Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema razloga da dolazimo na sjednicu * Pobrkali šar i skiptar * Lukšića saslušavaju zbog „Primorke” * Vlada i Ustavni sud se poigrali sa majkama * Za brucoše 600 mjesta * Vučjak šeta hodnicima KCCG * Grad obijelio imanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Joksimović, Partija penzi., inval.i restitucije:
– Teret loših odluka Vlada stavlja na sirotinju.

Vic Dana :)

Sudija pita okrivljenog kojeg su uhvatili na djelu kako krade:
- Jeste li oženjeni?
- Ne, nisam i nikada neću biti!
- Toliko pametan čovjek, a krade!U bolnici za vrijeme doručka:
- Ovaj čaj je grozan!- kaže pacijent.
- To nije čaj, to je kafa! - kaže drugi.
- Hajde, ko hoće još supe?- pita bolničarka.


- Zašto pijetao ujutro kukuriče?
- Zato što poslije ne može doći do riječi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NEKADAŠNJI PREMIJER SLEDEĆE NEDJELJE U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU
Lukšić Lukšića saslušavaju zbog „Primorke” Nezakonitu garanciju za dodjelu državne pomoći sumnjivom privatniku potpisao je Igor Lukšić kao potpredsjednik Vlade za međunarodnu ekonomsku saradnju, strukturne reforme i unapređenje poslovnog ambijenta i ministar finansija, piše u naredbi za sprovođenje istrage
Dan - novi portal
Ne­ka­da­šnji pre­mi­jer Igor Luk­šić bi­će sa­slu­šan sle­de­će ne­de­lje u Spe­ci­jal­nom tu­ži­la­štvu u svoj­stvu svje­do­ka u pred­me­tu „Pri­mor­ka”. U vri­je­me ka­da je pot­pi­sao ne­za­ko­ni­tu ga­ran­ci­ju za do­dje­lu dr­žav­ne po­mo­ći „Pri­mor­ki” on je bio pot­pred­sjed­nik Vla­de i mi­ni­star fi­nan­si­ja. Ka­ko sa­zna­je­mo, Luk­ši­ća će sa­slu­ša­ti spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­ra Sa­mar­džić. 
Ime Igo­ra Luk­ši­ća ni­je se na­šlo na spi­sku osum­nji­če­nih u ovoj afe­ri jer je spor­nu ga­ran­ci­ju pot­pi­sao na osno­vu za­ključ­ka ta­da­šnje Vla­de, do­ni­je­tog na osno­vu ne­za­ko­ni­tog rje­še­nja Ko­mi­si­je za do­dje­lu dr­žav­ne po­mo­ći. U na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva, ko­ju su me­di­ji ob­ja­vi­li, na­vo­di se da je kri­mi­nal­na gru­pa na če­lu sa Ne­boj­šom Bo­ško­vi­ćem i Čr­to­mi­rom Me­sa­ri­čem u slu­ča­ju „Pri­mor­ka” ošte­ti­la dr­ža­vu za vi­še od 20 mi­li­o­na eura. 
– Ne­za­ko­ni­tu ga­ran­ci­ju za do­dje­lu dr­žav­ne po­mo­ći sum­nji­vom pri­vat­ni­ku  pot­pi­sao je Igor Luk­šić kao pot­pred­sjed­nik Vla­de za me­đu­na­rod­nu eko­nom­sku sa­rad­nju, struk­tur­ne re­for­me i una­pre­đe­nje po­slov­nog am­bi­jen­ta i mi­ni­star fi­nan­si­ja. Pot­pis ga­ran­ci­je dao je pre­ma od­lu­ci Vla­de. Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja je ta­da for­mal­no Vla­di na usva­ja­nje pod­no­si­lo pred­lo­ge o dr­žav­noj po­mo­ći – pi­še u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge. 
