Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika DF NAJAVIO PODNOŠENJE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ČELNIKA TUŽILAŠTVA, KAO I SINĐELIĆA I VELIMIROVIĆA
Vučurović Optužuju ih za kriminalno udruživanje
Dan - novi portal
De­mo­krat­ski front (DF) na­ja­vio je da će pod­ni­je­ti kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv glav­nog spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, nje­go­vog za­mje­ni­ka Sa­še Ča­đe­no­vi­ća, kao i Mir­ka Pa­je Ve­li­mi­ro­vi­ća i Alek­san­dra Sa­še Sin­đe­li­ća, jer se, ka­ko na­vo­de, ra­di o „opa­snoj kri­mi­nal­noj ban­di ubi­ca i tr­go­va­ca oruž­jem”. U sa­op­šte­nju, ko­je pot­pi­su­je po­sla­nik Jo­van Vu­ču­ro­vić, na­ve­de­no je da je Kat­nić glav­ni or­ga­ni­za­tor kri­mi­nal­ne gru­pe i da po­stu­pa po uput­stvi­ma „še­fa kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je Mi­la Đu­ka­no­vi­ća”.
– Po nje­go­vim pre­ci­znim na­re­đe­nji­ma, vr­bo­vao je dru­ga li­ca za čla­no­ve kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ko­ja su tre­ba­la da uče­stvu­ju u pri­pre­ma­nju i iz­vr­še­nju te­ških kri­vič­nih dje­la, zbog ko­jih je kri­mi­nal­na or­ga­ni­za­ci­ja i stvo­re­na. On obez­bje­đu­je upo­tre­bu slu­žbe­nih i pri­vat­nih vo­zi­la i le­tje­li­ca ra­di pre­vo­za čla­no­va kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, na­ba­vlja oruž­je i opre­mu za iz­vr­še­nje naj­te­žih kri­vič­nih dje­la – zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja ra­di sti­ca­nja ma­te­ri­jal­ne ko­ri­sti za čla­no­ve kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, iz­nu­đi­va­nje do­ka­za, spre­ča­va­nje i ome­ta­nje do­ka­zi­va­nja... Na­i­me, Mi­li­vo­je Kat­nić je na­re­dio čla­nu kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je Pa­ji Ve­li­mi­ro­vi­ću da na te­ri­to­ri­ji su­sjed­ne dr­ža­ve ku­pi oruž­je – i to 50 auto­mat­skih pu­ša­ka i dru­gu opre­mu za li­kvi­da­ci­ju pro­tiv­ni­ka kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. Isto­vre­me­no je pre­ko dru­gog čla­na kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, Sa­še Sin­đe­li­ća, obez­bi­je­dio no­vac za ku­po­vi­nu oruž­ja, a o sve­mu ovo­me po­sto­je kon­kret­ni do­ka­zi kroz evi­den­ci­ju pri­slu­ški­va­nih raz­go­vo­ra čla­no­va kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. To oruž­je je tre­ba­lo da bu­de upo­tri­je­blje­no za li­kvi­da­ci­ju li­de­ra DF-a i ob­ra­čun sa na­šim pri­sta­li­ca­ma i gla­sa­či­ma, što po­tvr­đu­ju kon­kret­ni ma­te­ri­jal­ni do­ka­zi, a sa ko­ji­ma ras­po­la­žu is­tra­žni or­ga­ni Sr­bi­je – na­vo­di se u sa­op­šte­nju DF-a.
Na­vo­di se da se ra­di o te­škom kri­vič­nom dje­lu ko­je je iz­vr­še­no u Sr­bi­ji i da zbog to­ga njih tre­ba pro­ce­su­i­ra­ti u toj dr­ža­vi.
– Zbog to­ga će­mo, na­red­nih da­na, pod­ni­je­ti kri­vič­nu pri­ja­vu i pred pra­vo­sud­nim or­ga­ni­ma dr­ža­ve Sr­bi­je, ka­ko bi prav­da za­ku­ca­la i na nji­ho­va vra­ta. Po­stu­pak do­ka­zi­va­nja ne­će bi­ti te­žak, jer po­sto­je jav­na pri­zna­nja Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća, Pa­je Ve­li­mi­ro­vi­ća i dvo­ji­ce Sa­ša – Sin­đe­li­ća i Ča­đe­no­vi­ća, ta­ko da tu­ži­la­štvu Sr­bi­je sto­ji na ras­po­la­ga­nju i mo­guć­nost di­rekt­nog po­di­za­nja op­tu­žni­ce za kri­jum­ča­re­nje oruž­ja, osni­va­nja kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, pla­ni­ra­nje ubi­sta­va, pra­nje nov­ca... Ulo­ga še­fa kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, bi­će ta­ko­đe br­zo po­zna­ta. On se ni­je po­put osta­lih iz nje­go­ve kri­mi­nal­ne gru­pe raz­me­tao iz­ja­va­ma, ali se zna da kri­mi­nal­na or­ga­ni­za­ci­ja funk­ci­o­ni­še po ja­sno utvr­đe­noj hi­je­rar­hi­ji. Pre­po­ru­ču­je­mo tu­ži­la­štvu Sr­bi­je da Sa­ši Ča­đe­no­vi­ću po­nu­de sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka ko­ji bi ne­što vi­še mo­gao re­ći o ulo­zi še­fa kri­mi­nal­ne ban­de – na­vo­di DF.
D.Ž.


Tra­gi­ko­me­di­ja Be­be Po­po­vi­ća

Oni su na­ve­li da iza či­ta­ve „uj­dur­me” sto­ji Vla­di­mir Be­ba Po­po­vić, a da je „tra­gi­ko­me­di­ja sa la­žnim dr­žav­nim uda­rom na­kon svje­do­če­nja Sa­še Sin­đe­li­ća do­bi­la no­ve `momente`, ko­je vi­še ne mo­že da po­hva­ta čak ni Po­po­vić”. DF do­da­je da je sa­da cilj da se oni pred­sta­ve ne­spo­sob­nim i neo­zbilj­nim, jer ne po­sto­ji ni­je­dan re­le­van­tan do­kaz za op­tu­žbe pro­tiv te po­li­tič­ke gru­pa­ci­je.
– Ka­da jav­nost bu­de zbi­ja­la ša­le sa tek­stom op­tu­žni­ce i na­vod­nom ulo­gom DF-a, re­žim­ski me­dij­ski iz­go­vor će bi­ti ka­ko je DF ne­spo­so­ban, ka­ko Ru­si ni­je­su dr­ža­li mno­go do njih, i slič­no – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"