Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika UHAPŠENE SLUŽBENICA GRANIČNE POLICIJE ULCINJ VESNA TODOROVIĆ (51) I NJENA KĆERKA KARNELA ŠĆEKIĆ (32)
Todorović i Šćekić Informacije curile preko kćerke
Dan - novi portal
Slu­žbe­ni­ca Sta­ni­ce gra­nič­ne po­li­ci­je Ul­cinj Ve­sna To­do­ro­vić (51) i nje­na kćer­ka Kar­ne­la Šće­kić (32) uhap­še­ne su zbog sum­nje da su ne­za­ko­ni­tim rad­nja­ma tur­skom dr­ža­vlja­ni­nu na­ba­vi­le fal­si­fi­ko­va­ni pa­soš i da su pre­ko slu­žbe­nih po­da­ta­ka po­li­ci­je pra­ti­le kre­ta­nje kri­mi­na­la­ca i o to­me oba­vje­šta­va­le dru­ga bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­na li­ca.
Ka­ko se sum­nja, uglav­nom su pra­ti­le kre­ta­nje dr­ža­vlja­na Tur­ske ko­ji ima­ju kri­mi­nal­nu pro­šlost, ali su da­va­le in­for­ma­ci­je i o dr­ža­vlja­ni­ma Cr­ne Go­re.
Hap­še­nje je usli­je­di­lo na­kon vi­še­mje­seč­ne is­tra­ge ko­ju je vo­dio tu­ži­lac u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Ul­ci­nju Fa­ruk Re­sul­be­go­vić, u sa­rad­nji sa slu­žbe­ni­ci­ma Cen­tra bez­bjed­no­sti Bar i Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je. Ak­ci­ja u ko­joj su uhap­še­ne maj­ka i kćer­ka vo­đe­na je pod kod­nim na­zi­vom „Bos­for”.
Maj­ka i kćer­ka se sum­nji­če da su ne­za­ko­ni­te rad­nje pred­u­zi­ma­le za ve­će nov­ča­ne na­kna­de. Sum­nja se da su za na­ba­vlja­nje fal­si­fi­ko­va­nog pa­so­ša uze­le 5.000 eura, a, ka­ko „Dan” sa­zna­je od sa­go­vor­ni­ka iz is­tra­ge, uzi­ma­le su no­vac i za oda­va­nje in­for­ma­ci­ja o kre­ta­nju kri­mi­na­la­ca.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, po­li­cij­ska slu­žbe­ni­ca i nje­na kćer­ka ne­ko­li­ko mje­se­ci su bi­le pod mje­ra­ma taj­nog nad­zo­ra, pa su is­tra­ži­te­lji si­gur­ni da ima­ju čvr­ste do­ka­ze pro­tiv njih.
To­do­ro­vi­će­va se sum­nji­či da je po­či­ni­la kri­vič­na dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u sti­ca­ju sa kri­vič­nim dje­lom fal­si­fi­ko­va­nje is­pra­ve u sa­i­zvr­ši­la­štvu, dok je nje­na kćer­ka osum­nji­če­na za fal­si­fi­ko­va­nje is­pra­ve u sa­i­zvr­ši­la­štvu.
Pre­ma sum­nja­ma po­li­ci­je, To­do­ro­vi­će­va i Šće­ki­će­va su u ju­nu ove go­di­ne, po pret­hod­nom do­go­vo­ru, na­ba­vi­le la­žni pa­soš, ko­ji su pre­da­le tur­skom dr­ža­vlja­ni­nu za iz­nos od 5.000 eura. Šće­ki­će­va je, ka­ko se sum­nja, 10. ju­na tur­skom dr­ža­vlja­ni­nu O.U. pre­da­la la­žnu jav­nu is­pra­vu i na ime te uslu­ge pri­mi­la no­vac u dva na­vra­ta. Na­i­me, istog da­na pre­u­ze­la je iz­nos od 3.000 eura. Na­kon sko­ro mje­sec da­na, tač­ni­je 6. ju­la, osta­tak nov­ca, u iz­no­su od 2.000 eura, pre­u­ze­la je nje­na kćer­ka pre­ko Ve­stern ju­ni­o­na.
Ta­ko­đe, To­do­ro­vi­će­va se te­re­ti da je kao slu­žbe­no li­ce Sek­to­ra gra­nič­ne po­li­ci­je zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja se­bi i kćer­ki pri­ba­vi­la pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist na na­čin što je u du­žem vre­men­skom pe­ri­o­du ko­ri­sti­la slu­žbe­nu apli­ka­ci­ju ka­ko bi na ne­za­ko­nit na­čin pra­ti­la kre­ta­nje tur­skih dr­ža­vlja­na, me­đu ko­ji­ma je bi­lo i li­ce ko­je će pre­u­ze­ti la­žni pa­soš i za­uz­vrat pre­da­ti no­vac Šće­ki­će­voj.
– O do­ga­đa­ju je oba­vi­je­šten dr­žav­ni tu­ži­lac u ODT-u u Ul­ci­nju, ko­ji je na­lo­žio da se V.T. i K.Š. li­še slo­bo­de i da mu se pri­ve­du uz kri­vič­nu pri­ja­vu zbog po­sto­ja­nja osno­va­ne sum­nje da je V.T. po­či­ni­la kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u sti­ca­ju sa kri­vič­nim dje­lom fal­si­fi­ko­va­nje is­pra­ve u sa­i­zvr­ši­la­štvu, a K.Š. zbog po­sto­ja­nja osno­va­ne sum­nje da je po­či­ni­la kri­vič­no dje­lo fal­si­fi­ko­va­nje is­pra­ve u sa­i­zvr­ši­la­štvu – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.
Ka­ko su na­ve­li u sa­op­šte­nju, slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je spro­vo­de mje­re i rad­nje u sva­koj si­tu­a­ci­ji gdje po­sto­je in­di­ci­je da je bi­lo ko­ji po­li­cij­ski slu­žbe­nik po­či­nio kri­vič­no dje­lo ili ne­ki dru­gi de­likt.
– Upra­va po­li­ci­je MUP-a osu­đu­je ova­kvo ne­za­ko­ni­to po­na­ša­nje po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka, kao i bi­lo ko­ji de­likt even­tu­al­no po­či­njen od stra­ne po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, i sprem­na je da pre­du­zme sve za­ko­nom pro­pi­sa­ne ak­tiv­no­sti ka­ko bi pred li­ce prav­de iz­ve­la neo­d­go­vor­ne po­je­din­ce ko­ji ka­lja­ju ugled naj­ve­ćeg bro­ja po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka ko­ji svo­je du­žno­sti oba­vlja­ju ča­sno i pro­fe­si­o­nal­no – na­ve­li su iz po­li­ci­je.
M.V.P.


Da­nas sa­slu­ša­nje

Uhap­še­ne su ju­če zadržane u ul­cinj­skoj po­li­ci­ji, a da­nas će bi­ti pri­ve­de­ne na sa­slu­ša­nje kod tu­ži­o­ca Re­sul­be­go­vi­ća, ko­ji će do­ni­je­ti od­lu­ku o za­dr­ža­va­nju. Prema saznanjima “Dana”, osumnjičene se nijesu izjašnjavale o krivici.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"