Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-10-09 ČLAN KOORDINACIONOG TIMA MUP-A SPASOJE PAPIĆ U RAZGOVORU ZA „DAN“ UPOZORIO
Papić Zbog premještanja birača, prijeti haos na dan izbora
Dan - novi portal
Pre­mje­šta­nje bi­ra­ča je mo­žda i naj­ve­ći pro­blem za pred­sto­je­će iz­bo­re, upo­zo­rio je Spa­so­je Pa­pić, šef Ra­čun­skog cen­tra So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je i član Ko­or­di­na­ci­o­nog ti­je­la MUP-a za pra­će­nje iz­bor­nog pro­ce­sa. On je u raz­go­vo­ru za „Dan“ pod­sje­tio da su op­štin­ske iz­bor­ne ko­mi­si­je, na pred­log MUP-a, do­ni­je­le rje­še­nja o od­re­đi­va­nju bi­rač­kih mje­sta i da je na taj na­čin do­šlo do pro­mje­ne bi­rač­kog mje­sta za ukup­no 131.976 bi­ra­ča.
– Pri­mje­nju­ju­ći no­vi za­kon, bi­rač­ko mje­sto se ti­me „ve­za­lo“ za pre­bi­va­li­šte, od­no­sno za adre­su ko­ju je li­ce pri­ja­vi­lo MUP-u. Sa­mim tim, pri­mje­na no­vog za­ko­na pre­mje­sti­la je sva­kog če­tvr­tog bi­ra­ča na bi­rač­ko mje­sto na ko­jem do sa­da ni­je gla­sao. Usli­je­di­lo je oba­vje­šta­va­nje tih bi­ra­ča na ko­jem bi­rač­kom mje­stu gla­sa­ju. Do da­nas, uku­pan broj ne­u­ru­če­nih oba­vje­šte­nja je 15.966. Si­gu­ran sam da se od­re­đe­ni broj tih li­ca na­la­zi u ino­stran­stvu, kao i da po­sto­ji ne­ko­li­ko hi­lja­da li­ca ko­ja su pre­mi­nu­la. Osta­je nam da vi­di­mo ka­ko će se oba­vje­šta­va­ti bi­ra­či do da­na odr­ža­va­nja iz­bo­ra. Za­ko­nom o iz­bo­ru od­bor­ni­ka i po­sla­ni­ka pred­vi­đe­no je da se bi­ra­či­ma do­sta­vlja oba­vje­šte­nje „pu­tem po­šte kao obič­na po­šilj­ka na adre­su sta­no­va­nja“. To je iz­u­zet­no lo­še za­kon­sko rje­še­nje jer se u prak­si već po­ka­za­lo da Po­šta, ko­ja tre­ba da uru­či oba­vje­šte­nje bi­ra­či­ma, ne ra­di to na va­ljan na­čin. Može se oče­ki­va­ti da će na dan gla­sa­nja do­ći do kon­tro­li­sa­nog ha­o­sa ko­ji mo­že ozbilj­no ugro­zi­ti či­tav iz­bor­ni pro­ces – upo­zo­ra­va Pa­pić.
On sma­tra da se kao ve­o­ma ko­ri­sna po­ka­za­la ini­ci­ja­ti­va mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va Go­ra­na Da­ni­lo­vi­ća o for­mi­ra­nju Ko­or­di­na­ci­o­nog ti­je­la za pra­će­nje spro­vo­đe­nja oba­ve­za MUP-a ko­je pro­iz­la­ze iz za­ko­na o iz­bo­ru od­bor­ni­ka i po­sla­ni­ka i o bi­rač­kom spi­sku za odr­ža­va­nje fer i slo­bod­nih iz­bo­ra. Is­ti­če da je, i po­red ogrom­nih op­struk­ci­ja, u ko­ji­ma su pred­nja­či­li po­je­din­ci ko­ji su bi­li sprem­ni da ra­de i na vla­sti­tu šte­tu uni­šta­va­ju­ći pro­fe­si­o­na­li­zam ka­ko bi se­bi omo­gu­ći­li „tap­ša­nje po ra­me­nu“ od svo­jih go­spo­da­ra, na­pra­vljen od­re­đe­ni po­mak na sa­ni­ra­nju lo­šeg sta­nja u iz­vor­nim re­gi­stri­ma iz ko­jih bi­rač­ki spi­sak cr­pi po­dat­ke.
– Bi­rač­ki spi­sak u ovom tre­nut­ku ni­je pre­či­šćen. Za čist bi­rač­ki spi­sak bi­lo bi po­treb­no i mi­je­nja­ti od­re­đe­ne za­ko­ne či­ja pri­mje­na nas je do­ve­la u ova­kvu si­tu­a­ci­ju –uka­zao je Pa­pić. V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"