Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika POTVRĐENA PRESUDA TROJICI NIKŠIĆANA ZBOG POKUŠAJA IZNUDE 100.000 EURA I OTMICE KOTORANINA PREDRAGA MARKOVIĆA
Ukupno 16 godina robije
Dan - novi portal
Ape­la­ci­o­ni sud po­tvr­dio je pre­su­du tro­ji­ci Nik­ši­ća­na ko­ji su osu­đe­ni na ukup­no 16 go­di­na za­tvo­ra zbog iz­nu­de u po­ku­ša­ju i ot­mi­ce Ko­to­ra­ni­na Pre­dra­ga Mar­ko­vi­ća.
Pre­su­dom ko­ju je su­di­ja Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci Vla­di­mir No­vo­vić iz­re­kao po­čet­kom ju­la pro­šle go­di­ne Đor­đi­je Pa­vi­će­vić osu­đen je na pet go­di­na i se­dam mje­se­ci za­tvo­ra jer je dje­lo iz­vr­šio u sta­nju bit­no sma­nje­ne ura­čun­lji­vo­sti. Isto­vre­me­no, nje­mu je od­re­đe­na mje­ra oba­ve­znog li­je­če­nja i ču­va­nja u zdrav­stve­noj usta­no­vi Do­bro­ta u Ko­to­ru. Nje­gov su­gra­đa­nin Mar­ko Pe­ro­vić osu­đen je na je­din­stve­nu ka­znu od pet go­di­na i 10 mje­se­ci, dok je Vla­dan Mi­ju­ško­vić do­bio če­ti­ri go­di­ne i se­dam mje­se­ci za­tvo­ra.
Pro­tiv ove pre­su­de žal­be su iz­ja­vi­li op­tu­že­ni i nji­ho­vi bra­ni­o­ci, ali je dru­go­ste­pe­ni sud od­lu­čio da su one neo­sno­va­ne.
– Pr­vo­ste­pe­ni sud je u za­ko­ni­to pro­ve­de­nom po­stup­ku pot­pu­no i pra­vil­no utvr­dio sve od­luč­ne či­nje­ni­ce i na utvr­đe­no či­nje­nič­no sta­nje pra­vil­no pri­mi­je­nio kri­vič­ni za­kon. Raz­lo­zi pr­vo­ste­pe­ne pre­su­de od­go­va­ra­ju či­nje­nič­nom utvr­đe­nju i za­klju­či­va­nju do ko­jeg je pr­vo­ste­pe­ni sud do­šao ocje­nom iz­ve­de­nih do­ka­za i is­ka­za op­tu­že­nih. O svim od­luč­nim či­nje­ni­ca­ma ko­je su u sve­mu sa­gla­sne sa do­ka­zi­ma iz­ve­de­nim na glav­nom pre­tre­su pr­vo­ste­pe­ni sud je u po­bi­ja­noj pre­su­di dao ja­sne i va­lja­ne raz­lo­ge, pa su sto­ga neo­sno­va­ni na­vo­di iz žal­be bra­ni­la­ca op­tu­že­nih da je pre­su­da do­ni­je­ta uz bit­nu po­vre­du od­re­da­ba kri­vič­nog po­stup­ka. Iz­re­ka po­bi­ja­ne pre­su­de je pot­pu­no ra­zu­mlji­va, pri če­mu ni­je­su uči­nje­ne bit­ne po­vre­de od­re­da­ba kri­vič­nog po­stup­ka, i sa­gla­sna je sa raz­lo­zi­ma, te sto­ga ni­je­su osno­va­ni na­vo­di iz žal­bi bra­ni­la­ca op­tu­že­nih ko­jim se uka­zu­je da je iz­re­ka pre­su­de ne­ra­zu­mlji­va i pro­ti­vr­ječ­na raz­lo­zi­ma pre­su­de – na­vo­di se u rje­še­nju Ape­la­ci­o­nog su­da.
