Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-01-13 AMERIČKA VOJSKA ULAZI U POLJSKU Pentagon razbjesnio Moskvu Ova operacija prijeti našim interesima i našoj bezbjednosti. To ima čak i veću težinu kada treća strana (Sjedinjene Države) ojačava svoje vojno prisustvo na našem pragu prema Evropi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov
Dan - novi portal
MO­SKVA - Ame­rič­ki voj­ni­ci i ten­ko­vi u če­tvr­tak su po­če­li pri­sti­za­ti u Polj­sku, u okvi­ru jed­nog od naj­ve­ćih raz­mje­šta­ja ame­rič­kih sna­ga u Evro­pi od Hlad­nog ra­ta u ko­me bi na kra­ju mo­glo bi­ti vi­še od 3.000 voj­ni­ka.
Ope­ra­ci­ja Pen­ta­go­na iza­zva­la je žu­stre re­ak­ci­je iz Ru­si­je, dok ju je Kremlj opi­sao kao „pri­jet­nju na svom pra­gu”. U mi­si­ji „Atlant­ska ri­je­še­nost” uče­stvo­va­će oklop­na bri­ga­da s vi­še od 3.000 ame­rič­kih voj­ni­ka i te­škog na­o­ru­ža­nja raz­mje­šte­nih u Polj­skoj i u obli­žnjim NA­TO part­ne­ri­ma Esto­ni­ji, La­tvi­ji, Li­tva­njii, Ru­mu­ni­ji, Bu­gar­skoj i Ma­đa­r­skoj na ro­ti­ra­ju­ćoj ba­zi. Od­la­ze­ća Oba­mi­na ad­mi­ni­stra­ci­ja na­re­di­la je taj raz­mje­štaj u 2014. go­di­ni ka­ko bi pru­ži­la po­dr­šku is­toč­nim sa­ve­zni­ci­ma na­kon ru­skih ak­ci­ja u Ukra­ji­ni.
Ope­ra­ci­ja je, me­đu­tim, po­kre­nu­ta sa­mo ne­dje­lju da­na uoči ina­u­gu­ra­ci­je no­vo­i­za­bra­nog ame­rič­kog pred­sjed­ni­ka Do­nal­da Tram­pa, ko­ji je su­ge­ri­sao da će re­pu­bli­kan­ska ad­mi­ni­stra­ci­ja na­sto­ja­ti da ubla­ži na­pe­to­sti s Ru­si­jom. Kon­ting­ent ame­rič­kih voj­ni­ka ušao je u Polj­sku pre­ko gra­nič­nog pre­la­za Ol­ši­na s Nje­mač­kom u če­tvr­tak. Te­ško na­o­ru­ža­nje, uklju­ču­ju­ći 87 ten­ko­va Abrams i vi­še od 500 oklop­nih vo­zi­la me­đu ko­ji­ma i „Hamvija” za pre­voz voj­ni­ka, usli­je­di­će za nji­ma.
„Ova ope­ra­ci­ja pri­je­ti na­šim in­te­re­si­ma i na­šoj bez­bjed­no­sti. To ima čak i ve­ću te­ži­nu ka­da tre­ća stra­na (Sje­di­nje­ne Dr­ža­ve) oja­ča­va svo­je voj­no pri­su­stvu na na­šem pra­gu pre­ma Evro­pi”, iz­ja­vio je port­pa­rol Kre­mlja Dmi­trij Pe­skov.
„Sva­ka ze­mlja mo­že ne­ga­tiv­no da gle­da na ja­ča­nje stra­nog voj­nog pri­su­stva bli­zu svo­jih gra­ni­ca. Ovo je upra­vo na­čin na ko­ji mi to vi­di­mo”, do­dao je Pe­skov. Pe­skov je is­ta­kao da ve­li­či­na voj­nog kon­tin­gen­ta ni­je bit­na i da je sve­jed­no da li ima 1.000 ili 10.000 voj­ni­ka.
„To je ja­ča­nje voj­nog pri­su­stva i ne­mam ni­šta da do­dam”, re­kao je Pe­skov. Za­mje­nik ru­skog mi­ni­stra spolj­nih po­slo­va Alek­sej Meč­kov opi­sao je raz­mje­štaj ame­rič­kih boj­ni­ka kao „fak­tor de­sta­bi­li­za­ci­je evrop­ske si­gur­no­sti”, pre­no­si AFP.3
Bri­ga­da u Za­ga­nu, na za­pa­du Polj­ske će ukup­no ima­ti 3500 voj­ni­ka, 87 ten­ko­va Abrams i vi­še od 550 tran­sport­nih oklop­nih vo­zi­la za pre­voz voj­ni­ka.
Po­bje­da Do­nal­da Tram­pa je pro­bu­di­la stra­ho­va­nja Polj­ske i bal­tič­kih ze­ma­lja da ne­će do­ći do ostva­re­nja mje­ra ja­ča­nja nad­zo­ra NA­TO, do­ne­se­nih na sa­mi­tu Sa­ve­za u ju­lu u Var­ša­vi.
RTS

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"