Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U TUZIMA PO POTJERNICI IZ VISBADENA UHAPŠEN HAVID FREJGAJ, OSUMNJIČEN ZA TRGOVINU LJUDIMA
U Njemačkoj prodao 60 nevjesta Prema podacima istražnih organa, Frejgaj je izrađivao falsifikovana dokumenta i ilegalno prebacivao žene naplaćujući od 500 do 1.000 eura po osobi
Dan - novi portal
Al­ba­nac Xavid Frej­gaj uhap­šen je pre­kju­če u Tu­zi­ma po me­đu­na­rod­noj po­tjer­ni­ci Nje­mač­ke zbog sum­nje da je or­ga­ni­za­tor lan­ca tr­go­vi­ne lju­di­ma i tra­fi­kin­ga že­na. Pre­ma sum­nja­ma nje­mač­ke po­li­ci­je, on je u Al­ba­ni­ji ku­po­vao dje­voj­ke, uvje­ra­va­ju­ći ih da im je na­šao mu­že­ve u Nje­mač­koj, gdje ih je pre­vo­zio. Po do­la­sku u Nje­mač­ku, on je ne­ke od tih dje­vo­ja­ka pre­da­vao mu­že­vi­ma, dok je osta­le pro­da­vao ma­kro­i­ma, ko­ji su ih pri­si­lja­va­li da se ba­ve pro­sti­tu­ci­jom.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Frej­gaj je na taj na­čin ku­pio 60 „ne­vje­sta” ko­je je po­tom vo­dio u Nje­mač­koj, ra­di pro­sti­tu­ci­je. Zbog to­ga mu je sta­vlje­no na te­ret da je or­ga­ni­zo­vao la­nac pro­sti­tu­ci­je i trgovinu ljudima.
Ta­ko­đe, on je osum­nji­čen i za fal­si­fi­ko­va­nje vi­še desetina put­nih is­pra­va za že­ne ko­je je ku­po­vao u Al­ba­ni­ji, ali i za lažne azilante. Frej­gaj se sum­nji­či i da se ba­vio ile­gal­nim pre­vo­zom imi­gra­na­ta. Pre­ma po­da­ci­ma nje­mač­ke po­li­ci­je, on je izrađujućim falsifikovana dokumenta učestvovao u švercu vi­še od 300 oso­ba. Za­vi­sno od mje­sta do ko­jeg je pre­vo­zio imi­gran­te, za ile­gal­ni pre­voz jed­nog od njih po ispravi je uzi­mao od 200 do 400 eura.
Frej­gaj je že­ne ko­je bi ku­pio u Al­ba­ni­ji, kako se sumnja, pre­ko Hr­vat­ske pre­vo­zio u Vis­ba­den i druge Njemačke gradove. Naplaćivao je od 500 do 1.000 eura po jednoj ženi.
Uhap­šen je u bli­zi­ni gra­nič­nog pre­la­za Bo­žaj, a li­si­ce na ru­ke sta­vi­li su mu slu­žbe­ni­ci gra­nič­ne po­li­ci­je. Po­što je li­šen slo­bo­de, pri­ve­den je kod su­di­je za is­tra­ge Ra­do­mi­ra Iva­no­vi­ća, ko­ji mu je od­re­dio eks­tra­di­ci­o­ni pri­tvor.
Me­đu­na­rod­nu po­tjer­ni­cu za njim ras­pi­sao je In­ter­pol Vis­ba­den, či­je vla­sti tra­že iz­ru­če­nje osum­nji­če­nog Al­ban­ca.
Cr­na Go­ra je u du­žem pe­ri­o­du bi­la pod pri­ti­skom Bri­se­la zbog ile­gal­nih imi­gra­na­ta. Na­ša ze­mlja po­sta­la je bit­na pro­la­zna sta­ni­ca za imi­gran­te ko­ji že­le da se do­mog­nu ze­ma­lja EU. Naj­vi­še imi­gra­na­ta do­la­zi sa Ko­so­va i iz Al­ba­ni­je.
U šverc tih lju­di umi­je­šan je i ve­li­ki broj na­ših dr­ža­vlja­na, pa je cr­no­gor­ska po­li­ci­ja spro­ve­la ne­ko­li­ko ak­ci­ja u ko­ji­ma su uhap­še­ni or­ga­ni­za­to­ri i de­se­ti­ne čla­no­va kri­mi­nal­n­ih gru­pa ko­je su se ba­vi­le šver­com ile­gal­nih imi­gra­na­ta.
Pri­je go­di­nu i po, u okvi­ru ak­ci­je pod kod­nim na­zi­vom „Ru­ta”, u vi­še cr­no­gor­skih gra­do­va uhap­še­ne su 22 oso­be zbog sum­nje da su pre­ve­zle vi­še od 300 imi­gra­na­ta pre­ko Cr­ne Go­re. Tom pri­li­kom raz­bi­je­ne su dvi­je kri­mi­nal­ne gru­pe ko­je su za ve­će nov­ča­ne iz­no­se pre­ko „di­vljih” gra­nič­nih pre­la­za na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re i Sr­bi­je na or­ga­ni­zo­van na­čin kri­jum­ča­ri­le azi­lan­te iz Ma­ro­ka, Pa­ki­sta­na, Si­ri­je, Su­da­na, Al­ži­ra, Eri­tre­je, So­ma­li­je, Oba­le Slo­no­va­če, Ni­ge­ri­je, Ga­ne, Ma­li­ja, Av­ga­ni­sta­na i Ban­gla­de­ša ra­di nji­ho­vog da­ljeg kri­jum­ča­re­nja u ze­mlje Evrop­ske uni­je.
Oni se sum­nji­če da su po­či­ni­li kri­vič­na dje­la stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i ne­do­zvo­ljen pre­laz dr­žav­ne gra­ni­ce i kri­jum­ča­re­nje lju­di.
M.V.P.


Ne­gi­rao kri­vi­cu

Uhap­še­ni Frej­gaj ne­gi­rao je na­vo­de nje­mač­kih is­tra­žnih or­ga­na da je or­ga­ni­za­tor lan­ca tr­go­vi­ne lju­di­ma i tra­fi­kin­ga že­na. Ipak, pri­znao je da je fal­si­fi­ko­vao is­pra­ve, de­ci­di­ra­no ne­gi­ra­ju­ći da je to či­nio za že­ne ko­je su sek­su­al­no eks­plo­a­ti­sa­ne u Nje­mač­koj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"