Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija LIDER DS-A BOJAN PAJTIĆ O VUČIĆEVOJ NAJAVI PODIZANJA SPOMEN-OBILJEŽJA ĐINĐIĆU
Đinđić i Pajtić Najavljivali ubistvo, sad obećavaju spomenik Podizanje spomenika prvom demokratskom premijeru najavio je čovjek koji ga je najviše satanizovao, na televiziji Pink, koja ga je najviše medijski proganjala, ogorčen je Pajtić
Dan - novi portal
Predsjednik De­mo­krat­ske stran­ke Bo­jan Paj­tić po­ru­čio je ju­če, po­vo­dom na­ja­ve man­da­ta­ra za sa­stav no­ve vla­de, da spo­me­nik ubi­je­nom pre­mi­je­ru Zo­ra­nu Đin­đi­ću ho­će da po­dig­nu oni ko­ji su ga pre­zi­ra­li i pro­ga­nja­li dok je bio živ.
Alek­san­dar Vu­čić je, za Te­le­vi­zi­ju Pink, iz­ja­vio da će po­di­ći spo­me­nik Đin­đi­ću u Be­o­gra­du 2018, na pet­na­e­sto­go­di­šnji­cu ubi­stva pre­mi­je­ra. Paj­tić je u pi­sa­noj iz­ja­vi na­veo da Vu­čić i nje­go­vi sa­rad­ni­ci se­bi že­le po­no­vo da po­dig­nu po­pu­lar­nost po­mi­nju­ći Đin­đi­će­vo ime.
-Po­di­za­nje spo­me­ni­ka pr­vom de­mo­krat­skom pre­mi­je­ru na­ja­vio je čo­vjek ko­ji ga je naj­vi­še sa­ta­ni­zo­vao, na te­le­vi­zi­ji Pink, ko­ja ga je naj­vi­še me­dij­ski pro­ga­nja­la. I, kao što su i Alek­san­dar Vu­čić i nje­go­vi sa­rad­ni­ci se­bi di­za­li po­pu­lar­nost na­pa­di­ma na po­koj­nog Đin­đi­ća, sa­da se­bi že­le da po­dig­nu po­pu­lar­nost po­no­vo, pot­pu­no ne­za­slu­že­no, po­mi­nju­ći nje­go­vo ime- na­veo je Paj­tić.
On je do­dao sa su se oni ko­ji su na­ja­vlji­va­li Đin­đi­će­vo ubi­stvo, oni ko­ji su po­dr­ža­va­li i vo­di­li po­li­ti­ku pro­tiv ko­je je či­tav ži­vot bio, oni ko­ji su od­u­vi­jek pred­sta­vlja­li sve su­prot­no, dru­ga­či­je i lo­ši­je od nje­ga, i na­kon smr­ti na naj­su­ro­vi­ji mo­gu­ći na­čin ob­ra­ču­na­va­li s njim.
-Boj­ko­to­va­li su ko­me­mo­ra­tiv­nu sjed­ni­cu skup­šti­ne na­kon ubi­stva, ise­lja­va­li se iz uli­ca ko­je su no­si­le nje­go­vo ime, pre­le­plji­va­li ta­ble sa na­zi­vi­ma tih uli­ca na­ljep­ni­ca­ma s ime­ni­ma lju­di op­tu­že­nih za naj­te­že rat­ne zlo­či­ne, uni­šta­va­li nje­go­vo po­li­tič­ko na­sle­đe- re­kao je Paj­tić, do­da­ju­ći da da­nas že­le da se to za­bo­ra­vi, ali da je to ne­mo­gu­će.
Paj­tić je na­veo da da­nas, uz bes­pri­zor­no pro­ti­vlje­nje onih ko­ji se pred­sta­vlja­ju da su ne­što što ni­su, po­sto­je Pla­to Zo­ra­na Đin­đi­ća, Bu­le­var Zo­ra­na Đin­đi­ća, uli­ce i tr­go­vi ko­ji no­se nje­go­vo ime ši­rom Sr­bi­je, spo­men-plo­ča na zgra­di u ko­joj je ži­vio.

