Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom TOKOM JAVNE RASPRAVE O FINANSIJSKOM PLANU GO GOLUBOVCI
Prijetilo se krivičnim prijavama
Dan - novi portal
To­kom jav­ne ras­pra­ve o fi­nan­sij­skom pla­nu GO Go­lu­bov­ci za 2018. go­di­nu gra­đa­nin Ne­boj­ša Ma­to­vić uka­zao je na sum­nju po­sto­ja­nja pra­nja nov­ca, a pred­sjed­nik GO Du­šan Ra­do­njić ga po­zvao da pod­ne­se kri­vič­nu pri­ja­vu na ko­ju će istog tre­na uz­vra­ti­ti zbog la­žnog pri­ja­vlji­va­nja. Ma­to­vić je na­i­me, tra­žio ob­ja­šnje­nje za­što je tri go­di­ne za re­dom po­sto­ja­la stav­ka za iz­grad­nju pje­šač­ke sta­ze u Ku­ri­lu, sa­da je ne­ma i da li je to pra­nje nov­ca na šta Ra­do­njić ni­je imao kon­kre­tan od­go­vor, ali je na po­men kri­vič­nog dje­la re­a­go­vao bur­no.
– Od 2014. go­di­ne pla­ni­ra­na su sred­stva za iz­grad­nju sta­ze. Sva­ke go­di­ne po 50.000, ali i po 100.000 eura se iz­dva­ja­lo, a ni­šta ura­đe­no ni­je. Sa­mo je GO Go­lu­bov­ci opra­la oko 220.000 eura, a sta­za ni­je ura­đe­na. Sta­za je po­treb­na, jer ako tu ne­ko po­gi­ne Ra­do­nji­ću ti ćeš bi­ti od­go­vo­ran jer ni­šta ni­si ura­dio –ka­zao je Ma­to­vić.
To je iza­zva­lo bur­nu re­ak­ci­ju Du­ša­na Ra­do­nji­ća.
–Kad se već go­vo­ri da je ne­ko oprao pa­re iz GO Go­lu­bov­ci ja po­zi­vam da se pod­ne­se kri­vič­na pri­ja­va pro­tiv me­ne, ko­li­ko je to sju­tra, jer ću na isti na­čin da se bra­nim od kle­ve­ta i po­vre­de ča­sti i ugle­da. Pri­ča ne­ma ute­me­lje­nje. Ta­ko ne mo­že, jer ja ću kri­vič­no da go­nim za kle­ve­tu. To ho­ću li ja bi­ti kriv ako ne­ko stra­da ni­je li­je­po da se go­vo­ri. Mo­že ne­ko da po­gi­ne i na pu­tu kroz Be­ri­slav­ce ko­ji ima sta­zu, što, stu­bi­ći će to spri­je­či­ti –ka­zao je Ra­do­njić.
Ima­li su po­le­mi­ku i o dru­gim te­ma­ma. Ma­to­vi­ća je in­te­re­so­va­lo zbog če­ga se ne opre­di­je­le sred­stva za iz­ra­du stu­di­je odr­ži­vo­sti sa­mo­stal­ne Ze­te, šta je se re­gu­la­ci­jom vo­do­sta­ja Ska­dar­skog je­ze­ra, što se ne gra­de stam­be­ne zgra­de i ne za­vr­ši vo­do­vod­na mre­ža. I Mi­ha­i­la Asa­no­vi­ća (DF) in­te­re­so­va­lo je zbog če­ga ni­je ura­đe­na stu­di­ja iz­vo­dlji­vo­sti i ko­li­ko se sred­stva sli­va u bu­džet Glav­nog gra­da iz Ze­te.
–Neo­d­go­vor­no se po­na­ša­te pre­ma gra­đa­ni­ma Ze­te, jer sa­mo ra­di­te pred iz­bo­re. Ta­da ste po­ve­ća­li i tro­ško­ve za go­ri­vo i so­ci­jal­nu po­moć– ka­že Asa­no­vić.
Ra­do­njić ka­že da su po­da­ci ko­ji­ma ras­po­la­žu ka­da je u pi­ta­nju na­pla­ta po­re­za na ne­po­kret­nost po­ra­ža­va­ju­ći. On is­ti­če da im ni­ko ni­šta ne po­kla­nja.
–Za go­ri­vo i so­ci­ja­lu sred­stva su ista kao pro­šle go­di­ne. Po­ku­ša­će­mo da sle­de­će go­di­ne sa Za­vo­dom za za­po­šlja­va­nje i cen­trom za so­ci­jal­ni rad obez­bi­je­di­mo tri, če­ti­ri ge­ron­to­do­ma­ći­ce ko­je će ra­di­ti 12 mje­se­ci–ka­že Ra­do­njić.
Pre­dra­ga An­đu­ši­ća (DPS) in­te­re­so­va­lo je da li će sle­de­će go­di­ne bi­ti za­vr­še­na re­kon­struk­ci­ja pu­ta Go­lu­bov­ci-Ma­ta­gu­ži do Tre­šnji­ce, kao i da li će bi­ti ura­đe­na plan­ska do­ku­men­ta­ci­ja za cen­tral­no gro­blje kod Ni­kolj cr­kve. Ra­do­njić ni­je si­gu­ran da će ra­do­vi­ma sti­ći do Tre­šnji­ce, jer pla­ni­ra­ju da po­red do­sa­da­šnjih ra­do­va za­vr­še još po­la ki­lo­me­tra. On je ka­zao da će ten­der za pro­jek­to­va­nje gro­blja bi­ti ras­pi­san do kra­ja go­di­ne. Ra­do­njić je ka­zao da pla­ni­ra­ju u to­ku na­red­ne go­di­ne grad­nju Dnev­nog cen­tra za oso­be sa po­seb­nim po­tre­ba­ma i da će Ze­ta do­bi­ti sred­nju ško­lu po­čet­kom na­red­ne go­di­ne.
A.D.


O mi­li­o­ni­ma bez gra­đa­na

Ni na ovoj jav­noj ras­pra­vi o fi­nan­sij­skom pla­nu GO Go­lu­bov­ci ju­če ni­je bi­lo gra­đa­na. Gra­đa­ni­ma kao da uop­šte ni­je va­žno ka­ko će ne­ko po­tro­ši­ti 2.725.000 eura iz nji­ho­vog dže­pa.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"