U tom do­ku­men­tu se da­lje na­vo­di da su pred­log ko­ji je iz­nio na Vla­di Luk­ši­ću pri­pre­mi­li nje­gov biv­ši sa­vjet­nik i ta­da­šnji šef nje­go­vog ka­bi­ne­ta  Pre­drag Sta­ma­to­vić i pred­sjed­nik i čla­no­vi Ko­mi­si­je za do­dje­lu dr­žav­ne po­mo­ći Mi­tar Baj­če­ta, Re­fik Bo­ja­džić, Dar­ko Ko­nje­vić, Ire­na Mi­ja­no­vić i Vu­ki­ca Pe­ro­vić, ko­ji su osum­nji­če­ni za zlo­u­po­tre­bu slu­žbe­nog po­lo­ža­ja.
– Sta­ma­to­vić i Bo­ško­vić su pred­u­zi­ma­li rad­nje u ime Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja ko­je ni­je­su bi­le u in­te­re­su slu­žbe­ne du­žno­sti  – sa­či­nja­va­li i pot­pi­si­va­li obra­sce za do­bi­ja­nje dr­žav­ne po­mo­ći, iako za to ni­je­su bi­li  is­pu­nje­ni za­kon­ski uslo­vi – pi­še u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge.
U na­red­bi tu­ži­la­štva se na­vo­di da je pri­vat­nik Ne­boj­ša Bo­ško­vić pre­ko Čr­to­mi­ra Me­sa­ri­ča od NLB ban­ke do­bio no­vac za na­vod­no oži­vlja­va­nje kom­pa­ni­je Pri­mor­ka i is­pla­tu ot­pre­mi­na rad­ni­ci­ma ko­ji osta­ju bez po­sla, ali je no­vac ko­ri­stio za vra­ća­nje kre­di­ta svo­jih pre­za­du­že­nih fir­mi, od ko­jih se ta ban­ka ni­je mo­gla na­pla­ti­ti. 
– Oni su la­žno pri­ka­zi­va­li i pri­kri­va­li sta­nje i re­zul­ta­te u po­slo­va­nju „Pri­mor­ke” ka­ko bi do­bi­li dr­žav­nu po­moć, u če­mu su im po­mo­gli i dr­žav­ni slu­žbe­ni­ci – na­vo­di se u na­red­bi tu­ži­la­štva. 
U tom do­ku­men­tu se da­lje na­vo­di da je 2. ju­na 2014. go­di­ne u pred­u­ze­ću Mel­go­ni­ja Pri­mor­ka pro­gla­še­no ban­kr­ot­stvo, na­kon če­ga je re­a­li­zo­va­na hi­po­te­ka na imo­vi­nu biv­še „Pri­mor­ke”, ko­ja je bi­la upi­sa­na kao obez­bje­đe­nje kre­di­ta. Ti­me je, po tvrd­nja­ma tu­ži­la­štva, re­a­li­zo­van kri­mi­nal­ni plan na šte­tu dr­ža­ve Cr­ne Go­re jer je NLB Mon­te­ne­gro­ban­ka po­sta­la vla­snik 66.000 kva­dra­ta ze­mlji­šta, opre­me i obje­ka­ta biv­še „Pri­mor­ke” Bar u vri­jed­no­sti od 15 mi­li­o­na eura. Pri­tom, na šte­tu  bu­dže­tu Cr­ne Go­re, Kri­sma gru­pi i NLB Mon­te­ne­gro­ban­ci pri­ba­vlje­na je imo­vin­ska ko­rist u iz­no­su od naj­ma­nje 4 mi­li­o­na eura.
D.Ž.–Vj.D.


Bez ko­men­ta­ra

To­kom ju­če­ra­šnjeg da­na po­ku­ša­li smo da stu­pi­mo u kon­takt sa Igo­rom Luk­ši­ćem. Me­đu­tim, on se ni­je ja­vljao ni­ti je od­go­va­rao na po­ru­ke ko­je smo mu po­sla­li na bro­je­ve po­zna­te na­šoj re­dak­ci­ji.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"