Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano od divlje gradnje zaradio 167 hiljada * Potjernica zbog oružja, Medina ne spominju * Patriciji ne daju da bude zviždač * Šverc oružja za Libiju pod lupom EU * Na bolničkom pragu ubili 70 ljudi * Presto ustupa sinu * Zloupotreba demokratije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Mujo naleti na šefa koji se odmah izdere na njega:
- Pa đe’s ti, bolan, ganjam te po grad’lištu cijeli dan, nikako da te nađem?!
Mujo slegne ramenima:
- Šefe, pa znate da je teško pronać’ dobrog radnika!

Piše Mujo pismo Ginisu:
- Dragi Ginise! Pišem ti jer mislim da bi me trebao upisati u onu tvoju knjigu rekorada. Ja sam kupio puzle od 1 do 3 godine, a rješio ih za 6 mjeseci!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni BIVŠI OFICIR ŽELJKO VOJINOVIĆ NA PIVSKOJ PLANINI GRADI ETNO–SELO VRIJEDNO OKO DVA MILIONA EURA
Budući turistički kompleks na Pivskoj planini Zaposliće komšije, privući turiste U prvoj fazi biće zaposleno 30-40 radnika, a Vojinović je najavio da će mogućnost zaposlenja uglavnom dobiti Pivljani, s tim što će svi prvo proći adekvatnu obuku
Dan - novi portal
PLU­ŽI­NE- Biv­ši ofi­cir JNA Želj­ko Vo­ji­no­vić ne­dav­no je od­lu­čio da u rod­nom kra­ju, Pi­vi, re­a­li­zu­je svo­ju dav­na­šnju že­lju. U mje­stu Oko­li­šta-Vo­ji­no­vi­ći na Piv­skoj pla­ni­ni tre­nut­no gra­di tu­ri­stič­ki kom­pleks či­ja je vri­jed­nost oko dva mi­li­o­na eura i pro­sti­ra­će se na 105.000 kva­dra­ta. Za stvar­ne lju­bi­te­lje ne­tak­nu­te pri­ro­de Vo­ji­no­vi­ćev ranč, pre­ma pro­jek­tu i pla­no­vi­ma, bi­će svo­je­vr­sno par­če ra­ja na ze­mlji ko­ji se pro­sti­re uz sa­mi put, tzv. Dur­mi­tor­ski pr­sten. Od pre­sto­ni­ce zim­skog tu­ri­zma, Ža­blja­ka, uda­ljen je oko 30 km, a od Plu­ži­na 13 ki­lo­me­ta­ra. Ka­ko je Vo­ji­no­vić ka­zao u raz­go­vo­ru za „Dan“, na­kon tri i po de­ce­ni­je ra­da u Sr­bi­ji do­šlo je vri­je­me da se vra­ti u po­stoj­bi­nu, na dje­do­vi­nu, a kom­pleks će bi­ti po mno­go če­mu raz­li­čit od slič­nih, ne sa­mo na pro­sto­ru Pi­ve već i ši­re. Pla­ni­ra da oču­va tra­di­ci­ju, ka­ko bi se na ne­ki na­čin odu­žio pre­ci­ma, a on­da i ko­ri­sno.
-U pr­voj fa­zi bi­će sa­gra­đe­no tri­na­est ku­ća i sva­ka će no­si­ti ime jed­nog na­šeg pre­tka, a jed­na od ku­ća bi­će po­sve­će­na mo­me dje­du Du­ša­nu i ona će ima­ti tri apart­ma­na. Sva­ka so­ba u tim ku­ća­ma bi­će na­zva­na po že­na­ma, kćer­ka­ma ili se­stra­ma na­ših pre­da­ka, ta­ko da će­mo ro­do­slov mo­jih Vo­ji­no­vi­ća, i po mu­škoj i po žen­skoj li­ni­ji sa­sta­vi­ti u ovom kom­plek­su, is­pri­čao je on.
