Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ZAVRŠENO SUĐENJE ZORANU BOŠKOVIĆU ZA UČEŠĆE U UBISTVU U NJEMAČKOJ Presuda 19. maja
Dan - novi portal
Su­di­ja pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da Bi­lja­na Usko­ko­vić okon­ča­la je su­đe­nje Zo­ra­nu L. Bo­ško­vi­ću, ko­ji je, pre­ma op­tu­žni­ci, po­mo­gao Sa­ši Du­ki­ću da u ja­nu­a­ru 2004. ubi­je nje­mač­kog dr­ža­vlja­ni­na Hel­mu­ta Mi­ko­la­e­ka, zbog su­ko­ba oko pro­sti­tu­ke u Kar­lsru­eu. Pre­su­da će bi­ti ob­ja­vlje­na 19. ma­ja. Za­stup­nik op­tu­žbe Li­di­ja Vuk­če­vić osta­la je pri op­tu­žni­ci sma­tra­ju­ći da je i u ovom pred­me­tu do­ka­za­no da je iz­vr­šio kri­vič­na dje­la ko­ja su mu op­tu­žni­com sta­vlje­na na te­ret.
– Osim do­ka­za ko­ji su spro­ve­de­ni i u ovom i u pret­hod­nom po­stup­ku, u svoj­stvu svje­do­ka su sa­slu­ša­ni bra­ća Je­lić i Sa­ša Du­kić ko­ji su u bit­nom na­ve­li da ni oni ni op­tu­že­ni Bo­ško­vić ni­je­su uče­stvo­va­li u pred­met­nim do­ga­đa­ji­ma – pod­sje­ti­la je Vuk­če­vi­će­va.
Tu­ži­lac sma­tra da su nji­ho­vi is­ka­zi usmje­re­ni da po­mog­nu op­tu­že­nom Bo­ško­vi­ću da iz­bjeg­ne kri­vi­cu. Bra­ni­o­ci okri­vlje­nog, advo­ka­ti Mar­ko Ra­do­vić i Va­so Be­ča­no­vić ni­je­su se slo­ži­li sa te­zom tu­ži­o­ca, jer sma­tra­ju da su svje­do­ci na ko­je se po­zi­va za­stup­nik op­tu­žbe već pra­vo­sna­žno osu­đe­ni, ta­ko da su htje­li i ima­li na­mje­ru da po­mog­nu Bo­ško­vi­ću nji­ho­vi bi is­ka­zi bi­li mno­go de­talj­ni­ji i sve­o­bu­hvat­ni­ji. Na­pro­tiv, pojasnili su, od­bra­na nji­ho­vog bra­nje­ni­ka, upra­vo je po­tvr­đe­na nji­ho­vim is­ka­zi­ma i ko­re­spon­di­ra sa spi­si­ma pred­me­ta. Advo­ka­ti su pred­lo­ži­li oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du, da se sta­vi van sna­ge pret­hod­na pre­su­da od de­set go­di­na za­tvo­ra, ko­ja je pre­stro­go od­mje­re­na, i da se nji­ho­vom bra­nje­ni­ku uki­ne pri­tvor. Advo­kat Ra­do­vić na­veo­ je da okri­vlje­ni Bo­ško­vić ni­je spo­rio da je to­kom bo­rav­ka u Nje­mač­koj do­la­zio u kon­takt sa ne­kom na­pra­vom – cr­nom ku­ti­jom, u či­jem sa­sta­vlja­nju je po­mo­gao To­mi­ci Ći­ro­vi­ću i Dra­gu­ti­nu Je­li­ću, ne zna­ju­ći o če­mu se ra­di i za šta je to na­mi­je­nje­no.
– Okri­vlje­ni je u po­no­vlje­nom po­stup­ku ob­ja­snio oda­kle po­ti­če nje­gov DNK na eks­plo­ziv­noj na­pra­vi ko­ja je po­sta­vlje­na is­pod vo­zi­la Mi­ko­la­e­ka Hel­mu­ta, za šta je on tek sa­znao ka­da je pro­tiv nje­ga po­kre­nut kri­vič­ni po­stu­pak u Cr­noj Go­ri. Ključ­no pi­ta­nje u ve­zi sa ulo­gom Zo­ra­na Bo­ško­vi­ća oko eks­plo­ziv­ne na­pra­ve, je­ste pi­ta­nje za­što on ni­je uče­stvo­vao u sa­mom po­sta­vlja­nju bom­be, ako je za­i­sta bio upu­ćen u to če­mu slu­ži ta na­pra­va i ko­me je na­mi­je­nje­na. Od­go­vor na ovo pi­ta­nje je vr­lo jed­no­sta­van i po­tvr­đu­je od­bra­nu Zo­ra­na Bo­ško­vi­ća – ka­zao je Ra­do­vić.
Po mi­šlje­nju od­bra­ne, je­di­ni lo­gi­čan i pri­hva­tljiv raz­log za­što Bo­ško­vić ni­je uče­stvo­vao u po­sta­vlja­nju bom­be bio je taj što on ni­je bio uklju­čen u po­ku­šaj ubi­stva Mi­ko­la­e­ka Hel­mu­ta i što ni­je znao šta se pla­ni­ra sa tom na­pra­vom. VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"