Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NA SUĐENJU OPTUŽENIMA U PREDMETU „DRŽAVNI UDAR” NASTAVLJENO SASLUŠANJE SAŠE SINĐELIĆA
Sinđelić Pričao o Ediju, novcu i izdaji
Dan - novi portal
Na­kon što je Vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić od­bio za­htjev advo­ka­ta od­bra­ne za iz­u­ze­će spe­ci­jal­nih tu­ži­la­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća i Sa­še Ča­đe­no­vi­ća, u pod­go­rič­kom Vi­šem su­du ju­če je na­sta­vlje­no su­đe­nje op­tu­že­ni­ma za pri­pre­ma­nje dr­žav­nog uda­ra na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra 16.ok­to­bra pro­šle go­di­ne.
Na ju­če­ra­šnjem su­đe­nju na­sta­vlje­no je sa­slu­ša­nje svje­do­ka sa­rad­ni­ka Sa­še Sin­đe­li­ća, ko­ji je od­go­va­rao na pi­ta­nja advo­ka­ta op­tu­že­nih. Vi­še od pet sa­ti, on je go­vo­rio o Edvar­du Ši­šma­ko­vu, Ne­ma­nji Ri­sti­ću i Pre­dra­gu Bo­gi­će­vi­ću i o nov­cu ko­ji im je dao za iz­vr­še­nje pla­na. Sin­đe­lić je po­no­vio da su iz­da­ni od stra­ne De­mo­krat­skog fron­ta iako im je, ka­ko tvr­di, sve da­to na dla­nu, pa su mo­gli da smi­je­ne vlast i mir­nim pu­tem.
Sin­đe­lić je ka­zao da nje­go­va ide­o­lo­gi­ja ni­je kri­mi­nal, već že­lja da svi Sr­bi ži­ve u jed­noj ze­mlji i da svi Slo­ve­ni sa­ra­đu­ju.
– Ura­dio sam sve da ta ide­ja us­pi­je – na­veo je svje­dok sa­rad­nik.
Advo­kat Go­ran Pe­tro­ni­je­vić tra­žio je od svje­do­ka da mu ob­ja­sni ka­ko je iz­gle­da­la zgra­da u ko­joj je oba­vlje­no nje­go­vo po­li­graf­sko is­pi­ti­va­nje i da mu pre­do­či osta­le de­ta­lje oko to­ga, kao i na­čin na­bav­ke na­o­ru­ža­nja. Sin­đe­lić je re­kao da mu ta zgra­da ni­je li­či­la na po­slov­nu zgra­du, da je bi­la ofar­ba­na u dvi­je ni­jan­se pla­ve bo­je i da je bi­la ure­đe­na.
– Pred­lo­žio bih od­bra­ni da pri­ba­vi taj sni­mak jer sam već na­veo da je te­sti­ra­nje sni­ma­no. Tra­ja­lo je si­gur­no oko pet sa­ti – us­tvr­dio je svje­dok sa­rad­nik.
On je do­dao da je tom pri­li­kom is­pi­ti­van na ru­skom i da je od­go­va­rao na ru­skom.
– Edi ni­je mo­gao da sa­sta­vi re­če­ni­cu na srp­skom, pa smo ko­mu­ni­ci­ra­li na ru­skom. Re­kao mi je da sam sto­po­stot­no pro­šao po­li­graf. Ja sam i u sud­ni­ci re­kao da sam spre­man da idem na po­li­graf ve­za­no za ovaj slu­čaj – ka­zao je Sin­đe­lić.
Na pi­ta­nje advo­ka­ta Pe­tro­ni­je­vi­ća da li je bi­lo po­ku­ša­ja aten­ta­ta na nje­ga, Sin­đe­lić je od­go­vo­rio da ni­je re­kao da je bi­lo po­ku­ša­ja atan­ta­ta jer on ni­je po­li­ti­čar.
– Iz­da­ji­ce su po­sla­le ubi­ce. Ali ni­je­sam imao ne­ki strah, pret­po­sta­vio sam da je Edi po­slao ne­ko­ga. Je­dan na­stup je bio pri­li­kom po­vrat­ka od Ri­sti­ća, ta­da je Jo­va­no­vić bio sa mnom u vo­zi­lu. Ta­da sam Ri­sti­ću dao 4.500 eura kod „Ju bi­znis” cen­tra. Dva pu­ta je bio po­ku­šaj blo­ka­de dži­pa, što sam već ob­ja­snio. Ni­je po­te­zan pi­štolj. Ali, dru­gi put, ka­da sam oti­šao da se pri­ja­vim po­li­ci­ji, vi­dio sam li­ce sa ma­skom i pi­što­ljem – na­veo je Sin­đe­lić.
Upi­tan ko je, po nje­go­vom mi­šlje­nju, na­re­dio na­pa­de na nje­ga, od­go­vo­rio je da su na­ru­či­o­ci to­ga lju­di ko­ji su iz­da­li – li­de­ri DF.
–Od Edi­ja sam uzeo 100.000 eura na Ka­le­meg­da­nu, a li­de­ri DF-a su ka­sni­je ka­za­li da sam ja uzeo 100.000 eura. Oda­kle oni to zna­ju – re­kao je Sin­đe­lić.
On je ka­zao da se pre­dao u po­li­cij­skoj sta­ni­ci ko­ja se na­la­zi na Ba­nji­ci, iza VMA. Na pi­ta­nje da li se ka­je zbog ak­tiv­no­sti ko­je je od­ra­dio za Edi­ja, od­go­vo­rio je da ni­ka­da ne bi pri­stao na to da je ta­da znao sa­mo sto­ti dio ovo­ga što mu je sa­da u gla­vi. Su­đe­nje će bi­ti na­sta­vlje­no 15. no­vem­bra.
VJ.DA­MJA­NO­VIĆ


Tre­ba­lo je spri­je­či­ti lju­de da pri­ča­ju

Sin­đe­lić je ju­če u sud­ni­ci ob­ja­šnja­vao ka­ko je pla­ni­rao da iz­vu­če lju­de ko­ji su uhap­še­ni u Cr­noj Go­ri.
– Tre­ba­lo je da se an­ga­žu­ju bra­ni­o­ci, tu­ži­o­ci i su­di­je, ka­ko ti lju­di ne bi pri­ča­li. U ho­du sam o to­me raz­mi­šljao. Od Edi­ja sam oče­ki­vao in­struk­ci­je, da bi­smo lju­de što pri­je iz­va­di­li i da oni ne bi pri­ča­li – ka­zao je Sin­đe­lić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"