Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Za pet mjeseci nezakonito zaposlili 310 medicinara * Sa računa Opštine DPS-u 20.000 eura za članarine * Katnić da se umiješa ako prebace 100 miliona * Pliva ljudskim venama * U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Počast herojima na vječitoj straži
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milena Zoranović, učiteljica OŠ „Jugoslavij:
– Znam ja, ministre prosvjete, da je između hljeba i ćirilice pametnije birati hljeb, ali – JA ipak biram ćirilicu zato što sam UČITELjICA!

Vic Dana :)

Ide puž ulicom i spotakne se, pa kaže:
- Tako mi i treba kad žurim!


Izlazi policajac iz pekare i sretne drugog policajca, pa ga pita:
- Ako pogodiš koliko krofni imam u džepu, daću ti sve tri...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija PREDSJEDNIK SRBIJE TOMISLAV NIKOLIĆ POLOŽIO JE VIJENCE NA KAJMAKČALANU
Delegacija Srbije na Kajmakčalanu Počast herojima na vječitoj straži Pobjedama se ponosimo, žrtve prinijete na oltar slobode ne zaboravljamo, a sadašnjost i budućnost vidimo u prijateljstvu i saradnji i sa onim državama protiv kojih smo vojevali – nikad ne osvajajući tuđe, uvijek braneći svoje, istakao je Nikolić
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Sr­bi­je To­mi­slav Ni­ko­lić po­lo­žio je vi­jen­ce na Kaj­mak­ča­la­nu, po­ru­čiv­ši da „na stra­ži sto­je srp­ski voj­ni­ci ko­je ni­ka­da ni­smo za­bo­ra­vi­li”. Sto­ji­mo du­bo­ko na­klo­nje­ni pred sje­na­ma div-ju­na­ka, re­kao je Ni­ko­lić.
– Ova ko­ta na pla­ni­ni Ni­dže, po­pri­šte sla­ve i stra­da­nja, ni­je uspje­la da spri­je­či srp­sku voj­sku da po­seb­no mo­ti­vi­sa­na ne­za­dr­ži­vo kre­ne u pro­dor i oslo­bo­di svo­ju otadž­bi­nu – re­kao je Ni­ko­lić na obi­lje­ža­va­nju sto­go­di­šnji­ce bit­ke na Kaj­mak­ča­la­nu.
Pred­sjed­nik Sr­bi­je je na cen­tral­noj sve­ča­no­sti, u okvi­ru spo­men-kom­plek­sa na isto­i­me­nom pla­nin­skom vr­hu, po­ru­čio da od ta­da „na stra­ži sto­je srp­ski voj­ni­ci ko­je ni­ka­da ni­smo za­bo­ra­vi­li”.
Ni­ko­lić je re­kao da se da­nas iz­gra­đu­ju do­bri od­no­si sa svim ze­mlja­ma svi­je­ta i da se sa Kaj­mak­ča­la­na ša­lje po­ru­ka da je slo­bo­da na­ša traj­na te­žnja.
– Po­bje­da­ma se po­no­si­mo, žr­tve pri­ni­je­te na ol­tar slo­bo­de ne za­bo­ra­vlja­mo, a sa­da­šnjost i bu­duć­nost vi­di­mo u pri­ja­telj­stvu i sa­rad­nji i sa onim dr­ža­va­ma pro­tiv ko­jih smo vo­je­va­li – ni­kad ne osva­ja­ju­ći tu­đe, uvi­jek bra­ne­ći svo­je – is­ta­kao je Ni­ko­lić.
Ka­ko je re­kao, Sr­bi­ja se da­nas uz­di­že, na­pre­du­je i ne na­pu­šta­ju­ći svo­je slo­bo­dar­ske ide­je, gra­di do­bre od­no­se sa svim ze­mlja­ma svi­je­ta.
Do­dao je da je Kaj­mak­ča­lan već sto go­di­na sim­bol kra­ja stra­da­nja i po­čet­ka ko­nač­ne po­bje­de.
