Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OPOZICIJA NA PLENUMU OCIJENILA DA SU IZMJENE ZKP-A KOZMETIČKE Uzalud zakoni kad se ne primjenjuju
Dan - novi portal
Po­le­mi­ka oko za­ko­na je ne­bit­na jer se ti prav­ni ak­ti mi­je­nja­ju bez ika­kvih re­zul­ta­ta i po­ma­ka, oci­je­nio je po­sla­nik De­mo­krat­ske na­rod­ne par­ti­je (DNP) Pre­drag Bu­la­to­vić to­kom skup­štin­ske ras­pra­ve o iz­mje­na­ma Kri­vič­nog za­ko­ni­ka. On je is­ta­kao da ne­ma po­ma­ka u bor­bi pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je, zbog če­ga je ras­pra­va o od­red­ba­ma za­ko­na ma­nje va­žna, a ključ­no je to što do­sa­da­šnje usva­ja­nje no­vih aka­ta ni­je ima­lo po­ma­ka.
I na ju­če­ra­šnjoj sje­di­ni, kao i to­kom ras­pra­va na od­bo­ri­ma, naj­vi­še pa­žnje po­sve­će­no je od­red­ba­ma ko­je se ti­ču mje­ra taj­nog nad­zo­ra. Bu­la­to­vić je uka­zao da nad­le­žni na taj na­čin mo­gu da zlo­u­po­tre­blja­va­ju svo­ja ovla­šće­nja, uz tvrd­nju da je u Upra­vi po­li­ci­je vi­dio kan­ce­la­ri­ju u ko­joj se na­la­zi opre­ma za pri­slu­ški­va­nje po­mo­ću ko­je dne­vo mo­že da se pra­ti se­dam- osam hi­lja­da gra­đa­na. Po­sla­nik DNP-a iz­ra­zio je sum­nju da je u no­ći odr­ža­va­nja kon­gre­sa SDP-a „onaj iz vr­ha re­ži­ma ko­ji je Cr­nu Go­ru uči­nio pri­vat­nom dr­ža­vom” ko­ri­stio mo­guć­no­sti mje­ra taj­nog nad­zo­ra. On je pod­sje­tio da ame­rič­ke slu­žbe ima­ju podatke o zlo­u­po­tre­ba­ma od stra­ne zva­nič­ni­ka Cr­ne Go­re ka­da su u pi­ta­nju mje­re taj­nog nad­zo­ra.
Opo­zi­ci­ja je na ple­nu­mu iz­ni­je­la niz pri­mjed­bi na iz­mje­ne za­ko­ni­ka, uz ge­ne­ral­nu ocje­nu da se ra­di o ko­zme­tič­kim pro­mje­na­ma ko­je za re­zul­tat ne­će ima­ti po­ja­ča­nu bor­be pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je jer za ta­ko ne­što ne­ma po­li­tič­ke vo­lje u in­sti­tu­ci­ja­ma.
Pred­sjed­nik De­mo­sa Mi­o­drag Le­kić upi­tao je da li će ove iz­mje­ne mo­ći da stvo­re funk­ci­o­nal­no pra­vo­su­đe, ko­je bi do­sti­glo stan­dar­de ko­ji­ma se ga­ran­tu­je de­mo­kra­ti­ja u dr­ža­vi.
–Tu do­la­zi­mo do pro­ble­ma jer se sma­tra da je pra­vo­su­đe naj­sla­bi­ja ka­ri­ka u pri­stup­nim pre­go­vo­ri­ma, a to ne ka­že opo­zi­ci­ja, ne­go Evrop­ska uni­ja – is­ta­kao je Le­kić.
Mi­lan Kne­že­vić iz DNP-a kri­ti­ko­vao je od­red­bu ko­ja pro­pi­su­je da mje­re taj­nog nad­zo­ra nad jed­nom oso­bom mo­gu da se spro­vo­de 18 mje­se­ci.
–U di­je­lu mje­ra taj­nog nad­zo­ra, ako se to po­ve­že sa nad­zo­ri­ma ko­je ste da­li ANB-u i po­li­ci­ji, me­ni do­đe da vas pi­tam da li ste kon­sul­to­va­li ne­kog od eks­pe­ra­ta iz ar­mi­je i si­la– ka­zao je Kne­že­vić.
Mi­ni­star prav­de Zo­ran Pa­žin pod­sje­tio je da su spor­ne od­red­be i ra­ni­je po­sto­ja­le u Kri­vič­nom za­ko­ni­ku, „a sa­da su si­ste­ma­ti­zo­va­ne”. On je ob­ja­snio da su mje­re taj­nog nad­zo­ra li­mi­ti­ra­ne na mak­si­mal­no 18 mje­se­ci, što ne zna­či da će u sva­kom kon­kret­nom slu­ča­ju bi­ti pri­mi­je­njen taj rok.
–Sva­ko pro­du­že­nje ro­ka od če­ti­ri mje­se­ca­ mo­ra bi­ti na od­go­va­ra­ju­ći na­čin obra­zlo­že­no i sud će ci­je­ni­ti da li su is­pu­nje­ni uslo­vi za pro­du­že­nje mje­ra taj­nog nad­zo­ra – na­veo je Pa­žin.M.V.P.


Neo­p­hod­na bor­ba pro­tiv ko­rup­ci­je

Pred­sta­vlja­ju­ći po­sla­ni­ci­ma no­ve od­red­be Kri­vič­nog za­ko­ni­ka, mi­ni­star prav­de Zo­ran Pa­žin ka­zao je da su te iz­mje­ne iz­vr­še­ne da bi bor­ba pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je bi­la efi­ka­sni­ja. Zbog to­ga je, ka­ko je na­veo, neo­p­hod­no da tu­ži­la­štvo ima od­go­va­ra­ju­će prav­ne me­ha­ni­zme za efi­ka­snu pri­mje­nu tog za­ko­ni­ka u bor­bi pro­tiv svih ob­li­ka kri­mi­na­li­te­ta, a po­seb­no ko­rup­ci­je i or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, ko­ji, ka­ko je is­ta­kao, na ozbi­ljan na­čin mo­gu da de­za­vu­i­šu osnov­ne vri­jed­no­sti cr­no­gor­skog dru­štva.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"