U pr­voj fa­zi bi­će za­po­sle­no 30-40 rad­ni­ka, a Vo­ji­no­vić je na­ja­vio da će mo­guć­nost za­po­sle­nja uglav­nom do­bi­ti Pi­vlja­ni s tim što će svi pr­vo pro­ći ade­kvat­nu obu­ku. Uko­li­ko se, ka­ko je po­ja­snio, po­ka­že is­pla­ti­vost pr­ve fa­ze, ko­ju pla­ni­ra­ju da za­vr­še za go­di­nu, usli­je­di­će dru­ga sa do­dat­nih 17 ku­ća sa so­ba­ma, a on­da i tre­ća u okvi­ru ko­je će gra­di­ti zim­ski ho­tel od 1,5 hi­lja­du kva­dra­ta. Svi objek­ti, na­gla­sio je Vo­ji­no­vić, bi­će sa­gra­đe­ni is­klju­či­vo od pri­rod­nih ma­te­ri­ja­la, od­no­sno dr­ve­ta i ka­me­na. Kom­pleks će ima­ti i re­sto­ran sa oko 130 mje­sta, pro­stor za kam­pe­re, kao i eko- ba­zen. Am­bi­jent će bi­ti uklo­pljen s pri­ro­dom Piv­ske pla­ni­ne, kao i hra­na, pa će po­sje­ti­o­ci ima­ti pri­li­ku da uži­va­ju u svim tra­di­ci­o­na­nim je­li­ma.
-U ci­je­lom kom­plek­su ne­će bi­ti mje­sta za bi­lo šta vje­štač­ko. Svi pre­hram­be­ni pro­iz­vo­di bi­će iz na­še pro­iz­vod­nje ili iz okol­nih se­la. Na­pra­vi­će­mo do­go­vor s lju­di­ma da ot­ku­plju­je­mo pro­iz­vo­de od njih, kao i da oni ne­ke pra­ve po na­šim za­htje­vi­ma. Na Ko­sma­ju imam ima­nje gdje pro­iz­vo­dim ra­ki­ju i med i to se već sa­da mo­že ku­pi­ti u kom­plek­su. Već na­re­de­ne go­di­ne ov­dje će­mo po­če­ti s pro­iz­vod­njom me­da, a pro­da­va­će se i na­pi­ci od ci­je­đe­nog vo­ća, bez ika­kvih kon­zer­van­sa, re­kao je Vo­ji­no­vić.
Tu­ri­stič­ka po­nu­da bi­će upot­pu­nje­na i ra­znim vi­do­vi­ma re­kre­a­tiv­nih spor­to­va, po­put pla­ni­na­re­nja sa vo­di­či­ma, kao i ja­ha­nja ko­nja, a Vo­ji­no­vić je na ranč već do­pre­mio dio er­ge­le iz Sr­bi­je, od­no­sno se­dam či­sto­krv­nih gr­la me­đu ko­ji­ma su “li­pi­ca­ner“, „apo­lu­za“ i „in­di­jan­ska pin­ta“. Ovog lje­ta pla­ni­ra­ju da u kom­plek­su or­ga­ni­zu­ju tr­ku ko­nja.
B.Bra­šnjoOd le­di­ne stva­ra ču­do

Od 105.000 kva­dra­ta u piv­skom za­se­o­ku Li­ce po­lo­vi­na je Vo­ji­no­vi­će­va dje­do­vi­na, a osta­tak je ot­ku­pio od kom­ši­ja i ro­đa­ka. Mal­te­ne na­pu­šte­ni pre­dio sa­da je neo­p­hod­no in­fra­struk­tur­no ure­di­ti, a po do­la­sku na tu lo­ka­ci­ju Vo­ji­no­vić ka­že da je za­te­kao sa­mo le­di­nu na ko­joj ni­je bi­lo ni stru­je, ni vo­de.
-Za­sad ko­ri­sti­mo agre­gat, a vo­du obez­bje­đu­je­mo iz pri­vre­me­ne kap­ta­že, re­zer­vo­a­ra. Neo­p­hod­no je da ku­pim tra­fo­sta­ni­cu ko­ja će ko­šta­ti oko 15.000 eura ka­ko bi u kom­plek­su ima­li ade­kvat­no na­pa­ja­nje stru­jom. Uz na­ša sred­stva i ra­zu­mi­je­va­nje op­šti­ne Plu­ži­ne i nad­le­žnih dr­žav­nih or­ga­na, na­mje­ra­va­mo da u ovo mje­sto sa obli­žnjih ka­tu­na do­ve­de­mo vo­du ko­ju bi po­tom ko­ri­sti­li mje­šta­ni Pi­šča, Li­ca i Vo­ji­no­vi­ća, ka­zao je Vo­ji­no­vić.
On je is­ta­kao da mu je lo­kal­na upra­va Plu­ži­na već obez­bi­je­di­la kon­tej­ne­re za sme­će, i po­mo­gla di­je­lom svo­je me­ha­ni­za­ci­je ko­ja, uz nje­go­vu ko­ju je ku­pio i uve­zao iz Sr­bi­je, tre­nut­no ra­di na iz­grad­nji in­fra­struk­tu­re u kom­plek­su.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"