-Nje­go­vi pro­tiv­ni­ci su 2007. uspje­li da spri­je­če da se ‘’Sta­kle­nac’’ sru­ši i da se na tom pro­sto­ru sa­zi­da Grad­ska ga­le­ri­ja i u okvi­ru nje spo­me­nik Đin­đi­ću. Uspje­li su i ka­da su do­šli na vlast u Be­o­gra­du da sto­pi­ra­ju na­šu ini­ci­ja­ti­vu pod­ni­je­tu na de­se­to­go­di­šnji­cu ubi­stva da mu se po­dig­ne spo­me­nik- re­kao je Paj­tić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ti isti da­nas že­le da po­dig­nu spo­me­nik i to na na­čin ko­ji pred­sta­vlja sve ono pro­tiv če­ga se Đin­đić bo­rio - sa­mo­vo­ljom, mi­mo pro­ce­du­ra, ne kon­sul­tu­ju­ći stru­ku, de­ma­go­ški, uz uvre­de i dnev­na ob­ra­ču­na­va­nja sa po­li­tič­kim pro­tiv­ni­ci­ma.
-Pre­zi­ra­li su ga i pro­ga­nja­li dok je bio živ, ob­ra­ču­na­va­li se sa njim ka­da je ubi­jen. Ni­ka­da ne­će ra­zu­mje­ti ni nje­ga, ni nje­go­vu po­li­ti­ku i ni­ka­da ne­će shva­ti­ti zbog če­ga je cio ži­vot bio pro­tiv njih. Sto spo­me­ni­ka ne­će pro­mi­je­ni­ti tu či­nje­ni­cu- po­ru­čio je Paj­tić.
Po­di­za­nje spo­me­ni­ka Đin­đi­ću na­ja­vio je prek­si­noć, u in­ter­vjuu TV Pin­ku, Alek­san­dar Vu­čić. Spo­me­nik će, pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, bi­ti po­dig­nut naj­vje­ro­vat­ni­je na Stu­dent­skom tr­gu 2018. go­di­ne.M.Nj.


U SNS-u šo­ki­ra­ni

Iz SNS-a su ju­če na­ve­li da su šo­ki­ra­ni zbog naj­no­vi­je i, ka­ko na­vo­de, sram­ne iz­ja­ve Bo­ja­na Paj­ti­ća i nje­go­ve osu­de pred­lo­ga da se u Be­o­gra­du po­dig­ne spo­me­nik Zo­ra­nu Đin­đi­ću.
-Pi­ta­mo Bo­ja­na Paj­ti­ća i De­mo­krat­sku stran­ku šta ih je spre­ča­va­lo i zbog če­ga se ni­su sje­ti­li, to­kom svih ovih go­di­na, da po­dig­nu spo­me­nik Zo­ra­nu Đin­đi­ću? Isti­na je da la­žnim de­mo­kra­ta­ma Đin­đić ni­je pa­dao na pa­met dok su sje­dje­li u udob­nim fo­te­lja­ma i dr­ža­li vlast na svim ni­vo­i­ma, jer su bi­li pre­za­u­ze­ti svo­jim kom­bi­na­ci­ja­ma, na­mje­šta­nji­ma ten­de­ra i po­slo­va, pljač­ka­njem dr­žav­nih fon­do­va i oti­ma­njem na­rod­nih pa­ra na sva­kom ko­ra­ku- na­vo­di se u sa­op­šte­nju SNS-a.
Ka­ko na­vo­de, SNS po­zdra­vlja od­lu­ku da se po­dig­ne spo­me­nik Zo­ra­nu Đin­đi­ću, kao znak po­što­va­nja pre­ma nje­go­vom dje­lu, i uvi­jek će se za­la­ga­ti da se oda po­šta oni­ma ko­ji su to za­su­ži­li, bez ob­zi­ra na to ko­joj stran­ci pri­pa­da­li, jer Sr­bi­ja ko­nač­no, po­sle go­di­na pljač­ka­nja i ra­za­ra­nja in­sti­tu­ci­ja, po­sta­je dr­ža­va u ko­joj se zna red, ko­ja je zdra­va, nor­mal­na i ure­đe­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"