Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija SINDIKAT RADNIKA LUKE BAR NE ODUSTAJE OD ZAHTJEVA DA SE PONIŠTI TENDER ZA LUKU BAR
Investitor bi da se domogne Volujice
Luka Bar Investitor bi da se domogne Volujice
Dan - novi portal
Sin­di­kat rad­ni­ka Lu­ke Bar tvr­di da rad­ni­ci ni­je­su sprem­ni za pro­da­ju lu­ke i još jed­nom su na­gla­si­li da Sa­vjet za pri­va­ti­za­ci­ju tre­ba da po­ni­šti ten­der.
– Oče­ku­je­mo još jed­nu u ni­zu uspje­šnih pri­va­ti­za­ci­ja pre­o­sta­log di­je­la Lu­ke Bar polj­skom po­nu­đa­ču OT lo­dži­stik. Po­nu­đač je na­knad­no uve­ćao po­nu­du za ku­po­vi­nu Lu­ke za 20 od­sto, sa 7,1 na 8,5 mi­li­o­na eura, a uma­njio in­ve­sti­ci­je u Lu­ku za tri mi­li­o­na eura. Ka­da je u pi­ta­nju ve­li­ko­du­šnost, mo­ra­te se slo­ži­ti sa na­ma da ni­je­su škr­ta­ri­li, već su sa do­bro pro­u­če­nom stra­te­gi­jom i ma­te­ma­ti­kom, vje­ro­vat­no na­u­če­ni, do­šli da tr­gu­ju kao u dis­kon­tu. Ima­ju­ći u vi­du da se pro­da­je luč­ka dje­lat­nost u vri­jed­no­sti 30 od­sto dr­žav­nih ak­ci­ja, bi­lo je oče­ki­va­no da se od­no­si na cje­lo­kup­nost Lu­ke i da se po­ja­ve u ra­du i ge­ne­ral­ni te­re­ti, is­kr­caj/ukr­caj bro­do­va, jer bi na taj na­čin po­ka­za­li sna­gu i ozbilj­nost za Lu­ku i nje­no una­pre­đe­nje. Me­đu­tim, nji­hov in­te­res je oba­la Vo­lu­ji­ca (du­ži­ne oba­le 550 me­ta­ra), sa skla­di­šnim pro­sto­rom, si­lo­som za ži­ta­ri­ce i cje­lo­kup­na me­ha­ni­za­ci­ja za ob­ra­du te­re­ta. Ne­re­al­na je pri­ča o pre­to­va­ru mi­li­on to­na ži­ta­ri­ca ko­je bi pre­to­va­ra­li pre­ko po­sto­je­ćeg si­lo­sa, ko­ji je ka­pa­ci­te­ta 30.000 to­na, a osta­le ko­li­či­ne bi skla­di­šti­li u Nik­ši­ću i na­knad­no do­vo­zi­li na uto­var pa­na­maks bro­do­va sa po­sto­je­ćim pre­to­var­nim tor­njem. Oči­gled­no je da ni­je­su sa­gle­da­li mo­guć­nost uto­va­ra ni­ške di­za­li­ce, pre­to­var­nog tor­nja, jer bi od­mah pri­mi­je­ti­li te­le­skop i sa­mu vi­si­nu gra­ne, te da se sa­mo mo­gu ob­ra­đi­va­ti bro­do­vi ma­njeg ka­pa­ci­te­ta, od ko­jih je naj­ve­ći ra­đen u po­sled­njih 10 go­di­na, sa ukup­nom to­na­žom 20.359.356 to­na iz 2013. go­di­ne, što zna­či da se ko­rek­ci­jom te­le­sko­pa na di­za­li­ci „vje­ro­vat­no” mo­gu ob­ra­đi­va­ti bro­do­vi do 30.000 to­na, ko­li­ko je i ka­pa­ci­tet sa­mog si­lo­sa – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju ko­je je pot­pi­sao pred­sjed­nik sin­di­ka­ta Vla­di­mir Ob­ra­do­vić.
On je pod­sje­tio da je lu­ka na­kon raz­dva­ja­nja na Ge­ne­ral­ne te­re­te i kon­tej­ner­ski ter­mi­nal i Lu­ku Bar već ta­da osu­đe­na na pro­past.
– Ge­ne­ral­ni te­re­ti ta­da su ima­li 85 od­sto bru­to za­ra­de za­jed­nič­ke lu­ke. Kao no­si­lac pra­va, Lu­ka Bar pre­u­ze­la je sva du­go­va­nja i po­tra­ži­va­nja ko­ja u tom pe­ri­o­du ni­je mo­gla da na­pla­ti, kao ni da­nas. Dr­ža­va je pro­da­la DOO Po­mor­ske po­slo­ve za 2,1 mi­li­on eura, ko­ji su bi­li u vla­sni­štvu Lu­ke Bar i do­bi­je­na sred­stva da­li tur­skoj kom­pa­ni­ji za rje­ša­va­nje so­ci­jal­nog pro­gra­ma. Ne­vje­ro­vat­no je, ali isti­ni­to da ta­ko eko­nom­ski zdra­vu cje­li­nu otu­đu­je­mo, a sred­stva od nje se ula­žu za ne­či­je dru­ge in­te­re­se, a ne u sop­stve­nu fir­mu, od­no­sno Lu­ku – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.
D.S.


Ku­pi­li bi fir­mu, da su mo­gli

Rad­ni­ci Lu­ke, ka­ko je na­veo Ob­ra­do­vić, ni­je­su ima­li pri­li­ku da ku­pe svo­ju fir­mu, jer bi u su­prot­nom to i ura­di­li.
– Pi­ta­mo se, ako se pro­da oba­la Vo­lu­ji­ca sa si­lo­sem, ko­li­ko će rad­ni­ka bi­ti upo­sle­no i šta će bi­ti sa pre­o­sta­lim di­je­lom Lu­ke i fi­nan­si­ra­njem osta­log di­je­la rad­ni­ka? Ho­će li bi­ti još ne­ke pro­da­je slič­nim in­ve­sti­to­ri­ma, ko­je bi se na ču­dan na­čin iz­vu­kli iz še­ši­ra ne­ke agen­ci­je – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"