Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom NACRT ODLUKE O PRAVIMA IZ SOCIJALNE I DJEČJE ZAŠTITE DONOSI NOVA PRAVILA O NARODNOJ KUHINJI
Sa otvaranja narodne kuhinje Pravo na obrok imaju i beskućnici Nova odluka zamijeniće dosadašnju diskriminatorsku po kojoj, između ostalog, da bi neko mogao da jede u narodnoj kuhinji mora imati crnogorsko državljanstvo
Dan - novi portal
Jav­na ras­pra­va o na­cr­tu Od­lu­ke o pra­vi­ma iz so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te tra­ja­će do 23. ju­na.
Sta­ra od­lu­ka pro­mi­je­nje­na je na­kon što je Ustav­ni sud usta­no­vio da ni­je u sa­gla­sno­sti sa Usta­vom i za­ko­nom. Ta od­lu­ka je oci­je­nje­na kao dis­kri­mi­na­tor­ska jer je pred­vi­đa­la da pra­vo na ob­li­ke so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te mo­gu ostva­ri­ti sa­mo dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re sa pre­bi­va­li­štem na te­ri­to­ri­ji Glav­nog gra­da.
U no­voj od­lu­ci sto­ji da pra­va iz so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te mo­gu ostva­ri­ti ko­ri­sni­ci sa pre­bi­va­li­štem na te­ri­to­ri­ji Glav­nog gra­da.
Jed­no­krat­na nov­ča­na po­moć ob­u­hva­ta, nov­ča­nu po­moć ili po­moć u na­tu­ri (pre­hram­be­ni ar­ti­kli, odje­ća, ogri­jev, sred­stva za lič­nu hi­gi­je­nu i sl). Ona se odo­bra­va po pra­vi­lu u nov­cu, a iz­u­zet­no mo­že bi­ti za­mi­je­nje­na ekvi­va­lent­nom vri­jed­no­šću u stva­ri­ma i uslu­ga­ma. Pra­vo na jed­no­krat­nu po­moć mo­že ostva­ri­ti po­ro­di­ca ili po­je­di­nac u slu­ča­ju za­do­vo­lja­va­nja osnov­nih ži­vot­nih po­tre­ba, po­tre­ba iza­zva­nih spe­ci­fič­nim sta­njem ili si­tu­a­ci­jom (te­ška in­va­lid­nost, bo­lest, smrt, ele­men­tar­ne ne­po­go­de) i u slu­ča­je­vi­ma ka­da, pre­ma mi­šlje­nju nad­le­žnog or­ga­na, po­sto­je oprav­da­ni raz­lo­zi za pru­ža­nje jed­no­krat­ne po­mo­ći. Na bes­pla­tan obrok ima­ju pra­vo po­ro­di­ce, čla­no­vi po­ro­di­ce i li­ca pod sta­ra­telj­skom za­šti­tom ko­je se na­la­ze u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be. Iz­u­zet­no, pra­vo mo­že ostva­ri­ti i li­ce bez pre­bi­va­li­šta i smje­šta­ja ko­je se na­đe u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be, kao što su bes­kuć­ni­ci, pro­la­zni­ci... Bes­pla­tan obrok pod­ra­zu­mi­je­va to­pli obro­ki obez­bje­đu­je se jed­nom dnev­no. Ovo pra­vo ne mo­že ostva­ri­ti po­je­di­nac, od­no­sno član po­ro­di­ce ko­ji je za­klju­čio ugo­vor o do­ži­vot­nom iz­dr­ža­va­nju, ko­ji je spo­so­ban za rad, a od­bio je po­nu­đe­no za­po­sle­nje, rad­no an­ga­žo­va­nje na pri­vre­me­nim, po­vre­me­nim i se­zon­skim po­slo­vi­ma, ko­me je pre­stao rad­ni od­nos iz­ja­vom nje­go­ve vo­lje, nje­go­vom sa­gla­sno­šću ili nje­go­vom kri­vi­com, stim da od pre­stan­ka rad­nog od­no­sa ni­je pro­te­klo go­di­nu da­na. Pra­vo na bes­plat­ni dnev­ni obrok pre­sta­je ako ko­ri­snik u to­ku mje­se­ca to pra­vo ne ko­ri­sti se­dam da­na, a iz­o­sta­nak ni­je oprav­dao.
Po Od­lu­ci pra­vo na po­klon pa­ket ima no­vo­ro­đe­no di­je­te pod uslo­vom da je­dan od ro­di­te­lja ima pre­bi­va­li­šte na te­ri­to­ri­ji Glav­nog gra­da.
-Pra­vo na po­lon pa­ket no­vo­ro­đe­nom dje­te­tu pri­pa­da do na­vr­še­ne jed­ne go­di­ne ži­vo­ta. Ko­ri­sni­ci nov­ča­ne po­mo­ći u ško­lo­va­nju su uče­ni­ci pr­vog raz­re­da osnov­ne ško­le na pod­ruč­ju Glav­nog gra­da, ko­ji su bla­go­vre­me­no upi­sa­ni u ško­lu. Ko­ri­sni­ci pra­va na bes­pla­tan od­mor i re­kre­a­ci­ju su dje­ca osnov­no-škol­skog uz­ra­sta iz po­ro­di­ca lo­šeg ma­te­ri­jal­nog sta­nja. Po­moć i nje­ga u ku­ći obez­bje­đu­je se li­ci­ma ko­ja usled sta­ro­sti, hro­nič­ne bo­le­ti ili in­va­li­di­te­ta ima­ju ogra­ni­če­ne fi­zič­ke i psi­hič­ke spo­sob­no­sti da za­do­vo­lje sva­ko­dnev­ne osnov­ne lič­ne i ži­vot­ne po­tre­be – pro­pi­su­je no­va Od­lu­ka.
Cen­tral­na jav­na ras­pra­va za­ka­za­na je za 19. jun u de­set ča­so­va u KIC-u „Bu­do To­mo­vić”, a spro­vo­di je Se­kre­ta­ri­jat za lo­kal­no sta­ra­nje. A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"