ni­je­su odr­ža­na ni­ka­kva kon­trol­na sa­slu­ša­nja, ni­ti za­tvo­re­ne sjed­ni­ce. Sve ovo je, ka­ko je oci­je­nio po­sla­nik DF-a Pre­drag Bu­la­to­vić, do­kaz da u Cr­noj Go­ri ni­je bi­lo ni­ka­kvog „dr­žav­nog uda­ra”.
– Iz­vje­štaj je pot­pu­na po­tvr­da da u Cr­noj Go­ri ni­je bi­lo ni dr­žav­nog uda­ra, ni te­ro­ri­zma u po­ku­ša­ju, ni ugro­ža­va­nja mi­ra i bez­bjed­no­sti, jer ni­ti je od­bor za­sje­dao ni­ti Vi­je­će ni­ti Sa­vjet za od­bra­nu – ka­zao je Bu­la­to­vić.
Is­ta­kao je da je pro­šle go­di­ne za­bi­lje­žen po­rast od 50 od­sto bro­ja odr­ža­nih sjed­ni­ca, ali dra­stič­no sma­nja­nje pod­ne­se­nih amand­ma­na. Kon­sta­to­va­no je i da ni­je odr­ža­no ni­jed­no kon­trol­no sa­slu­ša­nje glav­nog spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca, vr­hov­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca, di­rek­to­ra po­li­ci­je.
Po­sla­nik DPS-a Ob­rad Mi­šo Sta­ni­šić re­kao je da od­bor ni­je sud­ni­ca, da ni­ko ni­je kriv dok sud to ne do­ka­že, te da zbog to­ga ni­je bi­lo kon­trol­nih sa­slu­ša­nja ovim po­vo­dom.
Ma­ri­na Jo­čić ka­za­la je da je iz­vje­štaj štur, a da je raz­log to­me či­nje­ni­ca da je od­bor pro­šle go­di­ne ra­dio sve­ga 12 sa­ti. Od­bor je to­li­ko ra­dio, iako, upo­zo­ri­la je, pro­šle go­di­ne mal­te­ne da ni­je bi­lo sed­mi­ce u ko­joj ni­je bi­lo ubi­sta­va ili pod­me­ta­nja eks­plo­ziv­nih na­pra­va.
Po­sla­nik DF-a Jo­van Vu­ču­ro­vić ka­zao je da ne po­sto­ji iz­vje­štaj ko­ji mo­že sa­kri­ti či­nje­ni­cu da su in­sti­tu­ci­je ob­u­hva­će­ne ovim do­ku­men­tom, uz sud­stvo i tu­ži­la­štvo, pr­va li­ni­ja od­bra­ne „čo­vje­ka ko­ji je po­klo­pio sve 30 go­di­na”. Tvr­di i da je ovo u stva­ri iz­vje­štaj stra­nač­kog or­ga­na DPS-a.
– Ove struk­tu­re su se ba­vi­le ob­ra­ču­nom sa DF-om kao naj­sna­žni­jim pro­tiv­ni­kom DPS-a. Dok se od­vi­ja taj ob­ra­čun, pred no­som re­pre­siv­nog apa­ra­ta de­ša­va­ju se kr­va­vi ob­ra­ču­ni kla­no­va, broj­na ne­ra­svi­je­tlje­na ubi­stva, ali to ne in­te­re­su­je bez­bjed­no­sne struk­tu­re već ob­ra­čun sa po­li­cij­skim ne­is­to­mi­šlje­ni­ci­ma – ka­zao je Vu­ču­ro­vić.
Do­dao je i da u iz­vje­šta­ju ne­ma ni slo­va o ot­pu­šta­nju za­po­sle­nih u Voj­sci, o ra­du po­li­cij­ske aka­de­mi­je, dje­lo­va­nju SAJ-a „ko­ji je za­du­žen za pre­bi­ja­nje”.
– Ni­je­ste ni­jed­nom po­ka­za­li že­lju da ih pi­ta­te ko je pre­bi­jao ne­du­žni, go­lo­ru­ki na­rod 24. ok­to­bra 2015. go­di­ne – do­dao je Vu­ču­ro­vić.
Na­kon to­ga re­a­go­va­la je po­sla­ni­ca DPS-a Mar­ta Šće­pa­no­vić, ko­ja je ka­za­la: „Ni­je naš pr­vi red na op­tu­že­nič­koj klu­pi za po­ku­šaj te­ro­ri­zma, već vaš”.
Po­sla­nik Ne­boj­ša Me­do­je­vić na­gla­sio je da ANB ni­je da­la ni­je­dan pa­pir u spi­si­ma oko „Dr­žav­nog uda­ra”, iako je to slu­žba je­di­na za­du­že­na da pri­ku­plja po­dat­ke o na­pa­du na dr­ža­vu, o te­ro­ri­zmu.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"