Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika U GRADU POD ORJENOM NEMA SKUPŠTINSKE VEĆINE, SUD PONIŠTIO IZBOR GRADONAČELNIKA
Aćimović više nije gradonačelnica Herceg Novog Novi ostao bez vlasti Očekujemo da će narednog ponedjeljka sud, po drugi put, presuditi u našu korist i potvrditi da je Nikola Gojković nelegalno smijenjen sa mjesta gradonačelnika, poručili iz Građanskog saveza
Dan - novi portal
Uprav­ni sud Cr­ne Go­re ju­če je pri­hva­tio tu­žbu od­bor­ni­ka Gra­đan­skog sa­ve­za Jo­va­ne Ši­ja­čić, Špi­ra Vu­ko­vi­ća i Bla­ga Ra­da­no­vi­ća i po­ni­štio od­lu­ku SO Her­ceg No­vi od 6. av­gu­sta 2015. go­di­ne o iz­bo­ru Na­ta­še Aći­mo­vić na funk­ci­ju pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne Her­ceg No­vi. Ovu in­for­ma­ci­ju po­tvr­di­la je Sa­nja Mi­lo­vić, port­pa­rol­ stran­ke.
– Za Gra­đan­ski sa­vez od­lu­ka su­da je oče­ki­va­na tim pri­je što je sud već jed­nom pre­su­dio u na­šu ko­rist. Oče­ku­jem da će na­red­nog po­ne­djelj­ka sud, po dru­gi put, pre­su­di­ti u na­šu ko­rist ta­ko što će po­tvr­di­ti da je Ni­ko­la Nik­ša Goj­ko­vić ne­le­gal­no smi­je­njen sa mje­sta gra­do­na­čel­ni­ka. Na­kon dru­ge pre­su­de sa­zva­će­mo kon­fe­ren­ci­ju za no­vi­na­re – re­kla je Mi­lo­vi­će­va.
Ona tvr­di da je ar­gu­men­ta­ci­ja iz pre­su­de ko­jom se Aći­mo­vi­će­va pro­gla­ša­va ne­le­gal­no iza­bra­nom pred­sjed­ni­com op­šti­ne isto­vjet­na kao i u pre­su­di iz fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne.
Pre­su­dom od 9. fe­bru­a­ra 2016. go­di­ne, iz­me­đu osta­log, pred­sta­vlje­no je ka­ko tu­ži­o­ci ospo­ra­va­ju za­ko­ni­tost skup­štin­ske od­lu­ke, jer je An­dri­ja Rad­man kao pred­sjed­nik SO Her­ceg No­vi po hit­nom po­stup­ku sa­zvao sjed­ni­cu su­prot­no uslo­vi­ma i pro­pi­si­ma ko­ji to re­gu­li­šu.
– Uz pred­log za iz­bor pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Her­ceg No­vi, sem na­zna­ke da je pod­ni­jet u ime iz­bor­ne li­ste Iz­bor, ni­je pri­lo­žen ni­ti dat do­kaz da je pred­lo­že­ni kan­di­dat za­i­sta kan­di­dat te iz­bor­ne li­ste, ili bi­lo ko­je dru­ge iz­bor­ne li­ste ko­ja je na iz­bo­ri­ma ušla u Skup­šti­nu op­šti­ne sa naj­ma­nje jed­nim man­da­tom. Ovim iz­bo­rom su pre­kr­še­ne od­red­be Za­ko­na o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi, Sta­tu­ta i Po­slov­ni­ka o ra­du Skup­šti­ne op­šti­ne Her­ceg No­vi – na­vo­di se u obra­zlo­že­nju pre­su­de Uprav­nog su­da.
Po­vo­dom no­ve pre­su­de Uprav­nog su­da ju­če ni­je bi­lo mo­gu­će do­bi­ti ko­men­tar od An­dri­je Rad­ma­na, pred­sjed­ni­ka SO, jer mu je te­le­fon bio is­klju­čen, baš kao ni od Na­ta­še Aći­mo­vić, ko­ja se na­la­zi na bo­lo­va­nju. Sjed­ni­ca SO Her­ceg No­vi odr­ža­na je 26. fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne, a na dnev­nom re­du bio je po­no­van iz­bor Aći­mo­vi­će­ve za pred­sjed­ni­cu op­šti­ne, ko­ju je iz­la­skom iz sa­le boj­ko­to­va­la opo­zi­ci­ja.
Na dnev­nom re­du ta­da su bi­le dvi­je tač­ke – pred­log za auten­tič­no tu­ma­če­nje čla­na 57 Sta­tu­ta Op­šti­ne Her­ceg No­vi i Pred­log od­lu­ke o iz­bo­ru pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne kao ak­ta ko­ji se po­na­vlja pre­su­dom Uprav­nog su­da. Od­bor­ni­ci u to vri­je­me vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je DPS-Iz­bor, njih 18, za­klju­či­lo je da su pro­ce­du­ral­ne ne­pra­vil­no­sti ot­klo­nje­ne, te da Aći­mo­vi­će­va mo­že po­no­vo pre­u­ze­ti kor­mi­lo gra­da. U me­đu­vre­me­nu, Iz­bor je ras­ki­nuo sa­vez sa DPS-om i sa­da ne­ma ve­ći­ne u par­la­men­tu, a ne­ma ni pred­sjed­ni­ka op­šti­ne.
Gra­đan­ski sa­vez i Ni­ko­la Goj­ko­vić bi­će po­seb­no va­žni na idu­ćim sjed­ni­ca­ma par­la­men­ta, gdje bi, za­hva­lju­ju­ći ini­ci­ja­ti­vi Iz­bo­ra i po­dr­šci 13 od­bor­ni­ka opo­zi­ci­je, pred­stav­ni­ci gra­đa­na tre­ba­lo da se iz­ja­sne o skra­ći­va­nju man­da­ta lo­kal­nom par­la­men­tu i even­tu­al­no van­red­nim iz­bo­ri­ma u Her­ceg No­vom. Po­sto­ji i op­ci­ja da se otvo­ri mo­guć­nost da Goj­ko­vić po­sli­je sud­ske pre­su­de bu­de vra­ćen na mje­sto gra­do­na­čel­ni­ka pri­je od­lu­ke o skra­će­nju man­da­ta.
Pod­sje­ti­mo, Ni­ko­la Goj­ko­vić je u vi­še na­vra­ta na kon­fe­ren­ci­ja­ma za me­di­je po­ru­či­vao da ni­ka­da ne­će ući u ko­a­li­ci­ju sa DPS-om.
Biv­ši čla­no­vi Iz­bo­ra osno­va­li su Gra­đan­ski sa­vez 2015. go­di­ne. Na osni­vač­koj skup­šti­ni do­ni­je­ta je od­lu­ka o osni­va­nju, usvo­jen sta­tut i do­ni­je­ta od­lu­ka o pod­no­še­nju pri­ja­ve za re­gi­stra­ci­ju. For­mi­ran je i klub od­bor­ni­ka u Skup­šti­ni op­šti­ne Her­ceg No­vi od čla­no­va ko­ji su is­tu­pi­li iz Iz­bo­ra.K.M.–M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"