Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo RADOSLAV CVIJOVIĆ NA UDARU SRPSKE I ČEŠKE POLICIJE
Pretres Cvijovićeve kuće Uhapšen kum Brana Mićunovića Cvijović je juče uhapšen u Češkoj, a na zahtjev tamošnje policije do kasno sinoć trajao je pretres njegove kuće u Novom Sadu Radoslav Cvijović, kum kontroverznog Branislava Brana Mićunovića, godinama unazad na meti je srpske policije, koja ga je označila kao jednog od vodećih narko-dilera u Novom Sadu
Dan - novi portal
Na uda­ru srp­ske i če­ške po­li­ci­je na­šao se Ra­do­slav Cvi­jo­vić, zva­ni Cvi­ko, iz No­vog Sa­da, ko­ga je MUP Sr­bi­je ra­ni­je ozna­čio kao jed­nog od naj­ve­ćih nar­ko-di­le­ra u Voj­vo­di­ni. Ra­do­slav Cvi­jo­vić je uhap­šen u Če­škoj, a do ka­sno si­noć tra­jao je pre­tres nje­go­ve ku­će u No­vom Sa­du. Po­li­ci­ja je op­ko­li­la ku­ću na uglu Tr­ga 27. mar­ta i Uli­ce ca­ra La­za­ra, i to na za­htjev po­li­ci­je Če­ške, a obje­kat je de­talj­no pre­tre­sen.
Na toj adre­si ži­vi Cvi­jo­vić. Nje­gov advo­kat Lju­bo­mir Apro tvr­di da u ku­ći Cvi­jo­vi­ća ni­šta ni­je pro­na­đe­no što bi uka­zi­va­lo na iz­vr­še­nje ne­kog kri­vič­nog dje­la.
Ka­ko sa­zna­je por­tal 021, pre­tres ku­će ko­ju su op­ko­li­li i po­tom u nju ušli pri­pad­ni­ci Žan­dar­me­ri­je i An­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce, spro­ve­den je upra­vo po za­htje­vu če­ške po­li­ci­je.
Uz Ra­do­sla­va Cvi­jo­vi­ća je u Če­škoj, pre­ma još ne­po­tvr­đe­nim in­for­ma­ci­ja­ma, uhap­šen i nje­gov sin.
Još 2008. go­di­ne ob­ja­vljen je do­ku­ment MUP-a Sr­bi­je o cr­no­gor­skom pod­ze­mlju u Sr­bi­ji, u ko­me se na­vo­di da je Ra­do­slav Cvi­jo­vić kum kon­tro­verz­nog nik­šić­kog bi­zni­sme­na Bra­ni­sla­va Bra­na Mi­ću­no­vi­ća. U dokumen­tu se na­gla­ša­va da je gru­pa mo­ma­ka iz Nik­ši­ća 70-ih i 80-ih go­di­na pro­šlog vi­je­ka do­šla u Be­o­grad i No­vi Sad i da su br­zo us­po­sta­vi­li do­mi­na­ci­ju ka­da su u pi­ta­nju ne­za­ko­ni­ti po­slo­vi.
Srp­ski me­di­ji su pi­sa­li da je Cvi­jo­vić, pre­ma ope­ra­tiv­nim po­da­ci­ma po­li­ci­je, je­dan od naj­ve­ćih no­vo­sad­skih nar­ko-di­le­ra, a uhap­šen je i 2009. go­di­ne u po­li­cij­skoj ak­ci­ji „Mo­ra­va”. Ta­da je, ma­kar pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma iz me­di­ja, hap­šen zbog ne­le­gal­nog pi­što­lja, ali je upr­kos to­me bio pred­sta­vljen kao vo­de­ći di­ler nar­ko­ti­ka u No­vom Sa­du.
To je di­rekt­no po­tvr­dio i on­da­šnji šef srp­ske po­li­ci­je Mi­lo­rad Ve­ljo­vić, ko­ji je go­vo­rio o Cvi­jo­vi­ću.
