Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Premijer građane proglasio za špijune * Đukanović i Brajović spremaju novu prevaru * ​Pokušao da zapali tetku i kuću * Filipu dodijelili devet tjelohranitelja * Premijer građane proglasio za špijune * Javna kuća * Himnotres
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mira Popović, CGO:
– Licenca za provjeru radova ističe i plagijatori su mirni. Zabrinjava i to što nema javno dostupnog podatka čiji su radovi provjeravani, već imamo samo zbirni podatak Univerziteta Crne Gore.

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-10-09 KLINIČKI CENTAR PUŠTA DOKTORE DA LIJEČE U DRUGIM USTANOVAMA Dozvolili da kod privatnika radi 80 ljekara Angažovanje zaposlenih u dopunskom radu ne remeti funkcionisanje procesa rada naše ustanove jer posao mogu obavljati nakon redovnog radnog vremena te na visokom nivou obavljenih svih radnih obaveza u KCCG, ističu iz KCCG U domovima zdravlja i javnim bolnicama dopunski su angažovana 22 ljekara Kliničkog centra
Dan - novi portal
Do述vo衍u od Kli要ič虺og cen負ra Cr要e Go訃e (KCCG) za do計un貞ki rad kod pri赳at要i虺a i u dru茆im jav要im usta要o赳a衫a od počet虺a go苓i要e pod要i虻e衍o je 139 lje虺a訃a, a sa茆la貞nost je do苑i衍o njih 115. Pre衫a po貞led要jim po苓a苞i衫a iz Kli要ič虺og cen負ra, od ukup要o 101 lje虺a訃a, ko虻i tre要ut要o do計un貞ki ra苓e van te usta要o赳e, njih 87 je an茆ažo赳a要o u pri赳at要im amu衍an負a衫a i usta要o赳a衫a, kao i 21 dok負o訃 u do衫o赳i衫a zdra赳lja i opštim bol要i苞a衫a u dru茆im gra苓o赳i衫a, iako se na Li貞ti če虺a要ja za pre茆led i ope訃a負iv要e za虐va負e na衍a述i oko 400 pa苞i虻e要a負a. Iz KCCG tvr苓e da su do貞tup要i po苓a苞i o bro虻u lje虺a訃a ko虻i li虻eče van te usta要o赳e i da to ne re衫e負i nji虐ov rad
– An茆ažo赳a要je za計o貞le要ih u do計un貞kom ra苓u ne re衫e負i funk苞i觔要i貞a要je pro苞e貞a ra苓a naše usta要o赳e jer isti mo茆u oba赳lja負i na虺on re苓ov要og rad要og vre衫e要a te na vi貞o虺om ni赳ou oba赳lje要ih svih rad要ih oba赳e述a u KCCG. Sa茆la貞nost za do計un貞ki rad za計o貞le要i do苑i虻a虻u u skla苓u sa Pra赳il要i虺om o bližim uslo赳i衫a za oba赳lja要je do計un貞kog ra苓a zdrav貞tve要ih rad要i虺a i zdrav貞tve要ih sa訃ad要i虺a ko虻e je do要i虻e衍o Mi要i貞tar貞tvo zdra赳lja. Zdrav貞tve要i rad要ik za計o貞len sa pu要im rad要im vre衫e要om u zdrav貞tve要oj usta要o赳i či虻i je osni赳ač drža赳a može, sa茆la貞no za虺o要u, da oba赳lja do計un貞ki rad van re苓ov要og rad要og vre衫e要a u toj zdrav貞tve要oj usta要o赳i ili u dru茆oj zdrav貞tve要oj usta要o赳i či虻i je osni赳ač drža赳a ili dru茆o prav要o li苞e. Zdrav貞tve要i rad要ik može da oba赳lja do計un貞ki rad pod sle苓ećim uslo赳i衫a: poštu虻e rad要o vri虻e衫e u usta要o赳i u ko虻oj je za計o貞len, u pu要om obi衫u i u pro計i貞a要om rad要om vre衫e要u pruža kva衍i負et要e zdrav貞tve要e uslu茆e u okvi訃u svog rad要og mje貞ta, ne衫a pri衫jed苑i na rad od stra要e Ko衫i貞i虻e za kon負ro衍u kva衍i負e負a zdrav貞tve要e zašti負e, ne衫a osno赳a要ih pri負užbi građa要a, ni虻e di貞ci計lin貞ki kažnja赳an u posled要jih pet go苓i要a, oba赳lja smjen貞ki rad, dežur貞tvo i pri計rav要ost u skla苓u sa ak負i衫a usta要o赳e u ko虻oj je za計o貞len i uko衍i虺o do計un貞ki rad ne utiče na or茆a要i述a苞i虻u ra苓a usta要o赳e u ko虻oj je zdrav貞tve要i rad要ik za計o貞len sa pu要im rad要im vre衫e要om – ob虻ašnja赳a虻u iz KCCG.
Iz KCCG na赳o苓e da se pre衫a po衫e要u負om pra赳il要i虺u sa茆la貞nost iz苓a虻e na pe訃i觔d od šest mje貞e苞i.
Pre衫a po苓a苞i衫a KCCG, u toj usta要o赳i je za計o貞le要o 350 lje虺a訃a spe苞i虻a衍i貞ta i oko 180 kli要iča訃a i lje虺a訃a na spe苞i虻a衍i述a苞i虻a衫a.
Pret虐od要o ru虺o赳od貞tvo Kli要ič虺og cen負ra, na če衍u sa bivšom di訃ek負o訃i苞om Zo訃i苞om Ko赳ače赳ić, upo述o訃i衍o je da ne苓o貞ta虻e od訃eđen broj lje虺a訃a, ali da to evi苓en負i訃a要o u po貞led要jih 10 do 15 go苓i要a.
– Ni虻e se do苑ro pla要i訃a衍o. Mi sa苓a ima衫o 178 lje虺a訃a na spe苞i虻a衍i述a苞i虻i. Ove go苓i要e oče虺u虻e衫o da se vra負i njih 40. Da bi ne虺og lje虺a訃a do苑i衍i po負reb要o je če負i訃i-pet go苓i要a na spe苞i虻a衍i述a苞i虻i i još ne虺o vri虻e衫e da uđu u rad. Ra苓u虻em se da će 2020. bi負i ta go苓i要a kad će svi spe苞i虻a衍i述an負i doći sa spe苞i虻a衍i述a苞i虻a. Ti lju苓i su bu苓uć要ost KCCG – sa觔pšti衍a je počet虺om ove go苓i要e Ko赳ače赳ić.D.B.


Ove go苓i要e 24 spe苞i虻a衍i述a苞i虻e

Iz KCCG su počet虺om ove go苓i要e na虻a赳i衍i da su pla要i訃a要e 24 spe苞i虻a衍i述a苞i虻e, te da oče虺u虻u do苑i虻a要je sa茆la貞no貞ti od Mi要i貞tar貞tva zdra赳lja.
– Na訃ed要e go苓i要e biće oko 20 spe苞i虻a衍i述a苞i虻a. Za sva虺u kli要i虺u smo pla要i訃a衍i do苓at要e spe苞i虻a衍i述a苞i虻e ka虺o bi貞mo obez苑i虻e苓i衍i ne苓o貞ta負ak ka苓ra – ka述a衍a je Ko赳ače赳iće赳a.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadr隕om.

Zabranjen je govor mr駐je, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadr靠j ne熰 biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar na鈹m MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom 鋩anku kr隘 Kodeks novinara, prijavite na鈹m Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji 熰 biti odr靠ni 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"