Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika PLAVLJANIN MARKO ŠOŠKIĆ NEGIRAO DA JE POČINIO ZLOČIN U KUĆI DAŠIĆA U BREZOJEVICAMA
Djeda sam spasio sigurne smrti
Dan - novi portal
U pi­smu ko­je je do­sta­vio su­di­ji Vi­šeg su­da u Bi­je­lom Po­lju Vu­ko­mi­ru Bo­ško­vi­ću, Pla­vlja­nin Mar­ko Šo­škić (24) ne­gi­rao je da je po­či­nio zlo­čin u se­lu Bre­zo­je­vi­ca, ka­da je ubi­je­na Gor­da­na Da­šić, a te­ško po­vri­je­đen njen su­prug Vu­ko. On tvr­di da je po­ku­šao da po­mog­ne sta­ri­ci, a da je dje­da spa­sio si­gur­ne smr­ti.
Šo­škić je u pi­smu upu­će­nom su­di­ji Bo­ško­vi­ću nav­eo da je pri­nu­đen da de­man­tu­je ne­i­sti­ni­te na­vo­de op­tu­že­nog Alek­san­dra Ko­na­ta­ra.
– Že­lim da sa­op­štim jav­no­sti da ja, Mar­ko Šo­škić, ni­je­sam uda­rio ni ba­bu ni dje­da. Za to po­sto­je i pi­sa­ni do­ka­zi, a to je u svo­joj iz­ja­vi po­tvr­dio i Vu­ko Da­šić. Ba­bi Gor­da­ni sam po­ku­šao da spa­sim ži­vot na­kon što ju je Alek­san­dar Ko­na­tar uda­rio pe­sni­com. Dje­da Vu­ka je spa­si­lo to što sam Ko­na­ta­ru re­kao da je već mr­tav. Ta­da sam mu i re­kao da se bo­jim i po­bje­gao iz ku­će jer sam u tim tre­nu­ci­ma osje­tio da mi je ži­vot ugro­žen – na­veo je op­tu­že­ni Šo­škić.
Tvr­di da je Ko­na­tar do­šao u Bre­zo­je­vi­ce upr­kos nje­go­vom pro­ti­vlje­nju.
– Kad je do­šao, pred­sta­vio se kao pro­fe­si­o­nal­ni pljač­kaš, a is­po­sta­vi­lo se da je pro­fe­si­o­nal­ni ubi­ca. Sa­gle­dav­ši nje­go­vu pro­šlost i ka­zne­nu evi­den­ci­ju ko­ja se za­sni­va na istim i slič­nim dje­li­ma po­put ovo­ga u Bre­zo­je­vi­ca­ma, nje­go­ve iz­ja­ve u no­vi­na­ma mo­gu se tu­ma­či­ti kao ne­ka slam­ka spa­sa. Sud je for­mi­ran, do­ka­zi pri­ku­plje­ni, ta­ko da će jav­nost vr­lo br­zo sa­zna­ti isti­nu –is­ta­kao je Šo­škić.
Tu­ži­lac Mi­li­ca Rman­dić po­di­gla je op­tu­žni­cu pro­tiv okri­vlje­nih za zlo­čin u Bre­zo­je­vi­ca­ma, ko­ju je po­tvr­di­lo van­pre­tre­sno vi­je­će Vi­šeg su­da. Po­če­tak su­đe­nja za­ka­zan je za 28. no­vem­bra, pred vi­je­ćem ko­jem će pred­sje­da­va­ti Vu­ko­mir Bo­ško­vić.
U op­tu­žni­ci pi­še da su Šo­škić i Ko­na­tar 31. ma­ja pro­šle go­di­ne, oko po­la no­ći, u mje­stu Bre­zo­je­vi­ce, iz ko­ri­sto­lju­blja, sa umi­šlja­jem li­ši­li ži­vo­ta Gor­da­nu Da­šić i po­ku­ša­li da li­še ži­vo­ta Vu­ka Da­ši­ća.
– Uz upo­tre­bu kli­je­šta i bon­se­ka, uklo­ni­li su me­tal­nu re­šet­ku sa pro­zo­ra od po­dru­ma ku­će Da­ši­ća u Bre­zo­je­vi­ca­ma i kroz pro­zor ušli u po­drum. Za­tim su se uza ste­pe­ni­ce po­pe­li do pri­ze­mlja, ušli u dnev­ni bo­ra­vak, u ko­jem je spa­va­la Gor­da­na, i u spa­va­ću so­bu, gdje je spa­vao Vuko. Tra­že­ći od njih no­vac, uda­ra­li su ih pe­sni­ca­ma i dr­ve­nim no­ga­rom u pred­je­lu gla­ve i ti­je­la i ve­za­li im ru­ke. Po­tom su Gor­da­ni ugu­ra­li kr­pu u usta, a Vu­ka ste­za­li ru­ka­ma za vrat. Na­kon to­ga su im ve­za­li kr­pe pre­ko oči­ju i usta, pri če­mu su im na­ni­je­li te­ške tje­le­sne po­vre­de, usled ko­jih je Gor­da­na pre­mi­nu­la.
Na­kon što im je Vu­ko, od ko­jeg su tra­ži­li da im pre­da 100.000 eura, re­kao da ima nov­ca u jed­noj sta­kle­noj či­ni­ji u vi­tri­ni u dnev­nom bo­rav­ku, uze­li su taj no­vac i po­no­vo ga iz­u­da­ra­li, usled če­ga je on iz­gu­bio svi­jest. Za­tim su iz­vr­ši­li pre­me­ta­či­nu po svim pro­sto­ri­ja­ma u ku­ći i iz jed­ne pro­sto­ri­je otu­đi­li auto­mat­sku pu­šku ka­li­bra 7,62 mm i okvi­re sa mu­ni­ci­jom, na­kon če­ga su na­pu­sti­li ku­ću – na­vo­di se u op­tu­žni­ci.
Okri­vlje­ni Šo­škić i Ko­na­tar su to­kom sa­slu­ša­nja kod tu­ži­o­ca op­tu­ži­va­li je­dan dru­gog da su iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo ko­je im je sta­vlje­no na te­ret. Obo­ji­ca su ne­gi­ra­li da su ubi­li Gor­da­nu Da­šić, a pri­zna­li su da su uče­stvo­va­li u kra­đi.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"