Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija SKUPŠTINU AKCIONARA ODLAŽU OD PROŠLE GODINE
Rudnik uglja Politika koči funkcionisanje Rudnika uglja Dok se čeka izbor novog borda direktora, u Rudniku uglja se odlaže donošenje odluka o nabavci rudničke mehanizacije, smanjenju troškova rada, ali i o plaćanju milionskih dugova prema državi
Dan - novi portal
Dok se če­ka po­li­tič­ki do­go­vor oko sa­sta­vlja­nja Vla­de, ali i od­lu­ka bu­du­će Vla­de oko sa­sta­va no­vog bor­da di­rek­to­ra Rud­ni­ka uglja, skup­šti­na ak­ci­o­na­ra ove kom­pa­ni­je od­la­že se u ne­do­gled, a sa­mim tim i broj­ne va­žne od­lu­ke ve­za­no za pro­iz­vod­nju uglja.
U plje­valj­skom Rud­ni­ku uglja ni­ko vi­še sa si­gur­no­šću ne mo­že re­ći ka­da će bi­ti odr­ža­na skup­šti­na ak­ci­o­na­ra. Na­kon naj­no­vi­jeg od­la­ga­nja 25. po re­du re­dov­ne sjed­ni­ce, ko­ja je bi­la za­ka­za­na za 14. no­vem­bar, ni­je po­zna­to ka­da će ko­nač­no bi­ti odr­ža­na skup­šti­na ko­ja se od­la­že od pro­šle go­di­ne.
Čla­no­vi bor­da di­rek­to­ra iza­bra­ni u av­gu­stu 2014. na jed­no­go­di­šnji man­dat, još uvi­jek oba­vlja­ju funk­ci­je. Bord di­rek­to­ra Rud­ni­ka uglja, na­kon naj­no­vi­jeg od­la­ga­nja ter­mi­na odr­ža­va­nja sjed­ni­ce, tre­ba da do­ne­se no­vu od­lu­ku o ter­mi­nu odr­ža­va­nja skup­šti­ne, na­kon če­ga će bi­ti oba­vi­je­šte­ni i ak­ci­o­na­ri.
S dru­ge stra­ne, na dnev­nom re­du je tač­ka ko­ja se od­no­si na iz­bor čla­no­va bor­da. Sa­da­šnji bord, na či­jem se če­lu na­la­zi Vla­dan Du­blje­vić, tre­ba­lo je da se na­đe na pro­vje­ri još pro­šle go­di­ne u av­gu­stu. Me­đu­tim, usli­je­di­lo je od­la­ga­nje skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra jer je upra­vo u tom pe­ri­o­du do­šlo do ne­sla­ga­nja u Vla­di iz­me­đu SDP-a i DPS-a, na­kon če­ga je usli­je­dio i ras­kol u SDP-u, a član bor­da Mu­nir Re­džo­vić oti­šao je u So­ci­jal­de­mo­kra­te.
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma „Da­na”, osim So­ci­jal­de­mo­kra­ta i Bo­šnjač­ka stran­ka tra­ži mje­sto u bor­du di­rek­to­ra.
U po­sto­je­ćim okol­no­sti­ma, čla­no­vi bor­da di­rek­to­ra, ko­ji­ma je is­te­kao man­dat još pri­je go­di­nu i po, oba­vlja­ju funk­ci­je do iz­bo­ra no­vog sa­sta­va. Ta­ko su Du­blje­vić, Zo­ran Go­spić i Re­džo­vić, ko­ji za­stu­pa­ju dr­žav­ni ka­pi­tal, ali i nji­ho­ve ko­le­ge iz ita­li­jan­ske kom­pa­ni­je A2A, kao i za­stup­nik ka­pi­ta­la pre­mi­je­ro­vog bra­ta Aca Đu­ka­no­vi­ća, na po­lo­vi­ni tre­ćeg man­da­ta, iako ni za dru­gi man­dat ni­je­su do­bi­li sa­gla­snost skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra.
Od­la­ga­nje skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra u do­broj mje­ri ko­či funk­ci­o­ni­sa­nje Rud­ni­ka uglja, jer se osim iz­bo­ra čla­no­va bor­da di­rek­to­ra ne rje­ša­va­ju ni osta­la pi­ta­nja za ko­ja je pred­vi­đe­no da bu­du raz­ma­tra­na na skup­šti­ni ak­ci­o­na­ra, a od­no­se se na usva­ja­nje fi­nan­sij­skih iz­vje­šta­ja, ali i na od­lu­ke o na­bav­ci po­treb­ne ru­dar­ske me­ha­ni­za­ci­je. Ak­ci­o­na­re če­ka­ju i od­lu­ke o sma­nje­nju tro­ško­va ra­da i od­lu­ke ko­je se od­no­se na rje­še­nje pi­ta­nja u ve­zi sa 15 mi­li­o­na eura du­ga pre­ma dr­ža­vi za po­re­ze i do­pri­no­se.
Ita­li­jan­ska kom­pa­ni­ja A2A vla­snik je oko 39 od­sto ak­ci­ja, dr­ža­va Cr­na Go­ra 31 od­sto, dok je u vla­sni­štvu Aca Đu­ka­no­vi­ća 11 od­sto ka­pi­ta­la.
B. Je.


Ko­va­če­vić umje­sto Du­blje­vi­ća

U plje­valj­skom Rud­ni­ku uglja spe­ku­li­še se da će uko­li­ko Vla­du for­mi­ra DPS sa ma­njin­skim stran­ka­ma, u no­vom bor­du di­rek­to­ra is­pred dr­žav­nog ka­pi­ta­la na­ći pred­stav­ni­ci DPS-a, So­ci­jal­de­mo­kra­ta i Bo­šnjač­ke stran­ke. Pre­ma tvrd­nja­ma do­bro upu­će­nog iz­vo­ra, u tom slu­ča­ju Du­blje­vi­ća bi za­mi­je­nio šef ka­bi­ne­ta pre­mi­je­ra Raj­ko Ko­va­če­vić, ko­ji je pri­je de­set go­di­na bio član bor­da.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"