– U No­vom Sa­du smo uhap­si­li iz­u­zet­no jak ogra­nak cr­no­gor­ske di­ler­ske ma­fi­je. Cvi­jo­vić Ra­do­slav, zva­ni Cvi­ko, je­dan je od ja­čih di­le­ra na pod­ruč­ju No­vog Sa­da. Za­tim Pre­drag Opa­čić, ro­đe­ni brat Ne­na­da Opa­či­ća, i on je u pri­tvo­ru – iz­ja­vio je Ve­ljo­vić za B92 poslije te ak­ci­je.
Po­li­ci­ja je na­kon ak­ci­je „Mo­ra­va” sa­op­šti­la da je kod Pre­dra­ga Opa­či­ća pro­na­đe­no 13 fal­si­fi­ko­va­nih nov­ča­ni­ca od po 100 do­la­ra, ali ne i dro­ga. Kod Cvi­jo­vi­ća, ko­ga su po­li­caj­ci pra­ti­li du­že vri­je­me zbog sum­nje da je umi­je­šan u tr­go­vi­nu nar­ko­ti­ci­ma, ni­je pro­na­đe­na dro­ga, već sa­mo pi­štolj bez do­zvo­le.
Pre­dra­gu Opa­či­ću je, ina­če, već su­đe­no pred Spe­ci­jal­nim su­dom za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal u sud­skom pro­ce­su u ko­jem je nje­gov brat Ne­nad osu­đen na 15 go­di­na za­tvo­ra zbog po­ku­ša­ja ubi­stva Mi­la­di­na Su­vaj­dži­ća. Pre­drag Opa­čić je na su­đe­nju 2003. go­di­ne osu­đen na pet go­di­na za­tvo­ra.
MUP Sr­bi­je je ka­zao da Opa­či­će­va gru­pa, po­zna­ti­ja kao „ve­ter­nič­ka gru­pa”, ni­ka­da ni­je pre­sta­la da bu­de pred­met ope­ra­tiv­ne ob­ra­de, ni­ti je pre­sta­la da se ši­ri, sa­mo je pro­mi­je­ni­la na­čin ra­da i dje­li­mič­no dje­lat­nost.
Dnev­ni list „Blic” je pro­šle go­di­ne pre­nio dio po­vjer­lji­vog iz­vje­šta­ja srp­ske Bez­bjed­no­sno-in­for­ma­tiv­ne agen­ci­je (BIA), ko­ji se od­no­si na „sur­čin­ski klan, i nje­go­vog vo­đu Lju­bi­šu Bu­hu, zva­nog Ču­me. U BIA kon­sta­tu­ju da je upr­kos to­me što se po­sve­tio le­gal­nom po­slo­va­nju, Ču­me na­sta­vio da odr­ža­va „ključ­ne kon­tak­te” sa Isme­tom Osma­ni­jem, Agi­mom Je­li­ćem, Dra­go­sla­vom Ko­smaj­cem, Bra­nom Mi­ću­no­vi­ćem, Ra­do­sla­vom Cvi­jo­vi­ćem Cvi­kom, Ra­ja­nom Lu­či­ćem, Ne­na­dom Opa­či­ćem i, ka­ko se na­vo­di, s dru­gi­ma iz svi­je­ta pod­ze­mlja či­ja ime­na ni­je­su na­ve­de­na.
Za Cvi­jo­vi­ća se na­vo­di da je pri­pad­nik cr­no­gor­ske kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je u No­vom Sa­du i da je je­dan od vo­de­ćih nar­ko-di­le­ra.M.V.


U nar­ko-bi­zni­su 40 kla­no­va

Na­kon ak­ci­je „Mo­ra­va”, MUP Re­pu­bli­ke Sr­bi­je je sa­op­štio da su uhap­še­ni u No­vom Sa­du fal­si­fi­ko­va­ni no­vac ko­ri­sti­li pri­li­kom pre­pro­da­je dro­ge. U Sr­bi­ji se, ka­ko je ta­da na­ve­de­no, po­slo­vi­ma s dro­gom ba­vi iz­me­đu 35 i 40 kri­mi­nal­nih gru­pa, a go­di­šnje se u tom po­slu u Sr­bi­ji okre­će ne­ko­li­ko sto­ti­na mi­li­o­na eura pro­fi­ta.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"