Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-01-13 FLEŠ
Dan - novi portal
Ogra­ni­či­ti vje­štač­ku in­te­li­gen­ci­ju
Usled ne­za­u­sta­vlji­vog ra­sta upo­tre­be ro­bo­ta u sva­ko­dnev­nom ljud­skom ži­vo­tu neo­p­hod­no je da EU usvo­ji re­gu­la­ti­ve po­put „dug­me­ta za is­klju­če­nje”, upo­zo­ri­li su ju­če po­sla­ni­ci Evrop­skog par­la­men­ta.
Po­sla­ni­ci su usvo­ji­li re­zo­lu­ci­ju u ko­joj se od Bri­se­la zah­ti­je­va od­re­đi­va­nje re­gu­la­ti­va u ve­zi sa eti­kom u obla­sti ro­bo­ti­ke. Po­sla­nik iz Luk­sem­bur­ga Me­di Del­vo pred­vo­di­la je kam­pa­nju i upo­zo­ri­la je da Evro­pa pa­siv­no po­sma­tra sve ve­ću ulo­gu ro­bo­ta, ko­ja će bi­ti još vi­še iz­ra­že­na stan­dar­di­za­ci­jom auto­mo­bi­la bez vo­za­ča. Del­vo je pred Evrop­ski par­la­ment iz­ni­je­la re­zo­lu­ci­ju ko­ja ob­u­hva­ta i po­tre­bu za us­po­sta­vlja­nje agen­ci­je EU spe­ci­ja­li­zo­va­ne za rje­ša­va­nje pi­ta­nja iz obla­sti vje­štač­ke in­te­li­gen­ci­je.
– U sve vi­še obla­sti sva­ko­dnev­nog ži­vo­ta uklju­če­ni su ro­bo­ti. Ka­ko bi se obez­bi­je­di­lo da ro­bo­ti uvi­jek bu­du u slu­žbi čo­vje­ka, neo­p­hod­no je stvo­ri­ti sna­žan evrop­ski prav­ni okvir – is­ta­kla je Del­vo.RTS

Še­sto­ro dje­ce ne­sta­lo u po­ža­ru
BAL­TI­MOR - Še­sto­ro dje­ce je ne­sta­lo, a nji­ho­va maj­ka i tro­je bra­će i se­sta­ra po­vri­je­đe­ni su u po­ža­ru u ku­ći na sje­ve­ro­i­sto­ku ame­rič­kog gra­da Bal­ti­mo­ra, sa­op­šti­li su va­tro­ga­sci. Oni su za­te­kli tro­sprat­nu ku­ću pot­pu­no za­hva­će­nu pla­me­nom, re­kao je port­pa­rol va­tro­ga­sa­ca Ro­man Klark. Že­na i tro­je dje­ce uspje­li su da po­bjeg­nu pri­je no što se uru­šio tre­ći sprat, dok je še­sto­ro ma­li­ša­na osta­lo u ku­ći. Va­tro­ga­sci pret­po­sta­vlja­ju da su mr­tvi, a do sa­da je na­đe­no jed­no ti­je­lo. Maj­ka i dvo­je dje­ce su u bol­ni­ci u kri­tič­nom sta­nju, dok je tre­će di­je­te pu­šte­no iz bol­ni­ce. Uzrok po­ža­ra se is­pi­tu­je.RTS

Tu­ča u tur­skom par­la­men­tu
U tur­skom par­la­men­tu je to­kom ra­spa­ve o no­vim ustav­nim ovla­šće­nji­ma pred­sjed­ni­ka iz­bi­la tu­ča. Po­sla­ni­ca Fat­ma Ka­plan iz vla­da­ju­će par­ti­je Prav­de i raz­vo­ja htje­la je da sni­mi gla­sa­nje svo­jim mo­bil­nim te­le­fo­nom. Po­sla­ni­ci­ma iz opo­zi­ci­o­ne par­ti­je to se ni­je do­pa­lo, pa su se naj­pri­je po­gu­ra­li, a za­tim i po­tu­kli. No­vim ustav­nim pro­mje­na­ma pro­ši­ru­ju se ovla­šće­nja pred­sjed­ni­ka. Ti­me će pred­sjed­nik Er­do­gan mo­ći da ime­nu­je i ra­zr­je­ša­va mi­ni­stra, bi­ra ru­ko­vod­stvo par­ti­je i da se kan­di­du­je još dva pu­ta po pet go­di­na.B92,

Iz­vu­kli 800 mi­gra­na­ta
Oko 800 mi­gra­na­ta iz­vu­če­no je iz ne­sta­bil­nih ča­ma­ca u Sre­do­zem­nom mo­ru, sa­op­šti­la je ita­li­jan­ska obal­ska stra­ža.
Li­bij­ski kri­jum­ča­ri mi­gra­na­ta po­ku­ša­va­ju da is­ko­ri­ste pe­ri­od sta­bil­nog vre­me­na i „gur­nu” što vi­še mi­gra­na­ta pre­ko mo­ra.
Bro­do­vi ita­li­jan­ske obal­ske stra­že za­jed­no sa bro­do­vi­ma hu­ma­ni­tar­nih or­ga­ni­za­ci­ja spa­si­li su lju­de iz ukup­no šest gu­me­nih plo­vi­la u ma­đu­na­rod­nim vo­da­ma bli­zu li­bij­ske oba­le.
RTRS

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"