Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-05-11 POČELO SUĐENJE JORDANU DRINJKU IZ KOTORA
Sudiji psovao majku
Dan - novi portal
U her­ceg­novn­skom Osnov­nom su­du ju­če je po­če­lo su­đe­nje Jordanu Dri­nj­ku, op­tu­že­nom za na­pad na su­di­ju Osnov­nog su­da u Ko­to­ru Velj­ka Bu­la­to­vi­ća. Su­di­ja ko­tor­skog sud je 9. no­vem­bra 2016.go­di­ne pod­nio kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Dri­nj­ka zbog na­pa­da na slu­žbe­no li­ce u to­ku vr­še­nja slu­žbe­ne du­žno­sti, ko­je je, ka­ko je na­veo, eska­li­ra­lo gru­bim psov­ka­ma i vri­je­đa­njem po na­ci­o­nal­noj osno­vi, ali i ome­ta­nja ra­da sud­skih vje­šta­ka.
Dri­njak je na ju­če­ra­šnjem glav­nom pre­tre­su pri­znao da je pso­vao Bu­la­to­vi­ća, ali je ne­gi­rao da ga je vri­je­đao po na­ci­o­nal­noj osno­vi.
Bu­la­to­vić je ka­zao da je spor­nog da­na u 8.15 do­šao u ku­ći An­đe­li­je Bo­ško­vić u Pr­ča­nju ra­di uvi­đa­ja. Ka­ko je na­veo, Dri­njak, ko­ji ni­je stran­ka u po­stup­ku, ni­ti ima ve­ze sa stran­ka­ma u po­stup­ku, do­šao je u tu ku­ću oko 8.30.
– Ka­da mi je skre­nu­ta pa­žnja da Dri­njak ome­ta sud­ske vje­šta­ke u ra­du, iza­šao sam iz ku­će i mir­no ga upo­zo­rio da se uda­lji. On mi je ta­da opso­vao maj­ku „srp­sku, čet­nič­ku”, psu­ju­ći i ono­ga ko me je „do­veo od­o­zgo”, uz iz­ri­ca­nje pri­jet­nje „ubi­ću te, na­fu­ka­ću te no­ga”. Vri­je­đao je i Bran­ka Vuč­ko­vi­ća. Osje­tio sam strah i ugro­že­nost po svoj ži­vot, a bu­du­ći da je dr­žao ru­ku u dže­pu, pret­po­sta­vio sam da kod se­be ima ne­ko oruž­je ili dru­go sred­stvo za na­pad. Zbog to­ga je in­ten­zi­tet stra­ha kod me­ne bio ve­li­ki – re­kao je Bu­la­to­vić.
On je po­tom is­pri­čao da je oko mje­sec da­na na­kon tog do­ga­đa­ja u nje­go­vu kan­ce­la­ri­ju u Osnov­nom su­du u Ko­to­ru do­šao advo­kat Bo­ško Gr­gu­re­vić i pred­sta­vio mu se kao Dri­nja­kov bra­ni­lac.
– Sa­op­štio sam mu da se pri­dru­žu­jem kri­vič­nom go­nje­nju okri­vlje­nog i da is­po­sta­vljam imo­vin­sko­prav­ni za­htjev na iz­nos od 10.000 eura, ko­ji ću upla­ti­ti u hu­ma­ni­tar­ne svr­he, od­no­sno Dje­či­jem do­mu Mla­dost u Bi­je­loj – ka­zao je Bu­la­to­vić.
Dri­njak je ka­zao da se ne osje­ća kri­vim i da ne pri­zna­je da je uči­nio kri­vič­no dje­lo.
– Ni­je tač­no da sam kri­tič­nom pri­li­kom ošte­će­nom upu­tio psov­ke i pri­jet­nje na na­ci­o­nal­noj osno­vi, ni­ti sam tom pri­li­kom dr­žao ru­ku u dže­pu pan­ta­lo­na. Ošte­će­nom je­sam pso­vao oca i maj­ku i ono­ga ko ga je tu do­veo. Ja sam ina­če srp­ske na­ci­o­nal­no­sti i nikad mi ne bi pa­lo na um da ne­kom psu­jem srp­sku maj­ku. Ni­je tač­no da sam pri­je­tio da ću ga na­pa­sti, ubi­ti ili slič­no – tvr­di Dri­njak.
Svje­dok Si­ni­ša Vuj­ko­vić is­pri­čao je da se u kri­tič­nom mo­men­tu na­la­zio u auto­mo­bo­li­lu ko­ji bio uda­ljen 15 do 20 m od Bu­la­to­vi­ća, Dri­njka i još jed­nog li­ca ko­je se na­la­zi­lo po­red njih.
– Ka­da sam za­čuo vi­ku, iza­šao sam iz vo­zi­la i na­slo­nio se na nje­ga. Pri­mi­je­tio sam da is­pred jed­ne ku­će sto­je su­di­ja Velj­ko Bu­la­to­vić, Jo­rdan Dri­njak i još jed­no li­ce. Tom pri­li­kom je Dri­njak pso­vao su­di­ju Bu­la­to­vi­ća – ka­zao je Vuj­ko­vić i na­veo psov­ke ko­je je su­di­ji upu­tio osum­nji­če­ni.
On je do­dao da ni­je čuo da je Dri­njak su­di­ji Bu­la­to­vi­ću pri­je­tio da će ubi­ti, ni­ti da mu je pso­vao maj­ku čet­nič­ku i srp­sku.
Su­di­ja An­dri­ja Ma­ro­je­vić za­ka­zao je na­red­no ro­či­šte za 13. jun.K.M.


Ne­će do­la­zi­ti na pre­tre­se

Su­di­ja Bu­la­to­vić je na kra­ju ju­če­ra­šnjeg pre­tre­sa po­ru­čio da će u da­ljem to­ku po­stup­ka an­ga­žo­va­ti pu­no­moć­ni­ke Anu Ko­la­re­vić i Mi­ro­sla­va Adži­ća. On je na­ja­vio da vi­še ne­će pri­su­stvo­va­ti pre­tre­si­ma zbog pri­ro­de po­sla ko­jim se ba­vi.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"