Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šaranović izbjegao naručenu likvidaciju * Bošnjaci blokirali Njegoša * SNP rizikuje sve * Licima sa potjernice otpisivali kredite * Šaranović izbjegao naručenu likvidaciju * Svaka riba smrdi od glave * Luckasta noć
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 29-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Sead Čirgić, direktor Fonda za zdravstvo:
- Biće nestašica zbog odluka Vlade.

Vic Dana :)

Kartale se dvije budale te jedan spusti karte i kaže:
- Šah-Mat, a na to će ovaj drugi:
- Uzmi karte budalo, ne igramo domine.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana ISTRAGA NAKON JUČERAŠNJEG POKUŠAJA ATENTATA U BUDVI
Šaranović Šaranović izbjegao naručenu likvidaciju Šaranović je na saslušanju kod tužioca kazao da zna ko je naručio njegovo ubistvo, koje je trebalo da se desi u Budvi, ali nije želio da saopšti ime nalogodavca
Dan - novi portal
Bi­zni­smen Slo­bo­dan Ša­ra­no­vić, osum­nji­če­ni da je na­ru­čio i or­ga­ni­zo­vao ubi­stvo Ni­ko­le Bo­jo­vi­ća u Be­o­gra­du, pri­ja­vio je ju­če tu­ži­la­štvu i po­li­ci­ji da je nje­mu ne­po­zna­ti mla­dić pla­ni­rao da ga ubi­je, ali je u po­sled­njem mo­men­tu od­u­stao od te na­mje­re. On je in­spek­to­ri­ma bu­dvan­ske po­li­ci­je is­pri­čao da mu je na uli­ci pri­šao mla­dić i upe­rio pi­štolj u nje­ga. Po tvrd­nja­ma Ša­ra­no­vi­ća, mla­dić mu je ka­zao ka­ko ima za­da­tak da ga ubi­je, ali da je od­u­stao od to­ga. Po­tom mu je pre­dao pi­štolj i mo­bil­ni te­le­fon. Ša­ra­no­vić je oruž­je i te­le­fon pre­dao po­li­cij­skim in­spek­to­ri­ma, sa­zna­je „Dan”.
Iz Cen­tra bez­bjed­no­sti Bu­dva, na­kon što je od nje­ga uze­ta iz­ja­va, Ša­ra­no­vić je upu­ćen u Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci, gdje je sa­slu­šan u pri­su­stvu advo­ka­ta Zo­ra­na Pi­pe­ro­vi­ća i nad­le­žnog tu­ži­o­ca. To­kom is­pi­ti­va­nja tvr­dio je da mla­di­ća ko­ji mu je pri­šao ne po­zna­je, ali da zna ko ga je po­slao. On, me­đu­tim, ni­je že­lio da ot­kri­je tu­ži­o­cu ko ga je po­slao, sa­op­štiv­ši da će to ri­je­ši­ti sam.
Mo­tiv pri­ja­ve mu je, ka­ko je is­pri­čao, sum­nja da su oruž­je i mo­bil­ni te­le­fon ko­je mu je mla­dić pre­dao even­tu­al­no bi­li pred­met iz­vr­še­nja ne­kog kri­vič­nog dje­la ko­je bi mo­gli nje­mu na­pa­ko­va­ti. Ša­ra­no­vić ni­je tra­žio po­li­cij­sku za­šti­tu.
Advo­kat Pi­pe­ro­vić je u iz­ja­vi za „Dan” po­tvr­dio da je Ša­ra­no­vić ovaj slu­čaj pri­ja­vio po­li­ci­ji. Na pi­ta­nje da li mu je Ša­ra­no­vić sa­op­štio ime čo­vje­ka ko­ji je na­ru­čio ubi­stvo i po­slao mla­di­ća da ga li­kvi­di­ra, Pi­pe­ro­vić je ka­zao da ne­ma tu in­for­ma­ci­ju.
– Ša­ra­no­vić ni tu­ži­o­cu ni me­ni ni­je sa­op­štio ime tog čo­vje­ka, a ja ni­je­sam po­ka­zi­vao po­seb­no in­te­re­so­va­nje da mi to sa­op­šti – ka­zao je Pi­pe­ro­vić.
On je do­dao da ne že­li da pri­ča o dru­gim de­ta­lji­ma u ve­zi sa ovim do­ga­đa­jem. Slo­bo­dan Ša­ra­no­vić osta­će na slo­bo­di na­kon što je Ape­la­ci­o­ni sud kao neo­sno­va­ne od­bio žal­be tu­ži­la­štva na ova­kvu od­lu­ku.
Ša­ra­no­vi­ću je ne­dav­no uki­nut pri­tvor. U obra­zlo­že­nju Ape­la­ci­o­nog su­da na­vo­di se da je po nji­ho­vom mi­šlje­nju, a na­su­prot na­vo­di­ma žal­be, pr­vo­ste­pe­ni sud pra­vil­no utvr­dio či­nje­nič­no sta­nje. Pr­vo­ste­pe­ni sud je pra­vil­no po­stu­pio ka­da je uki­nuo pri­tvor okri­vlje­nima, pri če­mu je za svo­ju od­lu­ku dao ja­sne i od­re­đe­ne raz­lo­ge.
– S pra­vom je za­klju­čio da da­lje pro­du­že­nje pri­tvo­ra okri­vlje­nim po­sma­tra­no kroz na­če­lo sra­zmjer­no­sti, te sa aspek­ta pra­va na su­đe­nje u ra­zum­nom ro­ku, shod­no Evrop­skoj kon­ven­ci­ji za za­šti­tu ljud­skih pra­va i osnov­nih slo­bo­da, ne bi bi­lo oprav­da­no. Sto­ga su i na­vo­di žal­be dr­žav­nog tu­ži­o­ca, ko­ji idu u prav­cu tvrd­nje da okri­vlje­ni­ma u kon­kret­nom slu­ča­ju tre­ba pro­du­ži­ti pri­tvor, neo­sno­va­ni – pi­še u obra­zlo­že­nju.
Ša­ra­no­vić je pro­veo sko­ro tri go­di­ne u pri­tvo­ru, zbog sum­nje da je na­ru­čio i or­ga­ni­zo­vao ubi­stvo Bo­jo­vi­ća i Mi­lo­ša Vi­da­ko­vi­ća u Bu­dvi. Od­lu­ku o uki­da­nju pri­tvo­ra do­ni­je­lo je van­ra­sprav­no kri­vič­no vi­je­će Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci na­kon kon­tro­le ovog pri­tvor­skog pred­me­ta.
Vi­ši sud je pri­je de­se­tak da­na op­tu­žni­cu pro­tiv Ša­ra­no­vi­ća i Ko­ljen­ši­ća po tre­ći put vra­tio Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu na do­ra­du. Od­lu­ka je usli­je­di­la na­kon što je sre­di­nom ok­to­bra u pod­go­rič­kom Vi­šem su­du za­vr­še­na pro­ce­du­ra ocje­nji­va­nja do­ka­za ko­je je cr­no­gor­sko tu­ži­la­štvo po­nu­di­lo pro­tiv Ša­ra­no­vi­ća i Ko­ljen­ši­ća.
M.V.Rak­če­vić


