Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika SKUP POLICIJSKIH SLUŽBENIKA IZ 20 DRŽAVA TEMU ORGANIZOVANE MEĐUNARODNE BANDE Među „Panterima” 60 Crnogoraca
Dan - novi portal
U Mi­lo­če­ru je ju­če po­čeo dvo­dnev­ni skup či­ji je do­ma­ći­ni Upra­va po­li­ci­je Cr­ne Go­re – NCB In­ter­pol Pod­go­ri­ca, ko­ji je oku­pio po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ke iz 20 dr­ža­va Evro­pe, Azi­je i Ame­ri­ke, kao i pred­stav­ni­ke Euro­po­la i In­ter­po­la. Sa­sta­nak Ope­ra­tiv­ne rad­ne gru­pe odr­žan je na na te­mu pro­jek­ta „Pink Pan­te­ri”. Di­rek­tor Upra­ve po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić sa­op­štio je da je za­hva­lju­ju­ći tom pro­jek­tu pr­vo­bit­na „Pink Pan­ter” mre­ža do­brim di­je­lom raz­bi­je­na.
–Pro­je­kat „Pink Pan­ter” po­čeo je 2007. na ini­ci­ja­ti­vu po­li­cij­skih agen­ci­ja Evro­pe, kao od­go­vor In­ter­po­la na ras­tu­ći broj pljač­ki ju­ve­lir­ni­ca, ko­je su pre­te­žno vr­ši­la li­ca sa te­ri­to­ri­je ne­ka­da­šnje Ju­go­sla­vi­je. Po­da­tak da je kroz po­je­kat „Pink Pan­ter” ob­ra­đi­va­no oko 800 li­ca di­rekt­no ili in­di­rekt­no ve­znih za 370 raz­boj­ni­štva u 35 dr­ža­va, od če­ga je 60 li­ca sa te­ri­to­ri­je Cr­ne Go­re, pri če­mu je pri­či­nje­na šte­ta od 330 mi­li­o­na eura, ne­dvo­smi­sle­no uka­zu­je na pro­blem sa ko­jim se na­še po­li­cij­ske agen­ci­je su­o­ča­va­ju i zna­čaj ovog pro­jek­ta u pri­ku­plja­nju do­ka­za za po­či­nje­na kri­vič­na dje­la i pri­vo­đe­nja prav­di nji­ho­vih po­či­ni­la­ca. Za­hva­lju­ju­ći pro­jek­tu „Pink Pan­ter”, ši­rom svi­je­ta je li­šno slo­bo­de vi­še od 200 oso­ba, po­či­ni­la­ca tih raz­boj­ni­šta­va. Sa za­do­volj­stvom mo­gu da ka­žem da je cr­no­gor­ska po­li­ci­ja u mno­gim is­tra­ga­ma da­la ključ­ni do­pri­nos – ka­zao je Sto­ja­no­vić.
On je is­ta­kao da po­stig­nu­ti re­zul­ta­zi ne tre­ba da za­va­ra­ju da je pro­blem ri­je­šen.
–Pro­ble­ma­ti­ka raz­boj­ni­štva u ju­ve­lir­ni­ca­ma i da­lje po­sto­ji u ve­li­kom obi­mu. Kroz in­ten­ziv­nu me­đu­na­rod­nu raz­mje­nu in­for­ma­ci­ja i ope­ra­tiv­ni rad, iden­ti­fi­ko­va­na su no­va li­ca ko­ja se po­ja­vlja­ju kao po­či­ni­o­ci tog kri­vič­nog dje­la ši­rom Evro­pe i svi­je­ta. Iz to­ga raz­lo­ga, na­sta­vak ak­tiv­no­sti u pro­jek­tu „Pink Pan­ter” im­pe­ra­tiv je cr­no­gor­ske po­li­ci­je – na­gla­sio je Sto­ja­no­vić.
Pro­jekt me­na­džer pro­jek­ta „Pink Pan­te­ri“ u ime Ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ri­ja­ta In­ter­po­la u Li­o­nu Vi­li­jam La­bri­jer, ko­ji je otvo­rio sa­sta­nak u Mi­lo­če­ru, ka­zao je da je po­sto­ja­la ja­ka že­lja da Cr­na Go­ra, gdje je sve za­po­če­lo, or­ga­ni­zu­je ovaj sa­sta­nak.
–Svi se sje­ća­mo Pre­dra­ga Vu­jo­še­vi­ća i Ce­ti­nja, ko­je se u tom pe­ri­o­du po­mi­nje kao cen­tar „Pink Pan­te­ra”. Gru­pa je do­bi­la na­ziv od Sko­talnd jar­da zbog raz­boj­ni­štva u Lon­do­nu 2003, u ko­jem je uče­stvo­vao i Vu­jo­še­vić. On ima sve ka­rak­te­ri­sti­ke ti­pič­nog „Pink Pan­te­ra” jer nje­go­va pro­šlost uklju­ču­je raz­boj­ni­štva u po­zna­tim ju­ve­lir­ni­ca­ma, pe­ri­od u za­tvo­ru i po­ku­šaj da po­bjeg­ne iz nje­ga he­li­kop­te­rom, ka­zao je La­bri­jer.
D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"