– Sto­ji­mo za­hval­ni u ime sto­ti­nu ge­ne­ra­ci­ja u Sr­bi­ji, či­je su po­sto­ja­nje na­ši pre­ci iz­bo­ri­li svo­jim ži­vo­tom. Sto­ji­mo du­bo­ko na­klo­nje­ni pred sje­na­ma div-ju­na­ka – pod­vu­kao je pred­sjed­nik.
Ni­ko­lić je pod­sje­tio da je bit­ka na Kaj­mak­ča­la­nu do­bi­la mit­sku di­men­zi­ju i da se za nju mje­se­ci­ma vo­di­la bit­ka srp­ske ko­man­de sa sa­ve­zni­ci­ma i pri­je ne­go što je i po­če­la na boj­nom po­lju.
Srp­ska voj­ska je, do­dao je, sa­ču­va­la svo­je na­ci­o­nal­no svoj­stvo, sop­stve­ni op­sta­nak kao cje­li­ne, auto­no­mi­ju i do­sto­jan­stvo.
On je is­ta­kao da je Kaj­mak­ča­lan­ska bit­ka, ko­ja se ne­dje­lja­ma od­i­gra­va­la, jed­na od naj­zna­čaj­ni­jih ko­ju je srp­ska voj­ska vo­di­la u svo­joj isto­ri­ji i jed­na od pre­sud­nih u Pr­vom svjet­skom ra­tu.
Re­kao je još i da je ta bit­ka bi­la naj­su­ro­vi­ja ofan­zi­va či­ta­vog so­lun­skog voj­nog po­ho­da i da je za­vr­še­na srp­skom po­bje­dom sa ve­o­ma vi­so­kom ci­je­nom.
Na kr­va­vom po­pri­štu, ka­ko je is­ta­kao, za 24 da­na, od 30. av­gu­sta do 23. sep­tem­bra iz­gu­bi­li smo 4.438 lju­di.
Ipak, vi­jest o sla­vi i ju­na­štvu srp­ske voj­ske pre­pla­vi­la je slo­bo­dar­ski svi­jet.
– Na­ro­či­to di­vlje­nje po­sve­će­no je pro­bo­ju Drin­ske di­vi­zi­je, ko­ji je ot­po­čeo na da­na­šnji dan pri­je sto go­di­na i za­vr­šio se ko­nač­nim po­bje­do­no­snim bor­ba­ma 30. sep­tem­bra – re­kao je Ni­ko­lić i do­dao da je ta slav­na di­vi­zi­ja iz­gu­bi­la vi­še od 3.800 lju­di.
Da­nas su ove po­vi­je­sne či­nje­ni­ce o sla­vi, bli­sta­vi do­pri­nos Sr­bi­je svjet­skoj isto­ri­ji, po­bje­da ko­ja nas us­pra­vlja u po­no­su i ča­sti – za­klju­čio je Ni­ko­lić.
Cen­tral­na sveč­nost oda­va­nja po­ča­sti pa­lim srp­skim rat­ni­ci­ma, ko­joj su pri­su­stvo­va­li broj­ni gra­đa­ni, upri­li­če­na je u okvi­ru spo­men-kom­plek­sa na isto­i­me­nom pla­nin­skom vr­hu u Ma­ke­do­ni­ji.
Ni­ko­lić je ju­če u okvi­ru obi­lje­ža­va­nja sto­go­di­šnji­ce Kaj­mak­ča­lan­ske bit­ke po­lo­žio vi­je­nac i odao po­čast po­gi­nu­lim voj­ni­ci­ma ko­ji su sa­hra­nje­ni na sa­ve­znič­kom gro­blju „Zej­tin­lik” u So­lu­nu.(RTS)


Vi­je­nac na Srp­skom voj­nič­kom gro­blju u Bi­to­lju

Pred­sjed­nik Ni­ko­lić po­lo­žio je vi­je­nac na Srp­skom voj­nič­kom gro­blju u Bi­to­lju, na ko­jem je sa­hra­njen 1.321 srp­ski voj­nik iz Bal­kan­skih ra­to­va i Pr­vog svjet­skog ra­ta, a u okvi­ru obi­lje­ža­va­nja sto­go­di­šnji­ce bit­ke na Kaj­mak­ča­la­nu.
Vi­je­nac je po­lo­žio i pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik.
Ka­sni­je ju­če Ni­ko­lić se sa­stao sa ma­ke­don­skim ko­le­gom Đor­đem Iva­no­vim. (RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"