Su­đe­nje u od­su­stvu

Be­o­grad­ski sud je u me­đu­vre­me­nu do­nio od­lu­ku da se dr­ža­vlja­ni­ma Cr­ne Go­re Slo­bo­da­nu Ša­ra­no­vi­ću i Rat­ku Ko­ljen­ši­ću, ko­ji­ma se su­di kod nas, su­di u od­su­stvu. Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce ko­ja je pro­či­ta­na pre­kju­če u be­o­grad­skom su­du, kri­mi­nal­na gru­pa ko­ju su or­ga­ni­zo­va­li Ša­ra­no­vić i De­li­ba­šić pla­ni­ra­la je da ubi­je Vla­di­mi­ra Jo­va­no­vi­ća, po­zna­ti­jeg kao Vla­da Ja­pa­nac, Fi­li­pa Ko­ra­ća, Lu­ku Đu­ro­vi­ća jer su sma­tra­li da pri­pa­da kla­nu Lu­ke Bo­jo­vi­ća za ko­jeg je Ša­ra­no­vić vje­ro­vao da sto­ji iza ubi­stva nje­go­vog bra­ta Bra­ni­sla­va Ša­ra­no­vi­ća. U op­tu­žni­ci se na­vo­di da je Ša­ra­no­vić po­sli­je li­kvi­da­ci­je za ubi­stvo Bo­jo­vi­ća pla­tio 60.000 eura.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"