U obra­zlo­že­nju pr­vo­ste­pe­ne pre­su­de su­di­ja No­vo­vić je na­veo da je či­nje­nič­no sta­nje utvr­đe­no na osno­vu sni­mlje­nih raz­go­vo­ra ko­ji su pri­ba­vlje­ni to­kom pri­mje­ne mje­ra taj­nog nad­zo­ra, is­ka­za ošte­će­nog i broj­nih vje­šta­če­nja.
Pre­ma na­vo­di­ma iz pre­su­de, okri­vlje­ni su ote­li Mar­ko­vi­ća ta­ko što mu je Mi­ju­ško­vić po­ka­zao po­li­cij­sku znač­ku, na­kon če­ga su ga uba­ci­li u vo­zi­lo i pre­ba­ci­li mu ma­ji­cu pre­ko gla­ve. Od­ve­li su ga u ku­ću van Ko­to­ra i ve­za­li ga se­lo­tejp tra­kom za sto­li­cu. Uda­ra­li su ga dr­škom pi­što­lja i pe­sni­ca­ma i od nje­ga tra­ži­li da im pre­da 100.000 eura, uz pri­jet­nju da će mu po­bi­ti po­ro­di­cu ako to ne uči­ni.
– Na­kon vi­še­sat­nog mu­če­nja, ot­mi­ča­ri su pu­sti­li Mar­ko­vi­ća, ali su mu ka­za­li da mo­ra da im pre­da 16.000 eura i za­dra­ža­li nje­gov „BMV” – pi­še u pre­su­di.
VJ.D.


Ne­gi­ra­li ot­mi­cu

Pa­vi­će­vić, ko­jeg je tu­ži­la­štvo ozna­či­lo kao or­ga­ni­za­to­ra ot­mi­ce, tvr­dio je pred su­dom da ni­je or­ga­ni­zo­vao ni­ka­kvu ot­mi­cu.
Mi­ju­ško­vić je is­pri­čao da ga je po­čet­kom ju­na pro­šle go­di­ne pri­ja­te­lji­ca iz Ko­to­ra pi­ta­la da li mo­že nje­nom pri­ja­te­lju Pre­dra­gu Mar­ko­vi­ću po­zaj­mi­ti 10.000 eura, ko­je bi on ka­sni­je vra­tio uz nov­ča­nu na­dok­na­du.
– Vi­djev­ši mo­guć­nost da za­ra­dim, tra­žio sam po­zaj­mi­cu od pri­ja­te­lja Mar­ka Pe­ro­vi­ća, jer sam znao da ima nov­ca. Tra­žio sam mu 20.000 eura, od ko­jih sam 10.000 pre­dao pri­ja­te­lji­ci iz Ko­to­ra, dok sam osta­lih 10.000 eura pro­koc­kao. Ka­da je Pe­ro­vić tra­žio da mu vra­tim no­vac, pro­na­šao sam mje­sto gdje ži­vi Mar­ko­vić i po­zvao sam Pe­ro­vi­ća, ko­ji je bio u dru­štvu sa Pa­vi­će­vi­ćem, da do­đe. Re­kao sam mu da tu ži­vi mo­mak ko­ji mi je du­žan i da ga če­kam da se po­ja­vi ka­ko bi­smo ri­je­ši­li pro­blem oko vra­ća­nja nov­ca. Na­kon ne­kog vre­me­na, Mar­ko­vić se do­ve­zao dži­pom is­pred ku­će. Ka­da sam ga pi­tao ka­da je pla­ni­rao da mi vra­ti no­vac ko­ji sam mu po­zaj­mio pre­ko pri­ja­te­lji­ce, kre­nuo je da bje­ži. Iz­vu­kao sam ga iz auta i gur­nuo ga na zad­nje sje­di­šte nje­go­vog „BMV X6”. Po­što je ne­gi­rao da mi du­gu­je no­vac, iz re­vol­ta sam ga ne­ko­li­ko pu­ta uda­rio otvo­re­nom ša­kom u gla­vu i sto­mak – is­pri­čao je Mi­ju­ško­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"